afbeelding: Joris Buijs

Vanwege de nieuwe corona-maatregelen kan de geplande opening op 17 december helaas niet doorgaan. We hopen in het nieuwe jaar zo snel mogelijk met een nieuwe datum te kunnen komen. Nieuws daarover vind je op deze site en via onze social media; houd deze dus in de gaten

Drie Tilburgse kunstenaars exposeren gezamenlijk hun wonderlijke kamers in onze nieuwe expositie in de LocHal. Paul Bogaers, Ton de Gouw en Wijnand van Lieshout laten een selectie van hun werk zien in de tentoonstelling ‘Wunderkammer: Het magische object’.

In aanloop naar de expositie kun je bij Omroep Tilburg portretten van de drie deelnemende Tilburgse kunstenaars bekijken. Meer info: omroeptilburg.nl/wunderkammer. Hieronder vind je korte versies van deze portretten.

Het gevoel dat een object niet alleen materie is, maar ook een geest heeft Paul Bogaers

Portret Paul Bogaers

In zijn voormalige atelier in Superstedeke is Paul Bogaers zijn laatste werken aan het inpakken. Elk stuk gaat door zijn handen. Een deel gaat naar de Wunderkammer-expositie in de LocHal, een deel gaat mee naar zijn nieuwe atelier in Amsterdam en wat overblijft wordt weggegeven of afscheid van genomen. Een hels karwei, zeker voor iemand die juist gewend is om te verzamelen en te bewaren.

Kunst en verbeelding vormen een levensvoorwaarde voor zingeving. Ton de Gouw

Portret Ton de Gouw

Over zijn verzamelingen, het werk van Wijnand en de verwondering die bewaard moet blijven. Ook na de dood van de kunstenaar.

Portret Wijnand van Lieshout

Een aandoenlijk portret over fotograaf en verzamelaar Wijnand van Lieshout die vooral 's nachts werkt aan feeërieke ensceneringen.

Meer weten over onze exposities?

Neem contact met mij op.