Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunstloc werkt aan het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor iedereen. Het verhogen van de btw van 9% naar 21% draagt daar niet aan bij. Daarom steunt Kunstloc de landelijke campagne ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee.’ 

Waarom deze campagne?

Het nieuwe kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, horeca, boeken en sport te verhogen van 9% naar 21%. Dit gaat alle Nederlanders raken. Want de voorgenomen verhoging van het btw-tarief gaat onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen. Dat zet de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en logies voor het publiek onder druk. Het raakt iedereen in Nederland in het dagelijks leven en op meerdere vlakken. Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd, het verenigingsleven, nieuwsgierigheid en (mentale) gezondheid van elke Nederlander. Van het toejuichen van je favoriete voetbalteam, het boek dat je wilt lezen, een bezoek aan je lievelingsmuseum, luisteren naar de fanfare in de buurt, een hotelovernachting in eigen land, een uurtje sporten bij de in de wijk, tot de krant die je op de hoogte houdt over wereldgebeurtenissen.

Hoe kun je meedoen?

Ook jij kunt anderen laten weten dat de verhoging van het btw-tarief geen goed idee is. Op geenhogerebtw.nl lees je hier meer over.

Op de hoogte blijven van al het cultuurnieuws uit Brabant?

Ben je benieuwd naar alle ontwikkelingen op cultuurbeleid en volg je graag al het cultuurnieuws uit Brabant en de rest van Nederland? Meld je dan aan voor onze Trends & Ontwikkelingen nieuwsbrief en ontvang alles wekelijks op een rijtje in jouw mail!

Trends & Ontwikkelingen nieuwsbrief