Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Op 30 september geven drie makers tijdens een interview een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt. De Talent Talks avonden zijn een concept van en een samenwerking met Pop Up Cinema uit Tilburg, de interviews worden verzorgd door Meike van Zandvoort. Ze zijn onderdeel van het randprogramma rondom de expositie Van Hier & Verder | talentontwikkeling in Brabant.

Afbeelding: Meike van Zandvoort 

Tijdens deze avond zijn te gast:

Tosca van der Weerden (Next)

Tosca van der Weerden is een 23-jarige illustrator en animator gevestigd in Breda. Haar krachtige en kleurrijke illustraties weerspiegelen haar visie van een inclusieve samenleving waarin iedereen kan zijn wie ze willen zijn en doen wat ze willen doen, zonder anderen te schaden. Naast haar werk als illustrator, animator en het runnen van een Etsy-winkel, werkt Tosca als docent-assistent / producer op de kunstacademie AKV | St. Joost, dezelfde academie als waar ze illustratie studeerde voordat ze er in 2018 haar master in animatie behaalde.

Tosca volgt het talentontwikkelingstraject Next. “Ze onderzoekt en bevraagt urgente en actuele thematieken als gender- en diversiteitskwesties op een geheel eigen manier. We zijn ervan overtuigd dat Tosca echt impact kan maken en verandering tot stand kan brengen middels haar werk en haar vraagstelling.”, aldus de partners van talenthub Next. Lees meer over Tosca


Abee (Alyssa Bottse) (Music Hub Brabant)

Abee (Alyssa Bottse, 1995) begon op haar 15e liedjes te schrijven en nam in die tijd ook geregeld covers op die zij op Youtube plaatste. Hierdoor kwam ze op de radar bij een management uit Rotterdam, die haar sindsdien bijstaan in haar muzikale carrière. Inmiddels heeft zij getekend bij Universal Music Publishing.
In 2019-2020 volgde Alyssa een talentontwikkelingstraject bij Music Hub Brabant. Volgens haar mentor Steffi Blonk (programmeur bij de Effenaar), zit het met die muziek wel goed: "De muziek van Abee klinkt erg internationaal, wat genoeg zegt over hoe ver zij hierin is". Lees meer over Abee


Bram van Helden (PLAN)

Bram is theatermaker en geeft steeds een andere vorm aan zijn werk (theater, performance, installatie en expositie). Op dit moment volgt hij een driejarig ontwikkelingstraject bij PLAN, talenthub voor theater, circus en dans. Zijn werk roept een vergelijkbare verstilling en verwondering op zoals die ook in de natuur te ervaren is. Vaak staat het op theatrale wijze leven inblazen van objecten centraal. Bijvoorbeeld in de groeiende reeks Future Zen Garden, waarin plastic organismes de performers zijn. De afgelopen jaren was het werk van Bram onder andere te zien op Theaterfestival Boulevard, Festival Cement, Dutch Design Week, Over het IJ festival, Festival Twee Turven Hoog en Theaterfestival De Parade. De komende jaren heeft Bram als doel een stevige bodem te creëren voor zijn makerschap in zowel de theater als beeldende kunstsector. Lees meer over Bram

 

Reserveer hier je kaarten

Toegang voor deze bijeenkomst is gratis. Meld je hieronder wel even aan. Toegang is alleen mogelijk met vertoning van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs.

Verder op het programma

Is deze bijeenkomst vol, of kun je niet op deze datum; op 14 oktober staat er nog een tweede Talent Talk gepland! 

Aan het eind van de expositie Van Hier & Verder, op 11 november, organiseren we een performance door Jornt Duyx en Remy Neumann. Voor alle bijeenkomsten geldt: meld je snel aan, want we hebben maar beperkt plaats. 

Meer info over Talent Talk #2

Meer weten over talentontwikkeling?

Neem een kijkje op de website van Talenthub Brabant of neem contact met mij op.