In onze expositieruimte in de LocHal tonen we hoe de kunst-en cultuurwereld eruit ziet en wat de kracht van verbeelding is, door werk van kunstenaars zelf te tonen. We werken aan het versterken van kunstprofessionals en aan het verbinden van kunst en samenleving (o.a. in de domeinen zorg, vrije tijd en onderwijs). 

De deelnemende kunstenaars worden aangemoedigd tot cross-overs met kunstenaars uit andere disciplines, amateurs, of om de verbinding te zoeken met maatschappelijke domeinen zoals zorg en onderwijs. Anderen worden geïnspireerd met kunstenaars samen te werken en dat willen wij aanjagen en laten zien.

Welke exposities zijn er in 2020? 

Uit alle reacties op de open call vorig jaar heeft een jury voorstellen uitgezocht voor 2020. Daarbij is rekening gehouden met een mix van gevestigde kunstenaars en nieuwe namen. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Wij hebben alle exposities voor je op een rijtje gezet. 

6 maart t/m 28 juni – To be a teacher…(is my greatest work of art)
Acht Brabantse kunstvakdocenten worden door Kunstloc Brabant uitgedaagd om samen een expositie te maken waarin kunst en onderwijs samen komen. Wat voegt lesgeven toe aan hun eigen, autonome werk?

4 juni t/m 16 augustus – Pattern & Surface matter(s)
Kunstenaars Rob Smulder en Jan Kuhlemeier vinden elkaar in hun fascinatie voor kleur, pigment en het gedrag van verf op een drager. De expositie toont hun innovatieve gebruik van traditioneel schildermateriaal.

28 augustus t/m 20 september  Selectie grafische drukkunst 
Bibliotheek Midden-Brabant organiseert dit najaar een expositie over grafische druktechnieken in Tilburg, i.s.m. Studio Zeedauw en Stadsmuseum Tilburg. Om hierbij aan te sluiten toont Kunstloc Brabant grafische kunst in haar expositieruimte.

1 oktober t/m 29 november – Over appels die van bomen vallen
In hoeverre spelen trauma’s uit het verleden een rol bij toekomstige generaties? Welke eigenschappen worden daadwerkelijk doorgegeven? De Helmondse fotografe Tahné Kleijn deelt samen met verwante kunstenaars een kijk op familie, generaties en alles wat daarbij komt kijken.

17 december t/m 7 maart  Wunderkammer, het magische object
Drie ‘Wunderkammers’ – met ieder een eigen, mysterieuze sfeer - tonen assemblages en fotocollages in combinatie met de bijbehorende verzamelingen van bezielde vondsten en gebruiksvoorwerpen. Dit project van Paul Bogaers, Ton de Gouw en Wijnand van Lieshout is een lofzang op hun gemeenschappelijke, creatieve bron: het objet trouvé.

Ook exposeren?

Wij communiceren met enige regelmaat een nieuwe ‘Open Call’ waar Brabantse kunstenaars op kunnen reageren. Deze informatie wordt via onze nieuwsbrief verspreid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten over onze exposities?

Neem contact met mij op.