Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Crowdfunding is een mooie manier om je project te financieren en tegelijkertijd een community van ambassadeurs te creëren. Wij staan Brabantse makers en initiatieven graag bij met advies bij deze combinatie van ondernemerschap en activering. Onderstaande projecten voltooiden in 2023 een succesvolle crowdfundingcampagne, mede dankzij een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

Bekijk onze mogelijkheden voor advies en financiering van crowdfunding

Wiesje Peels - DOKAR

Wiesje Peels maakt in samenwerking met Stichting De Mix Fotoprojecten een expositie met werk van Martien Coppens en nieuw eigen werk dat daarop reflecteert. Om dit nieuwe werk te maken, dat is geïnspireerd op het werk van Coppens, gaat Wiesje door Brabant fietsen en ondertussen fotograferen én ontwikkelen. Daarvoor bouwt ze een DOKAR; een mobiele doka. Om de DOKAR te maken, en daarmee rond te gaan fietsen, startte Wiesje een crowdfunding-campagne.

De expositie is later te zien op station Tilburg University, op het universiteitsterrein van Tilburg University en binnen in één van de Universiteitsgebouwen.

Foto: Wiesje Peels.

bekijk hier de geslaagde campagne

Wiesje Peels - DOKAR

Katarina Šeparović - MUTED

Katarina Šeparović gaat binnenkort afstuderen aan AKV|St. Joost School Of Arts & Design met een korte fictiefilm genaamd MUTED. MUTED gaat over een jongen genaamd Lucas die leeft in een dystopia waar mensen niet meer vrij kunnen horen en moeten betalen voor geluid. Om de ruimte die de setting vormt voor de film vorm te geven en in te richten én om geluidskunstenaars te betrekken bij de sound design is Katarina een crowdfunding-campagne gestart.

bekijk hier de geslaagde campagne

Katarina Šeparović - MUTED

Arjen Lienaarts - Echt? Een opera!

Florian, Arjan en Veerle gaan een voorstelling, genaamd ‘Echt? Een opera!’ maken. Dat doen ze het liefst onder begeleiding van een pianist en een cellist en met hulp van een geluidstechnicus. Om hen bij het project te betrekken hebben ze een crowdfunding-campagne opgezet. In de voorstelling gaan twee operazangers op zoek naar een échte opera. Deze pocket-opera is een muziektheater-voorstelling met hedendaagse thematiek, maar in de stijl van een ‘ouderwetse’ opera.

bekijk hier de campagne

Arjen Lienaarts - Echt? Een opera!

Eef Pannekeet - De bloeiende herfst

Eef Pannekeet studeert dit jaar af aan AKV|St. Joost School of Art & Design in Breda met een korte fictiefilm. De film gaat over het rouwproces van een vrouw die minuten na haar bevalling haar kind verliest. Om filmapparatuur te gebruiken en alle kosten rondom de draaidagen te financieren is Eef een crowdfunding-campagne gestart.
 

bekijk hier de geslaagde campagne

Noor Boiten - AMBIGUOUS

Voor haar afstudeerproject voor AKV|St. Joost School of Art & Design in Breda maakt Noor een mixed-media-installatie. In AMBIGUOUS onderzoekt Noor de fluïde en hybride kenmerken van genderidentiteit in de 21ste eeuw, door te reflecteren op de digitale beeldcultuur en de vormflexibiliteit van beelden die op het internet circuleren. Om de materiaalkosten te financieren is Noor een crowdfunding-campagne gestart.

bekijk hier de geslaagde campagne

Bjorn Staps - European Cowboy

Bjorn Staps werkte vier jaar aan het project European Cowboy, waarbij hij de West-Europese groep jonge rodeocowboys vastlegde. In het boek worden visuele elementen van de mythische cowboy gecombineerd met de soms harde realiteit vol dromen, vriendschap en kwetsbaarheden van de echte cowboys. Om de kosten van het drukwerk te financieren is Bjorn een crowdfunding gestart.

bekijk hier de geslaagde campagne

Daniël Van der Wens - La España vacia(da)

Daniël Van der Wens studeert dit jaar af aan AKV|St. Joost School of Art & Design in Breda met een korte documentaire. Deze gaat over het ontvolkte platteland van Spanje. Daar heeft sinds de afgelopen eeuw een verplaatsing van bevolking plaatsgevonden. Veel dorpen en hiermee dus lokale cultuur en geschiedenis dreigt uit te sterven en compleet te verdwijnen. Daniël volgt in zijn documentaire een organisatie die een dorp probeert te redden van het compleet verdwijnen van de kaart. Voor de financiering van de draaidagen is Daniël een crowdfunding-campagne gestart.
 

bekijk hier de geslaagde campagne

Wil je meer weten over crowdfunding?

Of wil je je plan met ons bespreken? Neem dan contact met ons op.