Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Stap in de inspirerende wereld van KunstKracht de podcast. Een gloednieuwe vijfdelige podcastserie waarin de culturele sector en politiek elkaar ontmoeten. In iedere podcast gaat een politicus in gesprek met iemand uit de culturele sector. Eén thema staat centraal. Luister, en ontdek hoe deze twee werelden elkaar kunnen versterken. 

Innovatief vermogen

De politiek bewust maken van het innovatieve vermogen van de culturele sector. Dat willen wij bereiken met KunstKracht de podcast. Door de politiek en de culturele sector samen te brengen, streven wij naar betrokkenheid van de culturele sector bij het maken van nieuw beleid. Zodat kunst en cultuur daarin een prominente rol spelen. Want kunst en cultuur inspireert en verrijkt het leven van iedere Brabander. 

Thema’s centraal

In deze podcastserie gaan we in op vijf verschillende thema's: 

  • Kunst heeft de toekomst
  • Cultuur voor iedereen
  • Cultuureducatie
  • Maken in Brabant
  • De basis op orde

Begin 2023 stonden vier van deze thema’s centraal bij het provinciaal cultuurdebat ‘De toekomst van cultuur in Brabant'. Nu de coalitie gevormd is, duiken we de diepte in. Om samen op zoek te gaan naar hoe de politiek en de culturele sector krachten kunnen bundelen. 

Lees meer over het cultuurdebat

In gesprek

Aflevering 1: Kunst heeft de toekomst

Jos van der Horst, gedeputeerde Energie en Cultuur en kunstenaar Sjaak Langenberg bijten het spits af. Binnen het thema ‘Kunst heeft de toekomst’ praten zij over hoe kunst kan bijdragen aan de grote maatschappelijke opgaven waarvoor we staan. 

Luister deze aflevering

Aflevering 1: Kunst heeft de toekomst Aflevering 1: Kunst heeft de toekomst
Conform Cox

Aflevering 2: Cultuur voor iedereen

In de tweede aflevering staat de toegankelijkheid van kunst en cultuur voor iedereen centraal. Saskia van Hulten, statenlid van PvdA en kunstenaar Chilton Galimo praten hierover binnen het thema ‘Cultuur voor iedereen’. 

Luister deze aflevering

Aflevering 2: Cultuur voor iedereen Aflevering 2: Cultuur voor iedereen
Conform Cox

Aflevering 3: Cultuureducatie

Hoe zorgt cultuureducatie ervoor dat kinderen en jongeren hun creativiteit ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Daarover gaan Kees de Heer, statenlid van CDA en cultuurcoach Leonie Oomen in gesprek tijdens de derde aflevering ‘Cultuureducatie’. 

Luister deze aflevering

Aflevering 3: Cultuureducatie Aflevering 3: Cultuureducatie
Conform Cox

Aflevering 4: Maken in Brabant

Roel Gremmen, statenlid en fractievoorzitter van VVD en Anneroos Goosen, oprichter en zakelijk leider van Het Concreet zijn te horen in de vierde aflevering ‘Maken in Brabant’. Want hoe zorgen we ervoor dat Brabant de plek is en blijft voor creatieve makers? 

Luister deze aflevering

Aflevering 4: Maken in Brabant Aflevering 4: Maken in Brabant
Conform Cox

Aflevering 5: De basis op orde

Paulien Mandos, coördinator en coach talentontwikkelingstraject Next, en Kasper van de Langenberg, statenlid van D66, sluiten de podcastserie af. Binnen het thema ‘De basis op orde’ gaan zij het hebben over talentontwikkeling en de ambities in het bestuursakkoord.

Luister deze aflevering

Aflevering 5: De basis op orde Aflevering 5: De basis op orde
Conform Cox

Kunstkrachtige chocolade

Woordkunstenaar Joshua Snijders sluit iedere aflevering af met een extra vleugje kunstzinnigheid. Met zijn woorden maakt hij chocolade van alles wat gezegd is in de podcast. Joshuas woorden prikkelen je smaakpapillen en voeden je verbeelding. 

KunstKracht de podcast

Deze podcast is ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Sophie Stravens voerde het gesprek. De audioproductie is verzorgd door Conform Cox, zij maakte ook de prachtige illustraties. Tijn van Seeters componeerde de muziek. De eindmix is gedaan door Arno Peeters. En Joshua Snijders sluit elke podcast kunstig af.