Bas Veldhuizen

Adviseur Financiering & Beeldende Kunst

013 750 84 34

Ik scherp mijn pen

Om de vonk van het kunstenaarschap te kunnen vangen. Om te kunnen getuigen van de dingen waaraan ik als adviseur hier steeds word blootgesteld. In ruil misschien voor de gunst die mij verleend wordt me te mogen mengen in de dagelijkse stroom van drijfveren, passie, engagement en inzicht, talent en meesterschap, volharding en plezier, liefde en opofferingsgezindheid; de dingen waarmee in het domein van de kunsten ongelooflijke werken tot stand worden gebracht. Elke dag opnieuw. Om woorden te kunnen vinden voor de levensvreugde die ik daar uit put. En die te delen, beste lezer, kijker, toehoorder, deelnemer. Om bewijslast aan te dragen van de rijkdom die mij dat als maker ooit bood, maar nu (al veel langer) als beschouwer en verbinder weet te bieden. Om te kunnen verklaren waarom ik maar weinig aansporing nodig heb me dagelijks in de rol van adviseur -een klein radertje in de kunstsector- tussen kunstenaars, instellingen, overheden, fondsen, opdrachtgevers, kopers en publiek te begeven. Met als doel de best mogelijke condities te bewerkstelligen voor de door mij zo gewaardeerde makers en mede mogelijk-makers van hedendaagse kunst. En voor iedereen die er, net als ik, door wil worden opgetild. Zodat je begrijpt dat ik werk uit eigenbelang.

Direct naar:

wat ik je wil laten weten

Corona Impactloket

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020
Blog | WaarnaARToe

Blog | WaarnaARToe

Nalatenschap, beheer en behoud, collectieregistratie; echt sexy klinkt het niet, maar actueel is wél. Bas Veldhuizen blogt over collecties verstopt in woningen, op zolders, of in kelders.

19 mei 2016
Blog | Archief voor de toekomst

Blog | Archief voor de toekomst

Hoe voorkom je dat belangrijk cultureel erfgoed door onzorgvuldig handelen zijn samenhang, context en betekenis kwijtraakt? Bas Veldhuizen blogt over de problematiek van het oeuvrebeheer.

3 september 2014

waar ik je meer over wil vertellen

Corona steunregelingen

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

Corona Impactloket

Corona Impactloket

Laat ons weten wat voor consequenties de Coronacrisis heeft voor jou. Kijk hier met wie je contact op kunt nemen.

20 tips om opdrachtgeverschap beter vorm te geven

20 tips om opdrachtgeverschap beter vorm te geven

Hoe ga je als opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar om? We gingen in gesprek met experts op dit gebied en hebben de beste tips en adviezen verzameld.