
Hoe leid je, als professional in de culturele sector een gesprek over kunst; zowel in de klas, een museum of bij je eigen werk? Op welke manier maak je de ander nieuwsgierig? Hoe bereid je voor op de ontmoeting met kunst? En wat geef je de kijker mee om te kunnen reflecteren op wat is gezien? Want, dat wat je zélf ontdekt, vergeet je nooit meer.
Praktische tools
In drie elkaar versterkende maar op zich staande sessies beginnen we steeds met een theoretische inleiding. Je leert over de brillen van Parsons, over leerstijlen van Kolb, over filosofische startvragen en over het positiefkijktrauma van Hargreaves.
Je krijgt praktische tools aangereikt en daarna oefenen we met elkaar in het museum en leren we om te gaan met het zelfevaluatieformulier en het bepalen van persoonlijke leerdoelen.
Marie Jose Eijkemans
Marie Jose Eijkemans heeft bijna 25 jaar ervaring als rondleider en hoofd educatie van museum De Pont. Op basis van die ervaring heeft zij structuur weten aan te brengen in het leren kijken en reflecteren. Voor kinderen én volwassenen. In deze workshop vertelt ze daarover en biedt handvatten en instrumenten om dat gesprek nog beter aan te gaan.
De kosten zijn voor entree van museum De Pont & lunch.
Meer weten over deze bijeenkomst?
Neem contact met mij op.
op zoek naar het positief kijktrauma
Kunstloc Connects | Pitchen
leer op een krachtige manier pitchen
20 dec. 2023
Pilot programma: Waardevol werkgeverschap
ben jij klaar om waarde toe te voegen aan jouw werkgeverschap?
Kijken naar kunst in relatie tot de wereld van nu
op zoek naar het positief kijktrauma.
Kijken naar kunst met kinderen
een positief kijktrauma, kan dat?