Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

door de ogen van kunstenaars, vormgevers en (landschaps)architecten

Een expositie over klimaatadaptatie, het delen van de beperkte ruimte in de stad en het zoeken naar een nieuw evenwicht tussen mensen, planten, dieren, bodem en water in de stad. 

Kijk mee door de ogen van kunstenaars, vormgevers en (landschaps)architecten, en laat je meevoeren door hun verbeeldingskracht.

Het belang van stadsnatuur

Stadsnatuur staat volop in de belangstelling. Voor een aantrekkelijke stad, recreatie, gezondheid en sociale contacten. En de laatste jaren ook als middel voor aanpassing aan klimaatverandering: voor verkoeling in verdichtende en warmer wordende steden, voor sponswerking in tijden van extreme regenval of droogte, voor verbetering van biodiversiteit.

foto: Boomveer van The Urban Jungle Project

Het belang van stadsnatuur

Delen van de ruimte en samenwerken met de natuur

Hoe verdelen we de beperkte ruimte in de stad tussen mensen, dieren en planten en komen we tot een goed evenwicht? Het is tijd dat we echt met de natuur gaan samenwerken. Het is een periode van experiment. Van natuur als middel voor klimaataanpassing, en het ontwerpen van ruimte voor stadsnatuur, tot het loslaten van controle en het omarmen van natuur die zijn eigen weg vindt.

foto: SpringReef van Urban Reef

Drie exposanten delen hun visie op MEST

Delen van de ruimte en samenwerken met de natuur

Deelnemers expositie

Deze tentoonstelling van Kunstloc Brabant komt tot stand in samenwerking met Studio REDD en toont het werk van: 

Hein van Duppen, Erwin Lichtenegger, Studio Sway, Lady Penelope, Studio Klarenbeek en Dros, Studio 1:1, The Urban Jungle Project, Victor Retel Helmrich, Urban Reef, Mirte van Laarhoven, Matilde Boelhouwer, Merle Bergers en Hans van Lunteren.

foto: Toevallig Groen, zaailingen van de stad van Hans van Lunteren

Meer informatie over de werken in de expo

Deelnemers expositie

Kunstloc exposities

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Zo willen we de kracht van kunst en cultuur en het belang van verbeelding voor de samenleving zichtbaar maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven