Anneke Moors

Adviseur Architectuur & Vormgeving

013 750 84 00

Schoonheid en verbeeldingskracht

Op het moment van dit schrijven is het buiten 4 graden. De lucht is blauw en wolkenvrij. De zon speelt met de jaloezieën voor het raam en werpt schaduwen op de schemerlamp die voor me staat. In gedachten zoom ik in op de lampenkap en frame ik hem, als een schilderijtje aan de wand. De meest alledaagse dingen krijgen een schoonheid als je de tijd neemt om ze goed te bekijken en in een ander licht te zien. Beauty is in the eye of the beholder. Maar het is een groot geluk dat sommige mensen de kunst verstaan om vormen, woorden, klanken te vinden die het mogelijk maken schoonheid te delen. Die ons kunnen meenemen in het tonen van mogelijkheden, van hoe het anders kan, ons te ontheffen van vanzelfsprekendheden en ons mee te nemen in verwondering. Die mensen koester ik, en het geeft me voldoening te kunnen bijdragen in het versterken en uiten van hun verbeeldingskracht.

Vormgeving en architectuur

Vormgevers en architecten zijn met hun verbeeldingskracht overal aanwezig in ons leven. Op een zodanig veelomvattende manier, dat we er ons vaak niet eens van bewust zijn. Alles in onze omgeving is vormgegeven. Het beïnvloed onze manier van bewegen, interacteren, de manier waarop we de wereld zien. Een bezoek aan de Dutch Design Week, waar naast design ook steeds meer architectuur zichtbaar is, laat zien hoe grenzeloos de nieuwsgierigheid van vormgevers is. Het gaat over de grenzen van disciplines en sectoren, van wetenschap, natuur, erfgoed en techniek. Onderzoekt, bevraagt, speelt… En daar zit nu precies de kracht van deze disciplines – een eindeloze bevlogenheid die steeds gevoed wordt door het ontdekken van nieuwe (maatschappelijke) vraagstukken en mogelijkheden. Voorwaarts en vooruit, maar niet zonder reflectie en respect voor wat er aan voorafging.

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Beleef en beluister de helende kracht van het landschap

Ervaar de kracht van het landschap met de audiotour Helend Landschap van deep designer Anne van Strien.

1 juni 2021

Lancering nieuw architectuurnetwerk Buitenkans

Woensdag 28 april wordt het grensoverschrijdende architectuurnetwerk Buitenkans gelanceerd. Kunstloc speelde een aanjagende rol bij de totstandkoming.

26 april 2021

Reis mee langs Brabantse innovatiekracht en creativiteit

Vraag nu aan! ‘All Inclusive!': de inspiratiegids vol voorbeelden van Brabantse innovatieve kracht en creativiteit.

10 augustus 2020

waar ik je meer over wil vertellen

Formats en tips voor het opstellen van een begroting

Een goede begroting is cruciaal voor het slagen van je plannen. Wij helpen je op weg met een modelbegroting, eenvoudige formats, tips en aandachtspunten.

Cultuur als middel tegen eenzaamheid

Hoe kunst, design en architectuur kunnen bijdragen aan de beperking van eenzaamheid.

De kracht van kunst inzetten bij maatschappelijke vraagstukken

Zoek je een geschikte kunstenaar voor een monument? Een social designer om samen met wijkbewoners leefbaarheid te verbeteren? Wil je dat jouw cliënten beter toegang tot cultuur hebben?

Ontwerp en aanpak van stadsnatuur

Van wenkend perspectief naar actuele uitdaging voor ontwerpers én opdrachtgevers.

Corona Impactloket

Laat ons weten wat voor consequenties de Coronacrisis heeft voor jou. Kijk hier met wie je contact op kunt nemen.

All Inclusive!

In deze innovatiegids laten we zien wat de kracht van kunst is bij belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, leefbaarheid in de wijken en goede zorg en welzijn. Laat je inspireren door vele Brabantse voorbeelden.