Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kijk door elkaars bril voor een nieuwe visie

Wil jij als maker weten hoe jij je kunt inzetten voor andere sectoren en hoe je bij kunt dragen aan maatschappelijke opgaven? En wil je mogelijke opdrachtgevers ontmoeten?

Wil jij als mogelijkmaker weten hoe je makers succesvol kunt betrekken bij jouw maatschappelijke uitdagingen? En makers ontmoeten die met jou aan de slag willen?

Op donderdagmiddag 14 november organiseert Kunstloc Brabant in CKE Eindhoven een bijeenkomst vol sprekers, workshops en netwerkmogelijkheden.

Meld je hier aan

Programma

ZegMaarFornuis
Drie mannen die met tekst, muziek en tekeningen de dag omlijsten met weloverwogen improvisatie. En ja, zij zijn zelf ook heel benieuwd wat er dit keer weer gaat gebeuren op het podium.

Key note interview
Verily Klaassen, hoofd Kunstzaken Rabobank Nederland en hoofd van het RaboArtLab, werkt regelmatig met artists in residence. Waarom haalt de Rabobank kunstenaars binnen en wat zijn de do's en don'ts in deze samenwerkingen?

Twee workshoprondes
Je kiest op de dag zelf 2 workshops uit dit programma:

Focus op financiering  
Hoe kun je als maker en mogelijkmaker samenwerken om financiering van je project mogelijk te maken? 

Het ‘hoe’ van samenwerking in het Rabo Art Lab
Verily Klaassen vertelt over de do’s en dont’s van succesvolle samenwerking, hierbij ook inzoomend op de randvoorwaarden (offertes, copyrights, wanneer gaat de urenteller lopen, communicatie. etc.)

De kunst van het samenwerken in de publieke ruimte
Hoe kom je tot een concrete vraag/casus om samenwerking met makers te zoeken in de publieke ruimte? Waar vind je aanknopingspunten om samen te gaan werken met een gemeente? Loop samen door het stappenplan om tot een goede propositie te komen.

Wegwijs naar de wijk
Het CKE in Eindhoven brengt al jaren makers en mogelijkmakers in de wijken samen. Zij delen hun ervaringen en je gaat samen creatief aan de slag.

Pitchtraining
4 dappere deelnemers hebben zich vooraf aangemeld. Zij gaan onder begeleiding van expert Marlies Leupen hun pitch oefenen en perfectioneren. Door mee te kijken en feedback te geven leer je zelf alles over de kunst van het pitchen volgens de B hungry and get fed methode. 

Pitchen voor de “dragon’s den”  
Vier deelnemers hebben in de eerste workshop hun pitch gemaakt. Zij pitchen nu voor een expertpanel bestaande uit Verily Klaassen (Hoofd Kunst Rabobank Nederland), José Krijnen (Kunstcoördinator Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis Tilburg) en Astrid Kaag (Strategisch adviseur Brede Welvaart Provincie Noord-Brabant) en voor publiek. Onder leiding van Marlies Leupen krijgen ze feedback op vorm en inhoud van hun pitch van de experts én van het publiek.

Creatieve makers en de zorg
José Krijnen, geestelijk verzorgen en coördinator kunst van het Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis gelooft dat de ruimtes waarin patiënten worden behandeld de genezing kunnen bevorderen, mits ze totaal anders ingericht worden dan nu het geval is. Zij is bezig met het project spaces for well-being. Dit is een project waarbij uiteindelijk de hele afdeling en ook patiënten betrokken zijn geraakt in het kader van een ‘healing environment’. Samen met Nienke Bongers van A+N Studio (ovb) gaat ze op interactieve wijze in op het verloop van deze samenwerking in de bijzondere context van een ziekenhuis, waar de focus ligt op afstemming van en communicatie met de doelgroep. 

Wegwijs in het onderwijs
Wat zijn de verwachtingen van het onderwijs richting makers of kunstvakdocenten als ze hen de school binnen halen? En andersom, wat verwacht je als maker van de school? En hoe kom je überhaupt bij die school terecht? De mogelijkheden, verwachtingen en de infrastructuur in en om de school wordt in beeld gebracht, voordat je samen creatief aan de slag gaat.

Netwerkplein
We hopen dat iedereen met een paar nieuwe afspraken in de agenda de deur uit loopt. Dat is natuurlijk aan jullie, maar we bieden ruimschoots de mogelijkheid tot kennismaking en netwerken tijdens de bijeenkomst en tijdens de borrel op het netwerkplein.
- Speeddates rondom de thema’s Wijk, Onderwijs, Financiering, Zorg, Publieke ruimte, Pitchen)
- Informatiemarkt
- Fillip Studios met het augmented reality kunstwerk Zandraket symfonie (Arabidopsis Symphony)

OPROEP: Pitchen voor ons expertpanel? (slechts een paar plekken!)

Wil jij onder begeleiding van pitch-expert Marlies Leupen jouw idee, project of oproep aanscherpen en pitchen? 

  • Ben je Mogelijkmaker? (denk aan: overheid, gebiedsbeheerder, zorginstelling, onderwijs, woningcoörporatie, cultuurinstelling, wijkcentrum, bibliotheek, fonds, etc.)  
    Je pitcht over jouw maatschappelijke casus waarbij je graag de ideeën van een creatief maker wil betrekken.

Hoe werkt dat precies? 

  • Je krijgt vooraf wat huiswerk van Marlies Leupen.
  • De eerste workshopronde op die middag (70 minuten) ga je in een kleine groep (ca. 5 mensen) met Marlies je pitch finetunen.
  • De tweede workshopronde pitch je voor een expertpanel (en publiek), die reageren op zowel vorm als inhoud. 
    (NB: Je wordt vooral op weg geholpen in het overbrengen van je idee. Het is niet gegarandeerd dat er meteen samenwerkingen uit gaan rollen, maar dat hopen we natuurlijk wel :-) !)

Interesse? Stuur een mail naar bram.relouw@kunstlocbrabant.nl