Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Alle kinderen moeten aan cultuur kunnen doen

Het Jeugdfonds Cultuur Brabant maakt het samen met gemeenten tot 100.000 inwoners mogelijk dat ook kinderen en jongeren in armoede actief mee kunnen doen aan culturele activiteiten. Het fonds ondersteunt jonge Brabanders van 0 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken, toneelspelen of zingen, maar waar daar thuis geen geld voor is. 

De bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur Brabant is €450 per kind, per jaar voor lessen of attributen zoals een instrument of balletschoenen.

De gemeenten

Een gemeente die zich aansluit, stelt geld beschikbaar dat wordt aangevuld met financiële bijdragen van het fonds. Het Jeugdfonds Cultuur Brabant betaalt voor kinderen en jongeren in de doelgroep de kosten voor hun kunstbeoefening rechtstreeks aan de aanbieder.

Inwoners uit 's-Hertogenbosch en vught, Breda en Eindhoven kunnen terecht bij de lokale fondsen van de gemeente.

Intermediairs gezocht

Intermediairs spelen in de werkwijze van het Jeugdfonds Cultuur Brabant een cruciale rol. Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, de hulpverlening of gezondheidszorg, is een potentiële intermediair. In de aangesloten gemeenten zijn zij degene die een aanvraag kunnen doen voor een kind dat bijvoorbeeld wil dansen of muziek maken.

Interesse? Neem dan contact op met coördinator Peter Overeem of meld je direct aan als intermediair van het Jeugdfonds Cultuur Brabant via allekinderendoenmee.nl.

Ook aansluiten als gemeente?

Gemeenten die zich willen aansluiten kunnen contact opnemen met Peter Overeem, coördinator van het Jeugdfonds Cultuur Brabant, via brabant@jeugdfondscultuur.nl of bellen met 013 590 42 83.

De rol van Kunstloc

Wij spelen een adviserende rol en ondersteunen het Jeugdfonds Cultuur Brabant ook facilitair.