Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Hoe kun je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een persoonlijke manier kunst laten ervaren? Hoe zorg je ervoor dat ze leren van kunst in plaats van over kunst? Welke handvatten kunnen helpen om Art Based Learning, vanuit een eigen ervaring, in te zetten binnen het eigen aanbod?

Inhoud van de training

In de tweedaagse training Art Based Learning word je ondergedompeld in de door dr. Jeroen Lutters ontwikkelde methodiek. Deze training is eerder ontwikkeld door ArtEZ en Cultuur Oost en wordt nu naar Brabant gehaald inclusief certificering.  

In een mix van fysieke bijeenkomsten, een e-learning en tussentijdse werkopdrachten verdiep je je in de grondslagen van deze methodiek. Je leert over het ervaren van kunst en hoe je Art Based Learning in jouw werkpraktijk kunt toepassen. 

Als deelnemer heb je na afloop de methodiek van Art Based Learning ervaren en ben je in staat om deze manier van werken zelf in te zetten in het eigen aanbod. Je leert daarbij de theoretische achtergrond van de methodiek te duiden en herkent de stappen in het proces. 

Over de trainer

 

De training wordt verzorgd door Robin Brugman. Robin speelde al op jonge leeftijd in verschillende theatervoorstellingen. Zijn passie voor spel en doceren leidde tot de keuze voor de opleiding aan Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Een onderdeel van deze studie was de specialisatie Transculturele Pedagogiek en Culturele Antropologie in Suriname. Vanuit het lesgeven op verschillende basisscholen, kwam hij terecht als docent en adviseur bij Fontys Hogescholen, waar hij de afgelopen jaren een rol heeft gespeeld in het samenbrengen van kunst en onderwijs op zowel beleidsmatig als uitvoerend niveau.

Robin is mede-eigenaar van de daaruit ontwikkelde organisatie Cultlab – deze organisatie is actief in de (Tilburgse) cultuursector. Van 2017 tot en met 2022 was hij ook werkzaam als adviseur Kunsteducatie en Vervolgonderwijs bij Kunstloc Brabant. Robin is door zijn betrokkenheid bij diverse theaterproducties en door zijn werk voor Kunstloc, Cultlab en Fontys goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de kunst- en cultuursector, zowel op amateurniveau als professioneel niveau.

Over de trainer

Praktisch

Data: vrijdag 10 november en vrijdag 1 december - beide momenten van 11.00 tot 17.00 uur (inclusief lunch) 

Deze training wordt georganiseerd door Kunstloc Brabant in nauwe samenwerking met Nieuwe Veste (Breda) en bureau CiST (Tilburg). Door de honorering van een aanvraag van Impulsregeling zzp’ers bij het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) zijn de deelnemerskosten laag. 

Afmelden kan kosteloos tot uiterlijk vrijdag 20 oktober.   
 

LET OP: Inmiddels is deze training vol. Er is een wachtlijst aangemaakt. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via onderstaande link naar Eventbrite. Mocht er een plek vrijkomen dan nemen we contact op met jou. 

Aanmelden

Wil je meer weten over deze training?

Neem contact met mij op.