Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunstloc Connects is een terugkerende kennisbijeenkomst die we organiseren met en voor de Brabantse cultuursector. Steeds staat een onderwerp of thema centraal. Deze kennisbijeenkomst gaat in op de subsidie impulsgelden. We gaan samen in gesprek met een succesvolle aanvrager (Monique Broekman), en je kunt persoonlijk in gesprek met een van onze adviseurs.

Ontwikkelambities in de praktijk

Heb jij als maker of culturele organisatie een ontwikkelambitie waarmee je op de (middel)lange termijn je zakelijk en artistiek succes vergroot? En is dit van betekenis voor de Brabantse cultuursector? Of wil je als opdrachtgever kunst en cultuur inzetten bij maatschappelijke vraagstukken? Dan is de subsidie impulsgelden wellicht iets voor jou. 

Ben je nieuwsgierig naar wat de subsidie impulsgelden voor jou kan betekenen? Heb je vragen over deze subsidie en hoor je graag verhalen uit de praktijk? Meld je dan aan! De bijeenkomst vindt plaats bij Kunstloc Brabant in de LocHal in Tilburg. Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar, dus meld je tijdig aan. 
 

Meer over de impulsgelden

Programma

  • 15.00 - Kennisdeling over impulsgelden: Kunstloc Brabant gaat in gesprek met Monique Broekman (succesvolle aanvrager impulsgelden) over de verwachtingen, het traject en het resultaat van een project
  • 15.30 – Eén-op-één-adviesgesprek met adviseurs Kunstloc Brabant
  • 16.45 – Plenaire terugkoppeling
  • 17.00 – Borrel

Aanmelden

Over Monique Broekman

Monique Broekman ('s-Hertogenbosch) zoekt als schilder verbinding met andere maatschappelijke werelden. Vanaf 2003 organiseert ze participatieve projecten die vrijwel altijd buiten de muren van het atelier tot stand komen, zoals in een asielzoekerscentrum in België, met Tweede Kamerleden in Den Haag of in een voormalige slagerij in de binnenstad van Den Bosch. In nauwe samenwerking met betrokken partijen onderzoekt ze de historie van een plek om, zoals ze zelf stelt "de actualiteit binnen de tijd te leren begrijpen" en maakt deze (opnieuw) beleefbaar en zichtbaar. Geschreven tekst in de vorm van interviews, dagboeknotities, gefilmde performances, interviews en reportages vormen een extra laag in de projecten die als een ‘work-in-progress’ te volgen zijn op haar website.

In de aanloop van haar laatste project 'Dat Wat Blijft' ontving Monique in 2018 een kennisvoucher en in 2020 een impulsgeldensubsidie. Daarmee realiseerde ze rond de 200-jarige Zuid-Willemsvaart samen met co-curator Alexandra van Dongen, de Belgische co-curator Elise Labiaux, vele deelnemende bewoners, cameraman Esgo Klein, bedrijven en (culturele) instellingen een unieke varende tentoonstelling op binnenvaartschip Oostenwind. Het meerjarige project zakte vervolgens het kanaal af: van Den Bosch via Veghel en Weert naar Maastricht en Luik. Tijdens de varende tentoonstelling werden schilderijen gemaakt, objecten verzameld en verfilmde verhalen gedeeld.