Kunst en technologie
Horen de wetenschap en nieuwe technologieën in de kunst thuis?
Dat is voor mij zo’n zelfde vraag als of het hoofd met het hart verbonden is?
Dit lijkt op het eerste gezicht een contrast. Vragen zoals deze inspireren mij om de wereld om mij heen constant te bevragen. En om op een kritische manier naar de maatschappij te kijken.
Ik zoek het spanningsveld op daar waar kunst en technologie elkaar ontmoeten, om te onderzoeken op welke manier technologie de menselijke creativiteit kan versterken of zelfs verheffen.
Maar ook om te ervaren welke rol kunst kan spelen in het geven van betekenis aan een steeds complexere wereld en deze in beweging te zetten.
Beweging
Deze beweging breng ik graag in het cultuuronderwijs. En dan het liefst duurzaam, en het mag best een beetje spannend en onbekend zijn.
Daarvoor zet ik onder andere Het Cultureel Zelfportret in, de digitale omgeving waarin de leerling zijn culturele groei in beeld brengt. Of ik zet nieuwe regionale netwerken op waar het (vervolg)onderwijs en makers echt iets aan hebben.
Ik lees, luister en kijk om me heen om goed onderbouwd de intermediair, school of kunstaanbieder op weg te helpen en de verbinding met elkaar aan te gaan om juist dan sterk in hun eigen autonome schoenen te gaan staan.