Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Music Rights on Tour (Buma/Stemra, NORMA en SENA), Music Hub Brabant en Kunstloc Brabant slaan de handen ineen voor deze masterclass over muziekrechten. Deze masterclass is voor talenten en alumni van Music Hub Brabant, en andere professionele makers die geïnteresseerd zijn in muziekrecht.

Masterclass

Music Rights on Tour heeft een interactieve masterclass samengesteld waarin we uitleggen waar Collectieve Beheersorganisaties (CBO's: Buma/Stemra, NORMA en Sena) voor staan. De masterclass wordt afgetrapt met een presentatie, waar het auteursrecht, naburig recht en de rechtenorganisaties toegelicht worden. Tijdens de masterclass is er voldoende ruimte om vragen te stellen. 

De masterclass wordt gegeven door Silva Biemans van Sena en Esther Maijer van Buma/Stemra. Deelname is gratis! 

 

Aftermovie Music Rights on Tour bij Noorderslag in 2019

Muziekrechten als belangrijke inkomstenbron

Music Rights on Tour is een gezamenlijk initiatief van Buma/Stemra, NORMA en Sena. Dit zijn Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) en beheren de inkomsten en de verdeling op het gebied van auteurs- en naburige rechten. CBO's zorgen ervoor dat het werk van componisten, tekstschrijvers, uitvoerend muzikanten, producenten en acteurs betaald wordt als dat ten gehore wordt gebracht op radio, televisie of bijvoorbeeld een evenement. 

Vroeg of laat krijgen studenten te maken met muziekrecht. Het is een belangrijke inkomstenbron, daarom is het belangrijk goed te beseffen waar rechten om draaien; muziekrechten zijn niet eng, je krijgt ze vanzelf wanneer je iets creëert of meewerkt aan een creatie. Daarom vinden wij het belangrijk om te vertellen waar je recht op hebt. 

Vragen over de masterclass?

Meer weten over deze bijeenkomst?

Neem contact met mij op.