Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Van 20 april tot en met 24 mei is de buitenexpositie Landkunst op de Zuiderwaterlinie te zien op de vestingwerken van het mooie stadje Heusden. Negen jonge kunstenaars hebben speciaal voor deze plek een kunstwerk gemaakt dat vertelt over het verleden, heden en de toekomst van dit eeuwenoude verdedigingswerk. Biodiversiteit, klimaat en wateropgave, recreatie in relatie tot erfgoed zijn thema’s die worden verbeeld. Daarnaast geeft een wandeling langs hedendaagse beeldende kunst een nieuwe kijk op de wijde omgeving. Kunstloc Brabant maakt deze tentoonstelling samen met de Alliantie Zuiderwaterlinie, Staatsbosbeheer en de gemeente Heusden in het kader van de Landschapstriënnale 2021. 

foto: Dieke Coumans, Vergezicht, buitententoonstelling Landkunst op de Zuiderwaterlinie (2021), fotograaf: Rhiannon Coolen

Kunstenaars en inspiratie

Annelieke Rovers, Simon van Soolingen, Bouke Bruins, Wouter van der Giessen, Floor Snels, Fleur Jakobs, Fenna Koot, Evi Hogervorst en Dieke Coumans zijn de jonge kunstenaars die hun kunstwerk speciaal voor deze locatie maakten. Met het accent op landschappelijke opgaven en toekomstige ontwikkelingen verbeelden zij de Zuiderwaterlinie. De toekomstbeelden uit studentenateliers, die vorig jaar vanuit verschillende landschapsopleidingen plaatsvonden, zijn een inspiratiebron geweest voor de kunstwerken. Het is de vierde keer dat een landkunstproject plaatsvindt op een locatie langs de Zuiderwaterlinie. De wandelkunstroute is ongeveer 3,5 kilometer lang. Vier van de negen kunstenaars gaan tijdens het Landschapslaboratorium Zuiderwaterlinie met verschillende partners in gesprek.

Brabant Vertelt

Bij de tentoonstelling hoort ook een app-route van Brabant Vertelt, die je meeneemt in het verhaal over de buitenkunstwerken die de negen kunstenaars speciaal ontworpen hebben voor de vestingstad Heusden. Download gratis de app via de site van Brabant Vertelt en luister mee.