Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Het bos in

Op 12 november organiseren de verkenners Charlotte Hopmans en Elsa van Dam samen met Kunstloc Brabant een werkplaats in de bossen van Oisterwijk. In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Groot Speijck komt een besloten gezelschap bij elkaar om samen te praten over een duurzame toekomst.

Systeemverandering?

 Welke rol kan kunst spelen om dit onderwerp op een creatieve manier te vertalen zodat het tastbaar wordt. Systeemverandering is soms moeilijk voor te stellen, maar als we ons allemaal realiseren dat het radicaal anders kan en hier concrete ideeën bij hebben, is een kantelpunt onvermijdelijk.  

Onderzoek

De verkenners Charlotte en Elsa presenteren deze middag de resultaten van hun onderzoek. Zo spraken zij diverse mensen en organisaties over de klimaatcrisis en de rol die kunst en cultuur daarin kunnen spelen. Waar liggen kansen en mogelijke oplossingen?  

Blog Elsa van Dam

Op Verkenning

De werkplaats is onderdeel van Op Verkenning. Met dit programma verbindt Kunstloc Brabant makers en organisaties binnen en buiten de cultuursector om acties te ontwikkelen voor urgente maatschappelijke vraagstukken. We vragen verkenners om voor ons op pad te gaan. Om vanuit hun eigen ervaring te zoeken naar wat wij niet weten, over het hoofd zien en kunnen verbeteren. In april zijn wij gestart met een verkenning over de klimaatcrisis. We kunnen die niet alleen oplossen, maar de cultuursector kan wel bewustwording creëren, tot actie oproepen, en creatieve en innovatieve ideeën ontwikkelen voor de toekomst. En hoe kunnen we als sector en organisatie zelf duurzamer werken? Ook daar valt nog een wereld te winnen.

Op Verkenning, de Klimaatcrisis