Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

In samenwerking met Kunsten' 92 stellen we culturele instellingen in staat meer inzicht en ervaring op te doen met de Fair Practice code. 

Op maat aan de slag met de Fair Practice code

De Fair Practice code speelt een steeds grotere rol in de cultuursector. Omdat het prominent op de agenda staat van de politiek en fondsen voor de komende subsidieperiode, vraagt het om je serieuze aandacht.

Bij het Fair Practice Lab Brabant ga je met een praktische Do-It-Yourself-kit actief aan de slag. Tijdens dit zelf­gefaciliteerde workshoptraject werk je je visie op Fair Practice uit. De workshop opent het (interne) gesprek voor verbeteringen en waardering van je huidige bedrijfsvoering, en helpt bij de implementatie van Fair Practice. Het resultaat is een concrete visie, strategie en een plan van aanpak op maat voor je eigen organisatie. Deze uitkomsten kun je gebruiken in je subsidieaanvragen, en delen met verschillende stakeholders.

Bijeenkomsten en online colleges

Om je te helpen en te inspireren bij je individuele traject organiseren we een startbijeenkomst op maandag 3 april. Daar hoor je meer over nut en noodzaak van de code, delen ervaringsdeskundigen hun inzichten, en bouw je aan je netwerk van collega’s die ook met de code aan de slag gaan. 

Tijdens een drietal online colleges voor alle deelnemers kom je meer te weten over onder andere fair pay en duurzame inzetbaarheid. Als je de DIY-kit hebt besteld ontvang je voor deze online colleges automatisch een uitnodiging. 

Op maandag 3 juli zullen we tijdens de slotbijeenkomst terugkijken op ieders ervaringen met de inzet van de DIY-kit en de bereikte opbrengsten. De Fair Practice code is dan meer integraal onderdeel van je denk- en werkwijze, en beter geborgd in je financieringsmodel.

Intervisie

Naast bovenstaand programma voor alle deelnemers kun je ook deelnemen aan een intervisietraject voor artistiek en zakelijk leiders. Dit traject biedt tijdens drie sessies de mogelijkheid te reflecteren op de stappen die je neemt tijdens het werken met de kit, en biedt inspiratie door een blik op de cases van andere deelnemers. Tijdens iedere intervisiesessie komen twee lopende cases aan bod.

Aanmelden en kosten

Deadline voor aanmelding voor het traject Fair Practice Lab Brabant is maandag 27 maart.

De DIY-kit die je nodig hebt voor deelname aan het traject kost € 50,- ex btw. Hiervoor zullen we je organisatie een factuur sturen. Benodigde factuurgegevens worden gevraagd in het aanmeldformulier. De kit wordt begin april per post toegestuurd.

Voor deelname aan de intervisie dien je je afzonderlijk aan te melden. Hiervoor wordt een bijdrage van €100,- ex btw gevraagd.

Fair Practice Lab Brabant

  • ma 3 april - Startbijeenkomst - 15:00-17:00 uur, aansluitend borrel - Theaters Tilburg, Jacques de Leeuw zaal
  • ma 17 april - Online college #1 - 10:00-11:30 uur
  • ma 15 mei - Online college #2 - 10:00-11:30 uur
  • ma 12 juni - Online college #2 - 10:00-11:30 uur
  • ma 3 juli - Eindbijeenkomst - 15:00-17:00 uur, aansluitend borrel - Theaters Tilburg, Jacques de Leeuw zaal

Kosten voor DIY-kit: €50,- excl. btw 
 

Aanmelden Fair Practice Lab Brabant

Intervisie

  • ma 1 mei - Online intervisie #1
  • di 30 mei - Online intervisie #2
  • ma 19 juni- Online intervisie #3

In overleg met de deelnemers wordt het tijdstip bepaald. In max 2,5 uur worden per keer 2 casussen besproken.

Kosten voor deelname aan intervisie: € 100,- excl. btw

Aanmelden intervisie