Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

De magie van een theaterbezoek behouden én zorgen voor een veilige omgeving; voor die uitdaging staan theaters en andere culturele instellingen vanaf 1 juni 2020, klokslag 12 uur. Met maximaal dertig bezoekers en op 1,5 meter afstand van elkaar, wordt een theaterbezoek net wat anders dan normaal. Hoe gaan Brabantse theaters daarmee om? Wat is hun ‘nieuwe normaal’? Vier theaters schijnen hun licht op de nieuwe regelgeving. 

– Geschreven door Simone Vos

“We vinden het belangrijk om op een creatieve manier de regels te handhaven”, vertelt Karlijn Gerritsen, hoofd marketing van de Verkadefabriek. “Veiligheid en hygiëne staan voorop, maar door daar met een knipoog aandacht aan te geven, houden we de beleving in stand. Zo laten we met stickers in de vorm van voetstappen op de grond zien welke kant mensen op moeten lopen. De tekst ‘She told me to walk this way’ van Aerosmith staat daar bij. Dat zorgt dan meteen voor een glimlach”, aldus Karlijn.

Theater De Bussel: welkom gevoel in theater

“Veiligheid staat voorop, maar we vinden het belangrijk om een fijne sfeer te creëren voor een mooie theaterbeleving”, vertelt Charlotte Louwers, directeur van Theater de Bussel. “Zowel de artiest als de bezoeker moet een welkom gevoel hebben, zodat ze zorgeloos in ons theater zijn. Onze medewerkers begeleiden de bezoekers en op onze website is duidelijk aangegeven hoe een avondje theater in z’n werk gaat in deze 1,5 meter–tijd.” 

Foyer De Bussel | foto: Michel Kievits

“Grote aanpassingen zijn: de grote zaal wordt zonder tribune en volledig anders ingericht, in de kleine zaal kunnen maximaal dertig mensen zitten. Verder brengen we signing aan en zetten we de meubels verder uit elkaar in onze ruime foyer”, vertelt Charlotte. “Vanaf juni draaien we films in de kleine zaal. Zo testen we onze protocollen meteen. Vanaf 1 juli is de grote zaal in gebruik voor honderd bezoekers, met voorstellingen en concerten. Hoe het nieuwe seizoen eruit ziet, is nog een hele puzzel.” 

De Verkadefabriek: film kijken op 1,5 meter afstand

“De Verkadefabriek heeft drie stromen: filmtheater, podiumkunsten en horeca. Daarvoor hebben we een nieuwe invulling bedacht. Het filmtheater begint op 1 juni om 12 uur met de filmvertoningen. Vanaf dan draaien we meer films per dag en begint de programmering om 11 uur, in plaats van halverwege de middag. Meer films, voor minder bezoekers”, legt Karlijn uit. 

“De zalen zijn zo ingericht dat iedereen 1,5 meter uit elkaar zit, ook als je uit hetzelfde huishouden komt. Zo zijn bij iedere film dezelfde stoelen beschikbaar en weten we precies welke stoelen we schoon moeten maken. Dat geeft een veilig gevoel. We plannen de films ruim na elkaar, zodat we de bezoekersaantallen spreiden. Alles is tot in de puntjes uitgedacht, maar we kijken hoe het gaat lopen en sturen bij waar het nodig is”, zegt Karlijn.

We plannen de films ruim na elkaar, zodat we de bezoekersaantallen spreiden. Alles is tot in de puntjes uitgedacht. Karlijn Gerritsen

De Verkadefabriek: podiumkunsten en horeca

“In juni hebben we nog geen programmering voor podiumkunsten. We zijn op zoek naar nieuwe vormen en spreken daarover met onze huisgezelschappen. Het is nu moeilijk vooruit plannen”, vertelt Karlijn. “De capaciteit van theaters verandert en op het podium is 1,5 meter afstand nodig. We wachten het advies van de podiumkunstensector af hierover. In juli en augustus hebben we een zomerprogrammering met buitenbios. Dat geeft een fijn gevoel, want daar kunnen we groots op inzetten.”

