Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Op donderdag 22 juni heeft Kunstloc Brabant de fiets- en wandelroute-app Brabant Vertelt officieel overgedragen aan VisitBrabant Routebureau. Met de verhuizing van Brabant Vertelt leggen wij de focus op onze rol als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor makers, instellingen, overheden en bedrijven. De fiets- en wandelroutes worden voortaan aangeboden door VisitBrabant Routebureau, een bekende partner in het Brabantse recreatieve en toeristische veld.

Gezamenlijke promotie van kunstroutes

Kunstloc Brabant heeft Brabant Vertelt in 2013 ge├»nitieerd omdat het kansen zag om een breder publiek te betrekken bij kunst, cultuur en landschapsbeleving. Gemeenten, verschillende organisaties zoals waterschappen, landschapsbeheerders en erfgoedstichtingen en organisaties vanuit recreatie en toerisme hadden hieraan behoefte. Kunstloc heeft daarvoor het concept en de app van Brabant Vertelt ontwikkeld. Een nieuw concept, waarbij naast tekstuele informatie in de app ook geluid- en beeldfragmenten en animaties, gemaakt door kunstenaars, zijn opgenomen. 

Met de app Brabant Vertelt bundelden we prachtige routes van verschillende gemeentes en organisaties in Brabant. Zo verbonden we kunst en cultuur met erfgoed, recreatie en natuur op een interactieve en zeer toegankelijke manier. De app haalde meer dan 10.000 downloads en werd onder de aandacht gebracht via social media, vlogs, columns, persberichten en meer.

Bekijk de kunstroutes op Routes in Brabant

Ambassadeur Boswachter Frans Kapteijns

Als voormalig boswachter van de Kampina heeft hij een hele goede kijk op de natuur en al het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Vandaar dat Frans Kapteijns zich inzet om zowel het wandelen/fietsen als de cultuur en natuur op een leuke manier bij het publiek onder de aandacht te brengen. Dit deed Frans onder andere door het schrijven van een maandelijkse column, de wekelijkse vlog op vrijdag, aandacht genereren via social media, en zijn aanwezigheid op evenementen.

Ambassadeur Boswachter Frans Kapteijns

Deelnemende partners

De routes in de app werden aagedragen door de deelnemende partners. Wij werkten hiervoor onder andere samen met Gemeente Tilburg, Gemeente Gilze-Rijen, Gemeente Boxtel, Gemeente Sint-Michielsgestel, Gemeente Woudrichem, Stadslab CuPuDo, Artwalks Tilburg, Bibliotheek Midden-Brabant en Pelicula film & tv.