Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Op donderdag 22 juni heeft Kunstloc Brabant de fiets- en wandelroute-app Brabant Vertelt officieel overgedragen aan VisitBrabant Routebureau. Dit gebeurde door ambassadeur en boswachter Frans Kapteijns. Met de verhuizing van Brabant Vertelt leggen wij de focus op onze rol als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor makers, instellingen, overheden en bedrijven. Brabant Vertelt laten we over aan VisitBrabant Routebureau, een bekende partner in het Brabantse recreatieve en toeristische veld.

Ambassadeur van kunst, cultuur en natuur: boswachter Frans Kapteijns

Boswachter Frans Kapteijns verhuisde zijn boedel van Kunstloc Brabant in Tilburg naar het kantoor van VisitBrabant Routebureau in Oisterwijk. De overdracht van het project is daarmee een feit. Het Routebureau is in opdracht van provincie Noord-Brabant en Brabantse gemeenten verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle Brabantse routestructuren: fietsen, wandelen, ruiteren, mountainbiken en varen. De routes van Brabant Vertelt komen dus in goede handen.

Boswachter Frans Kapteijns is vanaf het begin de ambassadeur van Brabant Vertelt: met zijn vele tweets bracht hij de routes van Brabant Vertelt steeds onder de aandacht van zijn duizenden volgers. Prachtige routes die je thuis kon downloaden: beeld- en geluidsfragmenten en filmpjes (soms ware kunstwerkjes op zichzelf), die je ter plekke in het landschap of thuis op de bank kon ervaren. Boswachter Frans is met de overdracht van de app ambassadeur ‘af’ voor Kunstloc Brabant, maar hij zal zeker nog blijven tweeten over de prachtige natuur en cultuur in onze provincie.

Kunstloc Brabant en Brabant Vertelt

Kunstloc Brabant heeft Brabant Vertelt 10 jaar geleden geïnitieerd omdat het kansen zag om een breder publiek te betrekken bij kunst, cultuur en landschapsbeleving. Gemeenten, verschillende organisaties zoals waterschappen, landschapsbeheerders en erfgoedstichtingen en organisaties vanuit recreatie en toerisme hadden hieraan behoefte. Kunstloc heeft daarvoor het concept en de app van Brabant Vertelt ontwikkeld. Een nieuw concept, waarbij naast tekstuele informatie in de app ook geluid- en beeldfragmenten en animaties, gemaakt door kunstenaars, zijn opgenomen. 

Meer weten over de verhuizing van Brabant Vertelt?

Neem contact met me op.