Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Een creatiever Brabant is een slagvaardiger Brabant. In tijden van voorspoed zorgt kunst en creativiteit voor innovatie en vooruitgang, in tijden van tegenslag zorgen ze voor veerkracht en perspectief en blijken we met elkaar een stevig vangnet in handen te hebben. We hebben allemaal een stukje van de puzzel in handen. Hoe leggen we die zinvol aan elkaar. Een manier om Brabant nog sterker uit de crisis te krijgen. 

illustratie: Janine Hendriks

Creativiteit, in de wetenschap, in beleidsontwikkeling, in sociaal domein, in onderwijs, in economie, in zorg. Het is nodig en essentieel. Om alternatieven te vinden. Zeker als bestaande kaders niet langer opgaan. Kunst & cultuur bieden ons onverwacht perspectief, triggeren onze nieuwsgierigheid en zijn een van de hofleveranciers voor creativiteitsontwikkeling in de breedte voor alle Brabantse inwoners en voor professioneel creatief top-talent. Van dwarsdenkers, sociaal cultureel professionals, tot autonome kunstenaars die het ondenkbare zichtbaar maken. Kunst & cultuur en creativiteit zijn onderdeel van de Brabantse identiteit. Het zit in het DNA, als regio van makers en innovatie met een rijkdom aan vernieuwende initiatieven. Dat zijn kracht vindt in gedeeld eigenaarschap. Iedereen zijn stuk van de puzzel legt; overheid, onderwijs, zorg & welzijn, bedrijven, wetenschap en de creatieve sector.  

Daarom organiseren we Panorama Brabant - een gesprek over de toekomst. Een breed maatschappelijk gesprek waarin we samen de toekomst en de urgentie die we daar bij voelen onder de loep nemen. Open, onderzoekend en met een urgentie om te bewegen. Met partners uit overheid, bedrijfsleven, zorg & welzijn, onderwijs, kunst & cultuur en creatieve sector. Dit doen we door ruimte te geven aan dit gesprek. Niet met het idee vaste antwoorden te vinden maar vooral inspiratie en beweging te vinden door krachten te bundelen. 

Aftrapbijeenkomst - 29 oktober 2020

De partners van Panorama Brabant zijn:

Meer weten over Panorama Brabant?

Neem contact met ons op.