De Verkadefabriek | beeld door: Den Bosch City App

Karlijn: “De horeca is voor ons een heel belangrijk onderdeel. We willen vooral een leuke plek zijn waar mensen kunnen ontspannen, lekker eten en drinken én we bieden podiumkunsten en theater. Om te komen eten, moet je nu vooraf reserveren. Het terras is vrij toegankelijk, maar om alles in goede banen te leiden, vragen we bezoekers zich te melden.”

Theater De Kattendans: huiskamertheater in opbouw

Ook bij Theater de Kattendans zijn de voorbereidingen voor ‘het nieuwe normaal’ in volle gang. Merel Sengers, Marketing en Communicatie, vertelt: “We zijn bezig met ons nieuwe Huiskamertheater en gaan ervan uit dat we volgende week de eerste shows kunnen presenteren.” 

De theaterzaal wordt het Huiskamertheater: een knusse setting met bankstellen, fauteuils, bijzettafeltjes en accessoires. Eén bankstel biedt plaats aan maximaal twee personen (niet uitsluitend uit hetzelfde huishouden). “We bieden zowel professionele artiesten als lokale acts een podium. Nu we maar dertig personen in de zaal kunnen toelaten, spelen artiesten meerdere keren per dag. Zo spelen ze hun show toch voor meer dan dertig personen”, vertelt Merel.

Huiskamertheater De Kattendans
De 1,5 meter richtlijn houdt nog wel aan, dus we maken een routing en hangen affiches met regels in het gebouw, hebben aanvullend stickers op de grond en medewerkers leggen de regels en route uit. Merel Sengers

Merel: “Reserveren kan alleen online en de kaarten worden (in juni) ongeplaceerd verkocht. De medewerkers wijzen iedereen een plek aan bij aankomst in de zaal. We zijn ook bezig met de maanden erna, als er honderd bezoekers per show naar binnen mogen. Het zal even wennen zijn, maar we willen een goed concept neerzetten. Zo kan theater de komende tijd toch doorgaan en kunnen mensen genieten van leuke avondjes uit.”

Theater De Lievekamp: veilig naar het theater

“Het publiek, de artiesten én collega’s moeten zich straks veilig voelen en zijn. Dat betekent dat we het landelijke protocol van de VSCD specifiek herschrijven naar onze eigen situatie. De zaalcapaciteit van de grote zaal zakt van 650 naar 150 bezoekers en is er meer personeel nodig om alle gasten veilig op hun plaats te krijgen”, vertelt Ron Megens, Hoofd Marketing en Programmering bij De Lievekamp.

“Verdere aanpassingen zijn de bewegwijzering in ons gebouw en bestickering van looproutes en aanwijzingen. Conform het protocol is toiletgebruik beperkt mogelijk (we hebben alleen het mindervaliden-toilet in gebruik). Ook werken we met tijdvakken om de bezoekersstromen te scheiden”, aldus Ron. “In juni en juli reserveren bezoekers online een ongeplaceerd ticket. Eén van onze medewerkers begeleidt de mensen naar de stoelen. Een aantal dagen voor de uitvoering krijgt de bezoeker een servicemail, waar de nieuwe procedure nogmaals goed en helder in staat.”

Theater De Lievekamp

Maatschappelijke functie van het theater

“Op 20 juni komt cabaretier Silvester Zwaneveld twee ingelaste try-outs doen, ook om te kijken hoe die capaciteit van dertig personen uitpakt. In juli programmeren we een familieproductie in onze Grote Zaal. Die kan drie keer op één dag gespeeld worden”, vertelt Ron.“We zetten ook in op onze maatschappelijke functie en hebben de basisscholen in de gemeente Oss een plek geboden om hun eindmusical uit te voeren. Zonder publiek, maar die wordt dan opgenomen, zodat iedereen ‘m later kan terugkijken.”

