Anneke Moors

Adviseur Architectuur & Vormgeving

06 28 43 55 42

Schoonheid en verbeeldingskracht

Op het moment van dit schrijven is het buiten 4 graden. De lucht is blauw en wolkenvrij. De zon speelt met de jaloezieën voor het raam en werpt schaduwen op de schemerlamp die voor me staat. In gedachten zoom ik in op de lampenkap en frame ik hem, als een schilderijtje aan de wand. De meest alledaagse dingen krijgen een schoonheid als je de tijd neemt om ze goed te bekijken en in een ander licht te zien. Beauty is in the eye of the beholder. Maar het is een groot geluk dat sommige mensen de kunst verstaan om vormen, woorden, klanken te vinden die het mogelijk maken schoonheid te delen. Die ons kunnen meenemen in het tonen van mogelijkheden, van hoe het anders kan, ons te ontheffen van vanzelfsprekendheden en ons mee te nemen in verwondering. Die mensen koester ik, en het geeft me voldoening te kunnen bijdragen in het versterken en uiten van hun verbeeldingskracht.

Vormgeving en architectuur

Vormgevers en architecten zijn met hun verbeeldingskracht overal aanwezig in ons leven. Op een zodanig veelomvattende manier, dat we er ons vaak niet eens van bewust zijn. Alles in onze omgeving is vormgegeven. Het beïnvloed onze manier van bewegen, interacteren, de manier waarop we de wereld zien. Een bezoek aan de Dutch Design Week, waar naast design ook steeds meer architectuur zichtbaar is, laat zien hoe grenzeloos de nieuwsgierigheid van vormgevers is. Het gaat over de grenzen van disciplines en sectoren, van wetenschap, natuur, erfgoed en techniek. Onderzoekt, bevraagt, speelt… En daar zit nu precies de kracht van deze disciplines – een eindeloze bevlogenheid die steeds gevoed wordt door het ontdekken van nieuwe (maatschappelijke) vraagstukken en mogelijkheden. Voorwaarts en vooruit, maar niet zonder reflectie en respect voor wat er aan voorafging.

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

Lancering nieuw architectuurnetwerk Buitenkans

Woensdag 28 april wordt het grensoverschrijdende architectuurnetwerk Buitenkans gelanceerd. Kunstloc speelde een aanjagende rol bij de totstandkoming.

26 april 2021

Reis mee langs Brabantse innovatiekracht en creativiteit

Vraag nu aan! ‘All Inclusive!': de inspiratiegids vol voorbeelden van Brabantse innovatieve kracht en creativiteit.

10 augustus 2020

waar ik je meer over wil vertellen

Corona Impactloket

Laat ons weten wat voor consequenties de Coronacrisis heeft voor jou. Kijk hier met wie je contact op kunt nemen.

All Inclusive!

In deze innovatiegids laten we zien wat de kracht van kunst is bij belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, leefbaarheid in de wijken en goede zorg en welzijn. Laat je inspireren door vele Brabantse voorbeelden.