Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Hoe leid je, als professional in de culturele sector een gesprek over kunst; zowel in de klas, een museum of bij je eigen werk? Op welke manier maak je de ander nieuwsgierig? Hoe bereid je voor op de ontmoeting met kunst? En wat geef je de kijker mee om te kunnen reflecteren op wat is gezien? Want, dat wat je zélf ontdekt, vergeet je nooit meer.

Praktische tools

In deze sessies beginnen we steeds met een theoretische inleiding. Je leert over de brillen van Parsons, over leerstijlen van Kolb, over filosofische startvragen en over het positiefkijktrauma van Hargreaves.

Je krijgt praktische tools aangereikt en daarna oefenen we met elkaar in het museum en leren we om te gaan met het zelfevaluatieformulier en het bepalen van persoonlijke leerdoelen.

Marie Jose Eijkemans

Marie Jose Eijkemans heeft bijna 25 jaar ervaring als rondleider en hoofd educatie van museum De Pont. Op basis van die ervaring heeft zij structuur weten aan te brengen in het leren kijken en reflecteren. Voor kinderen én volwassenen. In deze workshop vertelt ze daarover en biedt handvatten en instrumenten om dat gesprek nog beter aan te gaan.

De kosten zijn voor entree van museum De Pont & lunch.

Aanmelden

Meer weten over deze bijeenkomst?

Neem contact met mij op.