Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Schrijf je met ons mee?

Als kunstenaar heb je vast een website met prachtige foto’s van je werk. Maar staat er op die website ook een verleidelijke tekst over jezelf? Stuur je persberichten als je exposeert? En post je wel eens op social media.  

Of vraag je je elke keer opnieuw af wat je in vredesnaam over jezelf moet schrijven. Wanhoop niet! Wij helpen je om je (beter) te leren schrijven. Volg onze schrijfdag en ga met ons aan de slag aan de hand van een aantal leuke, praktische opdrachten.  

Bedenk razendsnel een leuk idee

Een goed verhaal bedenken, begint bij  een goed onderwerp. Vergeet ook de verhaalvorm niet. Wij leren je hoe je razendsnel tientallen leuke ideeën bedenkt, aan de hand van praktische opdrachten. 

Wat je ook enorm kan helpen, is het werken met stokpaardjes: onderwerpen waar je eindeloos over door kunt praten. Met een goed stokpaardje zit je nooit om een verhaal verlegen. 

Bedenk een goed verhaal 

 Iedereen kan (beter) leren schrijven. Elke tekst heeft dezelfde basis: een duidelijke kop en staart en bepaalde ingrediënten.  

En hoe maak je een tekst aantrekkelijk en zorg dat je lezer jouw verhaal leest, begrijpt én actie komt. We kijken ook naar Chat GTP. Hoe kun je dat programma inschakelen om je teksten beter te maken?  

 

Maak je eigen nieuws

Nieuws ligt op straat of sterker: het regent nieuws. Met behulp van eenvoudige trucjes kun je zelf nieuws maken of vinden.  

Ook leren we je hoe je pakkende, heldere, bondige nieuwsberichten schrijft. En we leggen je uit hoe je een mediaplan maakt. Dat is een plan waarmee je zorgt dat jouw nieuws in de media komt.  

Trainers

Wij zijn Gonda Duivenvoorden en Suzanne Docter en geven samen schrijftrainingen. Gonda is gefascineerd door het gedrag van mensen en schreef het boek ‘De psychologie van communicatie’. Al tientallen jaren geeft ze communicatieadvies en trainingen aan uiteenlopende organisaties. Het schrijven van mooie verhalen is het stokpaardje van Suzanne, net als het zoeken naar nieuws. Jarenlang werkte zij bij een landelijke krant. Nu heeft ze haar eigen bedrijf, de SchrijfDocter.

Schrijftraining

Wij zetten je tijdens deze dag hopelijk aan het schrijven. Zodat je de smaak te pakken krijgt om het te blijven doen.  

 

We starten om 9:30u met het eerste onderwerp gevolgd door het tweede na een korte pauze. 

Na de lunch volgt dan het laatste deel van ook anderhalf uur zodat we om 15:00u klaar zijn. (9:30u – 11:00u/11:15u – 12:45u/13:30u – 15:00u) 

Aanmelden