Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling. Tijdens de openingsavond van het internationale Playgrounds op maandagavond 9 april presenteert het talentontwikkelingstraject Next de drie Brabantse talenten die aan de tweede pilot van dit talentontwikkelingsprogramma gaan deelnemen. 

Playgrounds Next

Playgrounds is een platform dat zich richt op innovatief bewegend beeld in onder andere animatie, virtual reality, games en visual effects. Playgrounds Next coacht talent een jaar bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling. De commissie met vertegenwoordigers van AKV|St. Joost, KLIK Amsterdam, Solar World Cinema, Playgrounds, Submarine, PostPanic, Playgrounds en animatieregisseur Frodo Kuipers selecteerden de nieuwe deelnemers.

Niels Hoebers

Niels Hoebers (1981) deed de Design Academy en timmert al zo’n 10 jaar aan de weg als stop motion designer. Hoebers staat op een keerpunt in zijn carrière en wil in Next onderzoeken hoe hij grotere internationale opdrachten kan realiseren. De partners in Next zijn zeer te spreken over zijn artistieke visie, zijn ambitie en de manier waarop hij zijn studio heeft vormgegeven. Hoebers heeft animatie altijd verweven met de design wereld en deze cross over van werelden maakt zijn werk erg interessant

Marleine van der Werf

Ook Marleine van der Werf (1985) is al zo’n 10 jaar aan de slag nadat ze afstudeerde aan AKV|St. Joost. Deze van oorsprong documentaire filmer heeft altijd andere disciplines in haar werk verweven. De laatste jaren heeft ze geëxperimenteerd met VR installaties en ze wil in Next dit onderzoek voortzetten. Voor de Next partners is Marleine een maakster die altijd grenzen op zoek, zowel in vorm als in de verhalen die ze vertelt: ze kiest nooit de makkelijke weg. Daarnaast weet ze voor haar projecten veel (internationale) vertoningen en aandacht te genereren. 

Loek Vugs

De derde maker die ondersteund zal worden is de illustrator en animator Loek Vugs. Vugs (1993) deed CMD en daarna een Master Animation waarvoor hij cum laude afstudeerde. Zijn gecombineerde achtergrond, tomeloze ambitie en het feit dat hij bij meerdere stakeholders boven kwam drijven in de open call, maakt hem voor de partners zeer geschikt voor Next. Vugs staat aan het begin van zijn carrière, maar voor de partners beschikt hij over internationale kwaliteiten en met Next kunnen we hem coachen en inbedden in het gezamenlijke internationale netwerk.

Talentontwikkeling op maat

Playgrounds Next is een talentontwikkelingstraject op maat. Samen met de geselecteerde talenten wordt een jaar lang een persoonlijk programma ontwikkeld en doorlopen. De deelnemers presenteren tijdens een event van Playgrounds de resultaten van hun onderzoek en ontwikkeling. Workshops en masterclasses worden op maat ontwikkeld, maar worden voor een deel opengesteld voor andere filmmakers en animatoren zodat meer Nederlands talent zich kan professionaliseren en verdiepen en het programma bijdraagt aan de creatieve sector in de provincie.  

Voor Next werden filmmakers voorgedragen door een brede vertegenwoordiging uit de Nederlandse en Brabantse film- en creatieve industrie. Dit resulteerde in 13 aanmeldingen van ontzettend hoog niveau voor het traject. Het aantal aanmeldingen bewijst dat Next inspeelt op een prangende behoefte in het Brabantse audiovisuele landschap.  

Next wordt mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant, Submarine, PostPanic, OneSize en Playgrounds. 

Meer weten over talentontwikkeling?

Neem contact met mij op.