Ron: “Voor het nieuwe seizoen hadden we ruim 250 voorstellingen en concerten geprogrammeerd. Sommige, vooral internationale, producties zijn teruggetrokken, maar we hebben er vertrouwen in dat vanaf november de geplande voorstellingen doorgaan. Artiesten willen graag spelen in het theater; ook zij zitten sinds half maart thuis. Wij willen op onze beurt niets liever dan publiek en artiesten bij elkaar brengen.” 

Een plekje in één van de theaters bemachtigen? Op de websites van Theater de Bussel in OosterhoutTheater De Lievekamp in OssTheater De Kattendans in Bergeijk en De Verkadefabriek in Den Bosch vind je alle informatie. 

Simone Vos

Freelance journalist & schrijver
+31 6 22 15 14 30

corona

Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

De theaters kampen met een lagere bezetting dan vóór de pandemie. Geldt dat ook voor de theaters in Brabant? En hoe kijken zij naar de toekomst?

19 mei 2022
Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Drie studenten vertellen over hun opleiding, studeren in tijden van corona, hun afstudeerproject en ambities.

16 mei 2022
Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Hoe vinden jonge talenten de weg naar de spotlights? Het Noordbrabants Museum, Music Hub Brabant en Sarah Neutkens en Jesse Fischer aan het woord.

5 april 2022
Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

De toekomst, voorbij corona. Of een toekomst, met corona. In ieder geval moet de cultuursector het publiek weer terugwinnen. En hoe gaan we dat doen?

20 januari 2022
Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Is de digitale ontwikkeling die de COVID-19 crisis veroorzaakte het begin van een duurzame omgang met digitalisering voor de kunst- en cultuursector?

13 januari 2022
Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Directeur Henri Swinkels over de weerbaarheid van makers, kunstenaars en de gehele culturele sector. Ook benadrukt hij het belang van perspectief.

21 december 2021
Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Corona inspireerde om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan met creativiteit. In de eerste lockdown ontstonden verschillende initiatieven.

6 december 2021
Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Voor Brabantse afstudeerders zag het laatste jaar er wel iets anders uit. Hoe ging dat? Afstuderen in coronatijd? Pien Kuijpers vertelt erover.

7 september 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Voor Brabantse afstudeerders zag afstuderen vanwege de pandemie er dit jaar wat anders uit. Hoe ging dat? En wat zijn de plannen? Pau Li Liem vertelt.

30 augustus 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Museum Jan Cunen, Muziekgebouw Eindhoven, en Kaia Vercammen, danser bij de Stilte, vertellen over de heropening van de culturele sector.

13 juli 2021
Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

Junior conservator bij het Noordbrabants Museum, Charlotte Hoitsma, neemt je mee in het conservatorschap en in hoe ze in coronatijd te werk gaat.

8 juli 2021
Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Festival Cement, STRP, en Boulevard Festival delen hun ervaring met de (on)mogelijkheden van het organiseren van een festival tijdens een pandemie.

6 juli 2021
De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Column: De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Wat is de invloed van de pandemie op het werk van kunstvakdocenten? Docent en onderzoeker Mirjam van Tilburg bespreekt het in haar column.

1 juli 2021
Column:  De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Project Studio Linie is opgezet om de kunst die gemaakt is bij Witte Rook naar de wijk te brengen. Lees in deze blog hoe dat ging in Breda.

15 juni 2021
Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Documentalist Ton van der Linden onderzoekt in deze Stemming de verhouding tussen kunst, culturele instellingen en politieke uitingen.

10 juni 2021
Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Mariëlle en Fides Lapidaire's expo in het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel zien.

8 juni 2021
Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Het belang van cultuureducatie bij het herstel en de ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

26 mei 2021
Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Hoe passen culturele instellingen de stukjes van de programmapuzzel in elkaar? Theater de Kring, Het Noordbrabants Museum en de Effenaar aan het woord over hun programmering.

13 mei 2021
Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Hoe is de kunstbeleving veranderd door deze coronatijd? Documentalist Ton van der Linden ging op onderzoek uit.

