Je eigen kunst op een bassischool exposeren. Lijkt je dat wat?

Maar hoe pak je dat aan?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen we je mee naar deze voor velen nog onondekte tentoonstellingsplek. Veel scholen voor primair onderwijs in Noord-Brabant zijn jaar in jaar uit op zoek naar tentoonstellingskunst. Museumbezoek is namelijk niet altijd een optie. Toch willen scholen graag kinderen op verantwoorde én verrassende wijze met kunst in aanraking brengen. Denk daarbij aan visuele kunsten als fotografie, twee- en driedimensionale beeldende kunst, en mediakunst, al dan niet in combinatie met literatuur en poëzie.

Kunstloc Brabant heeft alle kennis van deze ‘tak van kunst’ in huis. De reizende tentoonstellingen van Kunstbalie en BiSK, de voorgangers van Kunstloc, deden scholen door heel Brabant aan. Nu zijn we zoek naar gepassioneerde kunstenaars die zich hier op willen storten. Wij dragen graag onze expertise aan jou over.

Herman Kuypers schetst deze middag het speelveld en de spelregels. Naast adviseur bij Kunstloc is Herman ook actief als kunstenaar, en deelt hij zijn ervaringen als maker van de reizende tentoonstelling Stapelding. 

Jan Schaerlackens van Breda Photo vertelt over de totstandkoming en receptie van de mobiele expositie Breda Photo on tour.

Zie je hierin een interessante uitbreiding van je praktijk als kunstenaar? Heb je al eens een poging ondernomen om te exposeren op scholen, maar liep je nog ergens tegenaan? Meld je aan voor deze online bijeenkomst, en stel ons je vragen!

Meer weten over kunst op school?

Neem contact met mij op.