Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je aangedragen worden door de provincie Noord-Brabant. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen bij de provincie.

Talentontwikkeling van jonge cultuurmakers

Jonge talentvolle cultuurmakers vinden in hun nabije omgeving niet altijd de mogelijkheden om hun talent ten volle te kunnen ontwikkelen. De regeling Talent in de Regio wil projecten versterken die gericht zijn op talentontwikkeling en daaraan gekoppelde presentatiemogelijkheden. Het Fonds voor Cultuurparticipatie zoekt projecten die samen met andere (culturele) partijen worden uitgevoerd en bijdragen aan de provinciale infrastructuur voor talentontwikkeling. Eerder werden de EMOVES Academy en Muzikaal talent on stage in Brainport ondersteund in Brabant.

Overweeg je een aanvraag te doen? Bekijk dan op de site Fonds voor Cultuurparticipatie nauwkeurig alle voorwaarden en criteria.

Subsidieregeling Talent in de Regio

Verzoek om adhesieverklaring provincie

Organisaties die een aanvraag willen indienen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie, hebben een adhesieverklaring nodig van de provincie. In deze adhesieverklaring moet de provincie aangeven dat de aanvraag inhoudelijk past binnen de provinciale visie op talentontwikkeling en voldoet aan de voorwaarden die het Fonds bij de regeling stelt.

Het fonds financiert maximaal 2 projecten per provincie, voor een totaal van € 94.000. Noord-Brabant wil het beschikbare bedrag zo evenwichtig mogelijk verdelen, en vraagt indieners daarom rekening te houden met een maximaal aanvraagbedrag van € 47.000.

De provincie behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst, mits ze voldoen aan de eisen van het Fonds. Geïnteresseerden voor deze regeling kunnen vanaf nu tot uiterlijk 17 mei een projectplan indienen bij Britt Jennissen.

Na ontvangst van een adhesieverklaring is het mogelijk een de aanvraag in te dienen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. De deadline hiervoor is 22 mei.

Brabantse Deelname regeling Cultuur Talent in de Regio

Meer weten over Talent in de Regio?

Voor vragen over de subsidieregeling Talent in Regio kun je contact opnemen met Anita Hazeu, Gino van Zolingen, Jeroen van Dijk of Sammie Pierik van Fonds van Cultuurparticipatie.

✆ 030 - 233 60 30

info@cultuurparticipatie.nl

Voor vragen over de adhesieverklaring kun je contact opnemen met Britt Jennissen van Provincie Noord Brabant.

✆ 073 - 681 28 12

bjennissen@brabant.nl