Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Help jouw buurt de crisis door met cultuur

Het Buurtcultuurfonds roept op tot cultuurimpulsen op buurtniveau die het verschil maken in deze uitzonderlijke tijd. Denk daarbij aan samenwerkingen tussen kunstprofessionals, samenleving en zorg. Om angst, dankbaarheid en rouw vorm te geven daar waar rake klappen vallen, de moed erin te houden, of om verbinding op afstand te maken met mensen die op zichzelf zijn aangewezen. Dien voor 1 mei een voorstel in bij het Buurtcultuurfonds.

foto: Club Goud geeft contactloze buitenconcerten bij woonzorgcentra, fotograaf Jimmy Israel

Provinciebestuurder Anne-Marie Spierings (Cultuur): “De provincie is co-financier van het Buurtcultuurfonds. Prachtig dat het Prins Bernhard Cultuur Fonds zo snel cultuur inzet in deze bijzondere periode. Cultuur is niet alleen ter vermaak, maar ook om te inspireren en te verbinden. Dit fonds is specifiek bedoeld om met cultuur de samenleving hechter en sterker te maken. Daar hebben we op dit moment meer dan ooit behoefte aan.”  

Update 30 april 2020 - bijdrage voor 12 projecten

Twaalf projecten ontvangen een bijdrage uit het Buurtcultuurfonds van Cultuurfonds Noord-Brabant en Provincie Noord-Brabant. Dankzij een versnelde procedure kunnen makers en buurtgenoten direct van start gaan met hun missie: verbinding brengen in de buurt. Van serenades onder het balkon tot seniorenradioprogramma, en van online muziektherapie tot een corona-poppenkast.

12 lockdown-projecten - Cultuurfonds Brabant

Rol van Kunstloc Brabant

Onze adviseur Joosje Duindam staat voor je klaar om je te adviseren bij planontwikkeling en het opstellen van je aanvraag voor het Buurtcultuurfonds.

In Noord-Brabant vinden initiatiefnemers, opdrachtgevers en partners van cultuurimpulsen op buurtniveau elkaar op communityartbrabant.nl. Op dit online platform delen we onze kennis, ervaring en netwerk in community art.