Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

We maken steeds vaker keuzes op basis van filmpjes. Filmpjes via computers en vooral  onze telefoons. Dit aangejaagd door de explosief toegenomen mogelijkheden hiervan. Met een beeldverhaal kan je, mits goed in elkaar gestoken, kortom uitstekend zaken doen. Maar hoe kom je tot een doordachte combinatie van zorgvuldig gemonteerde beelden én geluiden, zowel muziek als gesproken woord of een voice-over? En waarmee maak je zoiets?

Visual storytelling: het in beeld vertellen van een verhaal. Wat voor verhaal wil jij vertellen?

Workshop

Deze workshop bestaat uit een interactief theoriegedeelte en verder vooral uit zelf filmen en monteren. Je gaat je verhaal vertellen middels beelden: visual storytelling. Daarbij leer je verschillende film- en montagetechnieken toe te passen om je verhaal kracht bij te zetten. Ontdek hoe je optimaal gebruik kunt maken van licht, geluid en muziek. Onder deskundige begeleiding verfilm je zo al doende je eigen verhaal. Tijdens de workshops werken we met gratis apps die je ook na de workshop kunt blijven gebruiken. Aan het eind heb je een eigen korte film bedacht, gefilmd en gemonteerd. 

Lidi Toepoel

Lidi is een ervaren cineaste en filmcoach. Haar laatste film Zoentjesdief, met o.m. Hetty Heyting en Frits Lambrechts, werd op vele (inter-)nationale festivals in onder meer Mexico, Wales, Italië, België en natuurlijk op Cinekid vertoond en bekroond. Lidi verzorgd al jaren workshops o.m. voor het onderwijs. 

Film coach

Praktisch

Data: donderdag 2 & donderdag 16 november, van 10 tot 12 uur.

Locatie: Cinecitta, Willem II-straat 29, Tilburg  

Lidi zorgt voor de film apparatuur tijdens de workshop, als deelnemer hoef je dus niet in het bezit te zijn van een camera en/of een montageprogramma.

Aanmelden

Wil je meer weten over deze workshop?

Neem contact met mij op.