Op 4 oktober ben je als Brabantse intermediair cultuureducatie van harte uitgenodigd om online aanwezig te zijn bij de vierde netwerkbijeenkomst van dit jaar. Tussen 10 en 12 uur zullen we informatie delen over de stand van zaken rondom relevante CmK thema’s en zijn er inspirerende break-out sessies over ‘good-practices’ van een specifieke regio.

 

Programma

10.00 – welkom

10.05 – presentatie vanuit de bovenlokale themagroep ‘’Professionalisering”. De laatste ontwikkelingen en ideeën worden gedeeld en is er ruimte voor vragen.

10.35 – presentatie vanuit de bovenlokale themagroep “Curriculumvernieuwing” waarin de stand van zaken wordt gedeeld rondom het samenbrengen van De Culturele Ladekast en De Cultuur Loper.

11.00 – korte pauze

11.10 – break-out sessie met ‘good-practice’

11.55 – afsluiting

We vragen je om bij het aanmelden een keuze te maken voor een break-out sessie tijdens het tweede uur. Je ontvangt vervolgens in je mailbox de Teams link voor deze bijeenkomst. Je kunt kiezen uit twee de break-out sessies.

Break-out sessie #1

Voor de intermediairs van Cultuurkade is ‘persoonsvorming binnen CE’ sinds een aantal jaar dé focus voor keuzes in hun aanbod en beleid. In deze sessie neemt Dorian Verkuijlen je mee in wat deze ambitie voor hen betekent en hoe dit tot uiting komt in projecten. Welke keuzes maken ze hierin (niet)? Wat levert een heldere focus op en waar staan ze nu?

Break-out sessie #2

Samen met collega’s van het netwerk Midden-Noord heeft Marjolein van de Akker van Trefpunt Heusden een online cultuurplan ontwikkeld. Aan het eind van ieder schooljaar kunnen scholen hierin hun plannen voor het nieuwe jaar indienen, passend bij hun budget, visie en ambitie voor cultuureducatie. Het is gebouwd in Mural en scholen kunnen hiervoor een (gratis) account aanmaken. In deze sessie zal Marjolein deze tool verder toelichten voor collega’s Brabantbreed.

Wil je meer weten over deze bijeenkomst?

Neem contact met mij op.