11 mei 2021
Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Hoe gaan expositieplekken in Brabant om met deze roerige tijden? En hoe kijken ze terug op afgelopen jaar? Vier culturele hotspots aan het woord.

4 mei 2021
Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Hoe is het om naar een testevenement in coronatijd te gaan? Simone Vos ging met een negatieve coronatest op zak naar Jungle by Night in 013.

28 april 2021
Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Welk effect heeft de coronacrisis op muzikant en visueel artiest Richard van Kruysdijk? Richard over zijn project Dead Lights en meer lichtpuntjes.

16 maart 2021
Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Onderzoek onder culturele instellingen, kunstenaars, makers en cultureel ondernemers en Brabanders.

12 maart 2021
Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

9 maart 2021
Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Hoe maak je een film in coronatijd?

Sex Sells is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector. Hoe was dat?

28 januari 2021
Hoe maak je een film in coronatijd?

Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

Hoe kijken Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) terug op de afgelopen maanden?

20 januari 2021
Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

De opkomst van raamkunst in Brabant

In het Brabantse straatbeeld zie je steeds vaker kunstwerken en volledige exposities in ramen. MEST maakte een tocht langs verschillende initiatieven.

17 december 2020
De opkomst van raamkunst in Brabant

Deel je ervaringen met de coronacrisis

Voor het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis willen we dieper in gesprek met een aantal instellingen, kunstenaars en makers.

15 december 2020
Deel je ervaringen met de coronacrisis

Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

Dirigente, fluitiste en maker Vera Hofman wandelde in augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk.

26 november 2020
Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.

12 november 2020
COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Met een tussentijds onderzoek als aanvulling op de Waarde van cultuur brengen we de gevolgen voor de cultuursector in beeld.

11 november 2020
Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Hoe komt, in een tijd waarin theaters en middelbare scholen plannen voor theaterbezoek maken en bijschaven, theater tóch bij de leerlingen?

10 november 2020
Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Hoe gaan Brabantse makers om met de crisis? Documentalist Ton van der Linden schrijft erover in zijn maandelijkse column.

16 oktober 2020
Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Dit jaar vond Playgrounds The Art Department plaats in hybride setting. Drie sprekers, die er live bij waren in Eindhoven, vertellen hun verhaal.

15 oktober 2020
Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Hoe gaan intermediairs van Cultuurkade Meierijstad om met de gevolgen van de coronacrisis? En hoe zien ze de toekomst van cultuureducatie?

6 oktober 2020
Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Adviseur Atty Bax laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020
Blog | Het gesprek rondom de dood

Crisis en cultureel ondernemerschap

Exposities worden afgelast en galeries sluiten hun deuren. Hoe ga je als kunstenaar te werk in tijden van crisis?

13 augustus 2020
Crisis en cultureel ondernemerschap

Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

4 augustus 2020
Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

28 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

22 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Op Internationale Sekswerkersdag vraagt Human Rights Tattoo aandacht voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

18 juni 2020
Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

De magie van een theaterbezoek behouden én zorgen voor een veilige omgeving; voor die uitdaging staan theaters en andere culturele instellingen.

28 mei 2020
Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Op 1,5 meter afstand van elkaar naar kunst kijken: vanaf 1 juni is dat het ‘nieuwe normaal’ en mogen musea hun deuren weer openen.

22 mei 2020
Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Corona protocollen en maatregelen

Overzicht van de verschillende maatregelen, uitzonderingen, protocollen, aanvullende richtlijnen, handboeken, en tips.

19 mei 2020
Corona protocollen en maatregelen

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020
Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020
Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020
De herontdekking van creativiteit

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020
Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een toegankelijke manier ook thuis cultuur tot je te nemen.

9 april 2020
Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Nu de musea vanwege het coronavirus hun deuren moeten sluiten, polste MEST hoe het een aantal Brabantse musea tot nu toe vergaat.

26 maart 2020
Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020
Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020
Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020
Corona Impactloket

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020
Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

17 maart 2020
Corona steunregelingen

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020
Coronacrisis raakt culturele sector hard

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020
Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast