Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Talentontwikkeling in Brabant

Brabant barst van het talent en dat mag gezien worden. Daarom presenteert Kunstloc Brabant van 16 september tot en met 14 november in de expositie Van Hier & Verder | talentontwikkeling in Brabant enkele veelbelovende makers verbonden aan deze provincie. Sommigen timmeren internationaal aan de weg, anderen staan meer aan het begin van hun loopbaan. De expo in de LocHal toont bijzonder werk dat bestaat uit uiteenlopende kunstvormen; van beeldende kunst tot letteren, van muziek tot theater en van film tot design. 

foto: Joris Buijs

Talenten te zien

Bekijk in de LocHal in Tilburg het werk van Billie van Katwijk, Daniel Arthuus, Elianne van Elderen, Hemaseh Manawi Rad, Iris van der Meule, Jeroen Duijf, Lola Gielen, Maureen Jonker, Nando Dolleman, Noortje Haegens, Piet Van Dycke, Remy Neumann, Sandro van der Leeuw, Vera van Wolferen en Wessel Verrijt.

Duik in de films van Justus van den Elsen, Daphna Awadish, Juliana Erazo, Vera van Wolferen, Eline van der Kan, Marleine van der Werf en VFX (Festus Toll en Victoire Elekonawo) in het korte-filmprogramma van Next.

Proef van de optredens van Abee, Albert van Abbe, Arvid & Marie, Another Now, Bas Soetens, Camilla Blue, Claire Adams, Eva van Pelt, Joel Domingos, Jornt Duyckx, Julian Edwardes, Kubilay Kaya, March, Mathijs Leeuwis, Nona, Orkun Agir, Rianne Wilbers, Sanne Rambags, Sarah Neutkens, Sjoerd van Eijck, Yuri Rhodenborgh, Q’n, en Zeno in de videocompilatie van Music Hub Brabant.

Bekijk Programmaboekje Van Hier & Verder

TalentHub Brabant

In Brabant wordt op een unieke manier samengewerkt aan de ontwikkeling van creatief toptalent. Alle kunstenaars in de expositie zijn verbonden aan een van de zeven ‘talenthubs’ van het programma TalentHub Brabant van de provincie Noord-Brabant en Kunstloc Brabant. Binnen TalentHub Brabant werken presentatie-instellingen, podia, festivals en andere ondersteunende instellingen samen met meer dan honderd talenten. Zo bouwen ze gezamenlijk aan een goed klimaat voor jonge veelbelovende makers in Brabant.

Bekijk de talenten op talenthubbrabant.nl

VR beleving

Een van de werken op de expo is Inktzwart van Iris van der MeuleInktzwart is een poëtische virtual reality-ervaring waarin de herinnering aan de MH17-ramp centraal staat. Een digitaal monument dat de slachtoffers herinnert, maar ook gaat over de getuigen van de crash en andere betrokkenen. Inktzwart werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste interactive op het Nederlands Filmfestival.

De VR-installatie is op vastgestelde tijden onder begeleiding te beleven. Dat kan op de volgende data, van 10.00 tot 16.00 uur:

Vrij 24 september
Vrij 1 oktober
Vrij 8 oktober
Do 14 oktober
Do 21 oktober
Woe 3 november                      
Do 11 november (de middag is afgelast!!)
Op vrijdag 24 september en woensdagmiddag 3 november is de kunstenaar hierbij aanwezig.

Pop Up Talent Talks

Op 30 september en 14 oktober geven drie makers tijdens een interview een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt. De Talent Talks avonden zijn een concept van en een samenwerking met Pop Up Cinema uit Tilburg.

Donderdag 30 september – 20.00 -21.30 - LocHal

Talent Talk #1 met 
Tosca van der Weerden (Next)
Abee (Alyssa Bottse) (Music Hub Brabant)
Bram van Helden (PLAN)
 
Donderdag 14 oktober –  20.00 -21.30 - LocHal
Talent Talk #2 met 
Catherina Iosifidis (Next)
Onias Landveld (WOLK)
Jing Wang (Design to Market) 

Reserveer kaarten voor de Talent Talk op 14 oktober

Finissage met performance

Jornt Duyx (Music Hub Brabant) en Remy Neumann (jump!) delen een fascinatie voor de werking van het onderbewustzijn. Op donderdagavond 11 november spelen ze als finissage van de expositie een stuk waarin zij zich laten inspireren door ervaringen uit hun eigen dromen. Het publiek wordt meegenomen in live muziek en live animatie.

Meld je aan voor de finissage

Artikel op Mestmag

Piet Van Dycke, choreograaf en dans- en circusmaker, Paulien Mandos, één van de talenthubcoördinatoren, kunstenaar Remy Neumann en prorammacoördinator Iduna van de Ven delen hun verhaal.

Lees hier het artikel

Wil je meer weten over talentontwikkeling in Brabant?

Neem contact met mij op.