Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunstloc Connects is een terugkerende kennisbijeenkomst die we elke tweede maandag van de maand organiseren met en voor de Brabantse cultuursector. Steeds staat een actueel onderwerp of thema centraal. Op maandag 8 mei schetsen we tijdens Kunstloc Connects de context van de digitale transformatie zoals die plaatsvindt in de culturele sector en belichten specifiek NFT’s. Wat zijn het, en wat kun je er eigenlijk mee?

Digitale transformatie in de culturele sector beïnvloedt onze manier van communiceren en samenwerken, hoe nieuw aanbod wordt geproduceerd, gepresenteerd en gedistribueerd. Een groeiende groep (mogelijk)makers en culturele instellingen ontdekt de nieuwe mogelijkheden van een hybride of soms volledig digitale praktijk. Dit jaar onderzoekt Kunstloc Brabant waar de vragen in de sector liggen en zoomen we in op een aantal thema’s waarmee we stap voor stap de kennis vergaren die nodig is om de weg te vinden in de digitale wereld.

Brabantse kunstenaars spreken over hun ervaringen met NFT’s en CMD studenten van Avans Hogeschool Den Bosch presenteren hun onderzoeksprojecten. En natuurlijk gaan wij en onze gasten in gesprek met het publiek. Wat blijft er voor de sector over na de NFT-hype van de afgelopen twee jaar? Kom je ook? De bijeenkomst vindt plaats in de Kennismakerij in de LocHal in Tilburg. 

Line up

  • Nadine Roestenburg, programmamanager STRP, researcher ArtCoDe
  • Esther van Rosmalen, artistiek leider Witte Rook, Breda
  • Stephan Duquesnoy, maker en NFT-expert
  • CMD studenten Avans Hogeschool, Den Bosch 
  • Studio Kasboek, kunstenaarscollectief, Breda
  • HyperCulture, designer-director duo, Eindhoven