Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

In het voorjaar van 2020 spraken wij met een aantal dansers, theaters en musea uit Brabant over de coronacrisis. Ze waren druk bezig met het opzetten van coronaproof activiteiten, het oprichten van een nieuw online kanaal en het volgen van balletles via internet. Hoe kijken zij terug op de afgelopen maanden? En hebben ze hun plannen van destijds kunnen uitvoeren? Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) vertellen er meer over.

Geschreven door: Nadine Keulaars

Terugblikken

Vrijwel meteen heeft museum De Pont het programma over een andere boeg gegooid. Er stond eerst een grote, internationale tentoonstelling gepland, maar al snel werd duidelijk dat dat niet door kon gaan. Daarvoor kwam De route wordt opnieuw berekend in de plaats. Woordvoerder Hedwig Zeedijk over deze flexibele collectieopstelling die vorige zomer opende: “De titel is een knipoog naar het navigatiesysteem in de auto dat van zich laat horen wanneer er een verkeerde afslag wordt genomen. Het verwijst daarnaast naar deze tijd. Een tijd waarin we heel wendbaar moeten zijn en een herberekening van de route maken.” De expositie schijnt een licht op vragen als: waar zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe?

Ook bij de Stilte vroeg de situatie waarin de maatregelen werden verscherpt om een andere aanpak. Zo maakte het dansgezelschap, dat bestaat uit veertien dansers, gebruik van ‘bubbels’. Danser Alex Havadi-Nagy licht deze manier van werken toe: “We hebben twee groepen van zeven dansers en elke groep kan alles dansen. Wanneer iemand uit een bubbel verkoudheidsverschijnselen krijgt, dan mag diegene niet dansen tijdens de voorstelling. Hiervoor komt de andere bubbel dan in de plaats. Zo konden we wel nog met elkaar werken en dat is voor dansers gewoon essentieel.”

Karlijn Gerritsen, hoofd marketing van de Verkadefabriek, blikt terug op een tijd die heeft laten zien hoe flexibel en creatief ze zijn gebleven. De culturele ontmoetingsplek kwam steeds met een nieuw programma, verplaatste concerten en voorstellingen en bleef hun bezoekers overal over informeren. “We hebben onze energie behouden door steeds te kijken naar wat er wel kan, nieuwe programma’s te maken en positief te blijven naar onze bezoekers toe. En op het moment dat er geen duidelijk perspectief is voor de korte termijn, kun je toch energie halen uit de plannen voor de lange termijn”, vertelt Karlijn.

Een online wereld

Door de coronacrisis is de aanwezigheid van kunst en cultuur op het internet groter geworden. Tijdens de eerste lockdown huurde de Stilte bijvoorbeeld docenten in die via Zoom lesgaven waardoor de dansers elkaar konden zien, maar nu volgen ze vooral lessen die op YouTube staan. Voor Alex was het wel even wennen: “Ik heb thuis in mijn eigen woonkamer alles aan de kant geschoven en via mijn computer les gehad. Het is heel anders om de leraar via een scherm te zien dan in levenden lijve natuurlijk.” Ook is de Stilte meer bezig met het voorstellen van elke danser op social media. Dat doen ze door middel van het online zetten van kleine filmpjes.

Alex Havadi-Nagy (rechts) tijdens de voorstelling Mankind | Door: Hans Gerritsen

De Verkadefabriek merkte dat haar publiek veel meer behoefte had aan online filmaanbod toen ze gesloten waren. “Op het gebied van film werken we heel goed samen met Picl en dat is zeker een uitkomst geweest. Onze bezoekers kunnen dan toch kwaliteitsfilms zien zoals ze gewend zijn van ons, maar dan thuis. Daarin mis je natuurlijk wel het grote scherm, maar je mist de interactie veel minder dan bij theater”, aldus Karlijn.

