Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunstloc Brabant organiseert op 31 mei tussen 14:00 en 16:30 uur een Q&A n.a.v. de lancering van de drie korte films over Muziek in de Zorg. De eerste aflevering is gemaakt door Loes Janssen en de tweede door Ruut van der Beele. Tijdens dit webinar kun je in gesprek met de musici uit de documentaires.

foto: Maartje de Lint van Zing-Cirkel-Online, door: Zingen in de Zorg

Aflevering 1: Zingen in de Zorg | Maartje de Lint

Aflevering 1 gaat over operazangeres Maartje de Lint. Deze korte film is gemaakt door filmer Loes Janssen. Maartje de Lint heeft de missie om zingen in het basispakket van de dementiezorg te brengen. Met haar daadkracht, energie en gevoel voor verbinding werkt zij samen met wetenschappers, om ervoor te zorgen dat zingen op korte en langere termijn de zorg voor mensen met dementie zal verbeteren. De intieme beelden van Loes laten je in de film aanschuiven op de bank in de huiskamer van Annemarie. Zij ondergaat een individuele zangsessie. Je ziet hoe Maartje op geheel eigen wijze op haar afstemt en Annemarie laat stralen Naast Zing-Cirkel (online) en de Individuele Zangsessies verzorgt zij e-learning voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie en daarbij wil zingen. Voor zangprofessionals is er de opleiding tot Zorg Zanger/es. Maartje de Lint is eigenaar en artistiek leider van Zingen in de Zorg.

Bekijk de korte film over Maartje de Lint

Aflevering 2: Sounding Bodies | Jacqueline Hamelink

Aflevering 2 gaat over Jacqueline Hamelink. Deze korte film is gemaakt door Ruut van der Beele. Jacqueline vertelt over haar Bach Kliniek en Bach Kliniek online en hoe en waarom de inzet van haar kunstenaarschap in de zorgsector haar zoveel voldoening geeft. Jacqueline en haar team van Bachspecialisten, hebben vier weken lang, via videoverbinding, concerten voor patiënten en personeel van de intensive care en post-Covid-afdeling van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg verzorgd. De visueel spannende beelden van Ruut nemen je mee naar hoe het project, middels instrumentele inzet van muziek van Bach, bijdraagt aan preventieve gezondheidszorg en positieve gezondheid. Jacqueline Hamelink is artistiek leider van Sounding Bodies.

Bekijk de korte film over Jacqueline Hamelink

Programma

14:00 - 15:00 uur | In gesprek met Maartje de Lint.

15:00 - 15:30 uur | Pauze.

15:30 - 16:30 uur | In gesprek met Jacqueline Hamelink.

 

Aanmelden

 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Hoe werkt het?

Als je je hebt aangemeld ontvang je een dag voor aanvang van het webinar een mail met een link en verdere instructies. Je hebt alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding. Voor webinars maken wij gebruik van Microsoft Teams. Het is niet nodig om een app of account van Microsoft te gebruiken. Doe je voor het eerst via Teams mee aan een webinar? Dan kan deze uitleg van pas komen.

Deelnemen aan een webinar in Microsoft Teams

Meer weten over deze Q&A?

Neem contact met ons op.