Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Dinsdagavond 16 april hield Gloria Wekker de 8e E. du Perronlezing en werd de E. du Perronprijs uitgereikt aan Jan Leyers. De Glazen Zaal op de tweede verdieping van de LocHal was voor het eerst decor van deze bijzondere avond, die in een gepolariseerde wereld waar inclusiviteit op allerhande agenda’s staat, altijd actueel is.

Het belang van het vertellen van diverse verhalen

Gloria Wekker liet zien hoe deconstructie van ‘Het land van herkomst’ van E. du Perron laat zien dat verschillen in gender, ras en afkomst ook in die roman bepalend zijn voor het wereldbeeld. Zij verbond dit met haar eigen familieverhaal, en benadrukte het belang van het vertellen van verschillende, diverse verhalen.

Jan Leyers benadrukte in zijn dankwoord dat in gesprek zijn en blijven met moslims verstandhoudingen tussen verschillende bevolkingsgroepen kan verbeteren. Hij ontving de prijs voor zijn boek ‘Allah in Europa’. Het dankwoord van Jan Leyers verscheen in De Standaard en het NRC. De bewerkte lezing van Gloria Wekker verschijnt in mei in De Groene Amsterdammer.

Orkun Agir en Anton Ivanov lieten tijdens hun entr’acte horen dat muziek in de zaal die ooit voor muziek gebouwd is nog steeds prachtig klinkt. We verheugen ons erop om volgend jaar de prijs opnieuw in de Glazen Zaal uit te reiken.

Meer weten over de E. du Perronprijs?

Neem contact met mij op.