Virtuele rondleiding

De eerste video is van kunstenaar en docent Betje Stevens. Zij vertelt over haar werk in de expositie in een lege LocHal. Van het gesprek kun je flarden opvangen, in de hoop dat jij als kijker de dialoog van deze expositie oppakt.

De nietigheid van de mens

In de lege LocHal staat de expositie To be a teacher…” Voor niemand te zien, behalve voor de broers Frodo (17) en Jelle (15) Boschman. Zij bekijken het werk van docent/kunstenaar Marieke van Berkel. Kijk met ze mee!

Constructief kijken

In deze video onderzoeken de broers Frodo en Jelle Boschman het werk van docent/kunstenaar Marjan Wester. Laat je in deze video even meevoeren in een wereld van architectonische ruimtes met hangende en vallende constructies.

Giraf doet examen

In deze video van A//ard Krijger, discussiëren studenten over het werk en over onderwijs, school. O.a. over de relevantie van vakken, cijfers en beoordeling. Wat houdt jou bezig als het gaat over cultuureducatie in deze tijd?

Daarbij ook de soundtrack die hoort bij het werk 'Giraf Doet Examen'.
Het (looping) nummer is gebaseerd op citaten van Ivan Illich uit zijn boek 'Deschooling Society'.

Audiotour Insta Zombie

Experience designer en docent Danny van der Laan neemt je mee in een alternatieve leeromgeving, via deze onalledaagse audiotour.

Leerlingen als kunstenaars

Nicole Smans en Miranda van Bragt maakten visuals bij de expositie met werk van hun leerlingen.

Oproep: wat is belangrijk voor de toekomst van cultuureducatie?

Toon aan anderen wat je belangrijk vindt voor cultuureducatie in de toekomst.

Wil je meedoen?