Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Als theaterdocent moet je continu alert zijn: is mijn lesaanbod nog relevant voor de deelnemer? Krijgt mijn makerschap nog voldoende ruimte in mijn lespraktijk? Ken ik de belangrijkste hedendaagse theatermakers? Hoe sluit ik aan bij de kunstvormen die bij mijn leerlingen populair zijn?

Op 25 januari vindt de eindpresentatie van het traject ‘Nieuwe Canons’ plaats; een theatrale weergave van een professionaliseringstraject.

Aanmelden

Traject

Met bovenstaande vragen gingen we aan de slag tijdens een professionaliseringtraject waarbij ervaren theaterdocenten samenwerken met makers van DOX en vierdejaars studenten van de opleiding Docent Theater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. 

Je leert op de vloer hoe in theaterlessen betekenisvolle relaties tussen populaire cultuur, de professionele kunsten en maatschappelijke thema’s gelegd kunnen worden, een benadering waar DOX in excelleert. Je maakt kennis met het model van authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen en wisselt praktijkervaringen uit met andere theaterdocenten. Daarnaast ontwikkel je eigen vernieuwende theaterlessen die je tijdens het traject meteen in de praktijk brengt.

Lees meer over DOX

Voor wie en wanneer?

Voor

Theater- en dansdocenten met een eigen binnenschoolse (PO, VO, MBO, HBO) of buitenschoolse lespraktijk. De totale groep zal bestaan uit maximaal twintig theaterdocenten en maximaal tien 4e jaars theaterstudenten.

Bijeenkomsten

Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten met daarna een publieke artistieke presentatie. De afsluitende eindpresentatie is op woensdag 25 januari 2023 van 17:00 – 21:00 (19:30 – 21:00 voor publiek).

Data

Bijeenkomsten zijn op vier woensdagen van 17:00 – 21:00 uur en zijn inclusief maaltijd: 21 september, 12 oktober, 16 november en 14 december. 

Wat zijn de kosten?

Voor dit traject betaal je €250,-. Deze kosten kunnen door scholen eventueel betaald worden vanuit het professionaliseringsbudget. Vierdejaarsstudenten van FHK Docent Theater kunnen kosteloos deelnemen.

Lees hier meer over de inhoud van het traject

Meer weten over dit traject?

Neem contact met mij op.