Bij De Pont hadden ze in het voorjaar al plannen om het De Pont channel op te richten, maar Hedwig geeft aan dat dit belevingskanaal door de pandemie sneller online ging dan gepland. “In april dit jaar zijn we daarmee online gegaan. Er zijn zaaloverzichten van tentoonstellingen te zien, mensen kunnen audiotours beluisteren, zomervlogs en video’s over het maakproces van een tentoonstelling bekijken of uit monde van de kunstenaar horen hoe een cruciaal werk uit de collectie is ontstaan. Daar krijgen we echt mooie reacties op.”

"Ik vond de reacties van onze bezoekers en supporters zeker een lichtpuntje." Karlijn Gerritsen

Lichtpuntjes

Ondanks de tegenslagen van vorig jaar waren er ook nog positieve ontwikkelingen op te merken. Zo is volgens Karlijn de band tussen de Verkadefabriek en het publiek net zo goed gebleven en dat terwijl ze elkaar veel minder hebben gezien. “Ik vond de reacties van onze bezoekers en supporters zeker een lichtpuntje. We hebben heel veel lieve berichten en steunbetuigingen ontvangen. Echt hartverwarmend.” Ook de buitenbios die de Verkadefabriek afgelopen zomer organiseerde was een hoogtepunt. “In de zomer kon en mocht er weer wat meer. Dan is het heel fijn dat je zoiets kunt organiseren op een veilige 1,5 meter afstand. Dat was echt heel succesvol en werd door veel mensen gewaardeerd. Ook de winterse editie was al snel uitverkocht, al kon die helaas niet doorgaan.”

Buitenbios zomer 2020, op 1,5 meter afstand | Door: Verkadefabriek

Voor Alex waren de voorstellingen tussen de lockdowns door erg bijzonder. Hij merkte dat hij hier veel meer zenuwachtig voor was dan voorheen. “Zo heb je een aantal maanden helemaal geen voorstellingen gedaan en dan ineens sta je weer voor 30 man op toneel. Dan merk je weer van: oh ja, hier doen we het voor. Wanneer iets gewoon is dan heb je dat niet zo door, maar pas als iets weg is besef je dat je het nodig hebt”, licht Alex toe.

Ook De Pont beleefde een relatief goede zomer en krijgt warme reacties op social media. Een lichtpuntje voor Hedwig is het feit dat er initiatieven zijn ontstaan die er anders niet geweest waren. Op het gebied van educatie heeft De Pont bijvoorbeeld het programma De Pont in De Klas opgezet. “Voor dit project hebben onze museumdocenten workshops georganiseerd op de scholen. Dat is iets wat we normaal nooit deden, maar het heeft echt goed uitgepakt. We merken dat de docenten en scholieren enthousiast zijn. Nu de lockdown wat langer duurt, bieden we diverse thuisopdrachten voor kinderen ook online aan.”

"Hopelijk kunnen we in de toekomst weer met elkaar naar kunst kijken en ervan genieten." Hedwig Zeedijk

Hoop voor de toekomst

Karlijn: “Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat we flexibel zijn en dat we onze goede band met het publiek kunnen behouden. Dus dat moet na deze crisis zeker goed komen. We hebben alle vertrouwen in de toekomst.” Ook kijkt ze, wanneer alles voorbij is, erg uit naar het moment waarop er weer reuring is in het gebouw. “Hopelijk kunnen mensen elkaar weer ontmoeten, want we zijn toch een ontmoetingsplek voor zowel publiek als makers.”

Alex hoopt snel weer te kunnen dansen en voorstellingen te kunnen geven aan kinderen. Hij merkt wat het doet met hen en ziet dat het echt iets toevoegt. “We hebben workshops waarbij we samen met de kinderen dansen. Het is ongelofelijk hoe zij dan ineens opbloeien. Het is een hele andere wereld dan op school.” Het valt hem op dat de leraren dan ook vaak verbaasd zijn over hoe iemand zich kan uiten.

