Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

De inspirerende artikelen die we tot nu deelden op het online platform MEST zijn verhuisd en hebben nu een mooie plek gekregen op deze Kunstloc website. 

Met Kunstloc Brabant maakten en beheerden we al het online platform MEST, waar we de kracht van cultuur in Brabant lieten zien. We lichten wekelijks bijzondere en innovatieve initiatieven, projecten, ideeën en makers uit. En dit blijven we doen! Alleen nu op deze plek. 

Alle inspiratie-artikelen in een overzicht

Alle informatie bij elkaar

Nu al onze inspiratieverhalen ook op deze site te vinden zijn, kun je heel makkelijk verschillende informatie rondom 1 onderwerp bij elkaar zoeken. Zo vind je naast de inspiratie-artikelen op deze site ook kennisdossiers, nieuwsartikelen en houden we trends en ontwikkelingen bij.

Wil je op hoogte worden gehouden van een bepaald onderwerp? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven.

Estafette verhuist mee

Werk je in de Brabantse culturele sector? En wil jij onze volgers een kijkje geven in de keuken? Dat kan via ons Instagram-account! 24 uur lang krijg jij toegang tot onze Instagram stories om jouw verhaal te vertellen. Of je nu bijvoorbeeld kunstenaar, beleidsmedewerker of cultuurmarketeer bent: wij bieden jou een podium op een voor jou relevant moment. Voorheen nam je ons MEST-account over, maar vanaf 1 oktober mag je de stories van Kunstloc overnemen!

  • Je beheert 24 uur lang de Instagram stories van ons instagram-account. Let op: je plaatst dus géén posts in het overzicht.   
  • Voel je vrij om meerdere stories te plaatsen over jouw werkdag, evenement, etc. 
  • Na 24 uur dragen wij het stokje over aan een opvolger. 

Wil je meedoen? Mail naar inspiratie@kunstlocbrabant.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief

MEST tot nu

MEST is ontstaan als een kwartjaarlijks magazine waarin de Brabantse uitvoeringsorganisaties Cubiss, Erfgoed Brabant, bkcc en Kunstbalie redactioneel samenwerkten. In mei 2013 verscheen het eerste papieren nummer, en tot 2017 werden er 16 edities uitgebracht en gedistribueerd binnen en buiten Brabant. Met bijzondere inhoud en vormgeving maakten we opvallende kunst en cultuur uit Brabant zichtbaar voor cultuurliefhebbers, voor overheden, bedrijven, fondsen en instellingen, maar nadrukkelijk ook voor mensen die niet automatisch met kunst en cultuur in aanraking komen. We wilden eerst en vooral de maatschappelijke waarde van cultuur tonen. 

Vanaf 2017 werd MEST online voortgezet als het platform MESTmag.nl, waar behalve de redactionele artikelen ook vacatures en oproepen uit de culturele sector werden gedeeld. In 2018 zijn de samenwerkingspartners bkkc en Kunstbalie gefuseerd tot Kunstloc Brabant, en liep de redactionele inbreng van de andere partners sterk terug. 

Omdat het doel van MEST, het tonen van de waarde van cultuur, ook een van de kerndoelen is van Kunstloc, is besloten om vanaf september 2023 MEST niet langer als een apart merk te hanteren. De redactionele inzet wordt wel voortgezet. De inspirerende artikelen verschijnen voortaan op de website en kanalen van Kunstloc.

Het plaatsen van vacatures en oproepen is vanaf 1 oktober niet meer mogelijk. 

KunstKracht

De verhalen die in 2022 zijn gepubliceerd op MEST zijn gebundeld in het magazine KunstKracht. 

Vraag gratis een exemplaar van KunstKracht aan