Hedwig hoopt dat de De Pont snel weer open mag gaan en dat de groepsactiviteiten weer kunnen beginnen: “Hopelijk kunnen we in de toekomst weer met elkaar naar kunst kijken en ervan genieten.”

Teruglezen

Wil je de artikelen van het voorjaar nog even teruglezen?

  • Bekijk hier het artikel van de Stilte.
  • Bekijk hier het artikel van de Verkadefabriek.
  • Bekijk hier het artikel van De pont.

Benieuwd welke activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen er op de planning staan?

  • Bekijk hier de agenda van de Stilte.
  • Bekijk hier het programma van de Verkadefabriek.
  • Bekijk hier de tentoonstellingen van De Pont.

Corona

Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

De theaters kampen met een lagere bezetting dan vóór de pandemie. Geldt dat ook voor de theaters in Brabant? En hoe kijken zij naar de toekomst?

19 mei 2022
Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Drie studenten vertellen over hun opleiding, studeren in tijden van corona, hun afstudeerproject en ambities.

16 mei 2022
Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Hoe vinden jonge talenten de weg naar de spotlights? Het Noordbrabants Museum, Music Hub Brabant en Sarah Neutkens en Jesse Fischer aan het woord.

5 april 2022
Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

De toekomst, voorbij corona. Of een toekomst, met corona. In ieder geval moet de cultuursector het publiek weer terugwinnen. En hoe gaan we dat doen?

20 januari 2022
Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Is de digitale ontwikkeling die de COVID-19 crisis veroorzaakte het begin van een duurzame omgang met digitalisering voor de kunst- en cultuursector?

13 januari 2022
Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Directeur Henri Swinkels over de weerbaarheid van makers, kunstenaars en de gehele culturele sector. Ook benadrukt hij het belang van perspectief.

21 december 2021
Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Corona inspireerde om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan met creativiteit. In de eerste lockdown ontstonden verschillende initiatieven.

6 december 2021
Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Voor Brabantse afstudeerders zag het laatste jaar er wel iets anders uit. Hoe ging dat? Afstuderen in coronatijd? Pien Kuijpers vertelt erover.

7 september 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Voor Brabantse afstudeerders zag afstuderen vanwege de pandemie er dit jaar wat anders uit. Hoe ging dat? En wat zijn de plannen? Pau Li Liem vertelt.

30 augustus 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Museum Jan Cunen, Muziekgebouw Eindhoven, en Kaia Vercammen, danser bij de Stilte, vertellen over de heropening van de culturele sector.

13 juli 2021
Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

Junior conservator bij het Noordbrabants Museum, Charlotte Hoitsma, neemt je mee in het conservatorschap en in hoe ze in coronatijd te werk gaat.

8 juli 2021
Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Festival Cement, STRP, en Boulevard Festival delen hun ervaring met de (on)mogelijkheden van het organiseren van een festival tijdens een pandemie.

6 juli 2021
De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Column: De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Wat is de invloed van de pandemie op het werk van kunstvakdocenten? Docent en onderzoeker Mirjam van Tilburg bespreekt het in haar column.

1 juli 2021
Column:  De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Project Studio Linie is opgezet om de kunst die gemaakt is bij Witte Rook naar de wijk te brengen. Lees in deze blog hoe dat ging in Breda.

15 juni 2021
Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Documentalist Ton van der Linden onderzoekt in deze Stemming de verhouding tussen kunst, culturele instellingen en politieke uitingen.

10 juni 2021
Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Mariëlle en Fides Lapidaire's expo in het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel zien.

8 juni 2021
Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Het belang van cultuureducatie bij het herstel en de ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

26 mei 2021
Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Hoe passen culturele instellingen de stukjes van de programmapuzzel in elkaar? Theater de Kring, Het Noordbrabants Museum en de Effenaar aan het woord over hun programmering.

13 mei 2021
Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Hoe is de kunstbeleving veranderd door deze coronatijd? Documentalist Ton van der Linden ging op onderzoek uit.

11 mei 2021
Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Hoe gaan expositieplekken in Brabant om met deze roerige tijden? En hoe kijken ze terug op afgelopen jaar? Vier culturele hotspots aan het woord.

4 mei 2021
Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Hoe is het om naar een testevenement in coronatijd te gaan? Simone Vos ging met een negatieve coronatest op zak naar Jungle by Night in 013.

28 april 2021
Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Welk effect heeft de coronacrisis op muzikant en visueel artiest Richard van Kruysdijk? Richard over zijn project Dead Lights en meer lichtpuntjes.

16 maart 2021
Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Onderzoek onder culturele instellingen, kunstenaars, makers en cultureel ondernemers en Brabanders.

12 maart 2021
Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

9 maart 2021
Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Hoe maak je een film in coronatijd?

Sex Sells is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector. Hoe was dat?

28 januari 2021
Hoe maak je een film in coronatijd?

Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

Hoe kijken Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) terug op de afgelopen maanden?

20 januari 2021
Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

De opkomst van raamkunst in Brabant

In het Brabantse straatbeeld zie je steeds vaker kunstwerken en volledige exposities in ramen. MEST maakte een tocht langs verschillende initiatieven.

17 december 2020
De opkomst van raamkunst in Brabant

Deel je ervaringen met de coronacrisis

Voor het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis willen we dieper in gesprek met een aantal instellingen, kunstenaars en makers.

15 december 2020
Deel je ervaringen met de coronacrisis

Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

Dirigente, fluitiste en maker Vera Hofman wandelde in augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk.

26 november 2020
Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.

12 november 2020
COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Met een tussentijds onderzoek als aanvulling op de Waarde van cultuur brengen we de gevolgen voor de cultuursector in beeld.

11 november 2020
Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Hoe komt, in een tijd waarin theaters en middelbare scholen plannen voor theaterbezoek maken en bijschaven, theater tóch bij de leerlingen?

10 november 2020
Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Hoe gaan Brabantse makers om met de crisis? Documentalist Ton van der Linden schrijft erover in zijn maandelijkse column.

16 oktober 2020
Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Dit jaar vond Playgrounds The Art Department plaats in hybride setting. Drie sprekers, die er live bij waren in Eindhoven, vertellen hun verhaal.

15 oktober 2020
Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Hoe gaan intermediairs van Cultuurkade Meierijstad om met de gevolgen van de coronacrisis? En hoe zien ze de toekomst van cultuureducatie?

6 oktober 2020
Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Adviseur Atty Bax laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020
Blog | Het gesprek rondom de dood

Crisis en cultureel ondernemerschap

Exposities worden afgelast en galeries sluiten hun deuren. Hoe ga je als kunstenaar te werk in tijden van crisis?

13 augustus 2020
Crisis en cultureel ondernemerschap

Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

4 augustus 2020
Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

28 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

22 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Op Internationale Sekswerkersdag vraagt Human Rights Tattoo aandacht voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

18 juni 2020
Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

De magie van een theaterbezoek behouden én zorgen voor een veilige omgeving; voor die uitdaging staan theaters en andere culturele instellingen.

28 mei 2020
Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Op 1,5 meter afstand van elkaar naar kunst kijken: vanaf 1 juni is dat het ‘nieuwe normaal’ en mogen musea hun deuren weer openen.

22 mei 2020
Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Corona protocollen en maatregelen

Overzicht van de verschillende maatregelen, uitzonderingen, protocollen, aanvullende richtlijnen, handboeken, en tips.

19 mei 2020
Corona protocollen en maatregelen

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020
Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020
Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020
De herontdekking van creativiteit

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020
Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een toegankelijke manier ook thuis cultuur tot je te nemen.

9 april 2020
Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Nu de musea vanwege het coronavirus hun deuren moeten sluiten, polste MEST hoe het een aantal Brabantse musea tot nu toe vergaat.

26 maart 2020
Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020
Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020
Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020
Corona Impactloket

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020
Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

17 maart 2020
Corona steunregelingen

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020
Coronacrisis raakt culturele sector hard

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020
Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast