Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Hoe kan de cultuursector diverser en inclusiever? Met het onderzoek Op Verkenning verbindt Kunstloc Brabant makers en organisaties binnen en buiten de cultuursector om acties te ontwikkelen voor urgente maatschappelijke vraagstukken. Zo werken wij aan kennisontwikkeling en creëren draagvlak voor vernieuwing ín en mét de cultuursector. Om vanuit hun eigen ervaring te zoeken naar wat wij niet weten, over het hoofd zien en kunnen verbeteren. Wij vroegen onderstaande verkenners om voor ons op pad te gaan.

Joy’s van Lieshout

Sociaal werker bij ContourdeTwern en Kwartiermaker bij WIJ West 

Mijn naam is Joy’s van Lieshout. Na een achtergrond in de horeca en een aantal omzwervingen ben ik nu sociaal werker bij ContourdeTwern in Tilburg West. Ook ben ik actief als kwartiermaker bij WIJ West. Privé heb ik nog een bed and breakfast, genaamd An apple and an Egg, voor bandjes, festivalbezoekers en andere avonturiers.  

ContourdeTwern is een brede organisatie met veel disciplines die gericht zijn op welzijn. Van mantelzorg ondersteuning tot sociaal werkers en individuele diensten zoals spreekuren en maatjes projecten. Vanuit deze functie ben ik aangesteld als kwartiermaker bij WIJ West: een nieuwe dynamische broedplaats in de wijk met veel ontwikkelingsmogelijkheden om innovatief aan burgerparticipatie te werken.  

Kunst en Cultuur, en dat mag met kleine en grote K’s, vind ik een belangrijk onderdeel voor het welzijn van mensen. Alle mensen! Maar dat is niet voor iedereen makkelijk of vanzelfsprekend. Hierdoor kan het voor mensen als een opgave voelen. Als het niet goed gaat met je kindjes, je in een vervelende scheiding zit, er schulden zijn of een slechte gezondheid dan verschuiven je prioriteiten.

fotograaf: Imara Angulo Vidal 

Joy’s van Lieshout

Ik merk dat door transities en kantelingen het accent van mijn werk steeds meer richting zorg gaat. Maar een mens is een totaal plaatje. Daarom ben ik een frequent voorstander om dichtbij mensen te programmeren. De uitdaging is om dit blijvend te doen.  

In het verleden heb ik al mooie projecten mogen doen met On-Site PoetryTilburg CowboysZwermersJeroen de Leijer van Ixeg Waxie en Dansnest. Dat leverde bijzondere momenten op. Van oudere dames die met tranen in hun ogen vertellen dat ze nog nooit zoiets moois hebben beleefd tot jongeren die doorstromen naar werk. Maar hoe gaan we samen nog meer van dit soort momenten realiseren? Dat is de uitdaging die ik graag met jullie wil aangaan. 

Jacques Jeannau Jean Louis

Docent en uitvoerend artiest op gebied van muziek, dans en theater 

Mijn naam is Jacques Jeannau Jean Louis. Ik ben geboren op 11 november 1989 op Curaçao. In 2000 begon mijn leven als artiest serieus te worden toen ik me als danser aansloot bij één van de grootste dansgroepen op het eiland, Broché Dance Academy (onder leiding van Segni Bernardina). Een jaar later zijn mijn broer Julien 'Yen' Jean Louis en ik een rapgroep gestart, New Generation.

Naast het dansen en rappen zat ik ook op pianoles bij Cultureel Centrum Curaçao (CCC). Ik mocht daar lessen volgen bij Evereth 'Papa' Thomas (klassiek) en David 'Ronchi' Matthew (jazz). In 2004 werd ik de nieuwe toetsenist van de band GMO (onder leiding van Gilbert 'Dibo' Doran). Op dansgebied bleef ik mezelf ook ontwikkelen en in 2005 heb ik een nieuwe passie ontdekt: salsa dansen. Ik ging toen dansen in één van de meest populaire salsa dansgroepen op het eiland, Salsa Friends (onder leiding van Burton Burleson).

In 2006 begon ik niet alleen aan mijn examenjaar VWO, maar ook aan een nieuw experiment: muziekproductie, onder de naam B2B Productions. In 2007 ben ik verhuisd naar Nederland. In 2011 heb ik mijn Bachelor of Science gehaald in Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg.

fotograaf: Imara Angulo Vidal

Jacques Jeannau Jean Louis

Een jaar later heb ik mijn Master of Science gehaald. Tijdens mijn studie ben ik ook bezig gebleven met dans en muziek. Zo heb ik bijvoorbeeld pianolessen gevolgd aan het Factorium bij Arno Francke. Daar heb ik ook mogen spelen in de  Factorium Bigband (onder leiding van Bas van Dun).

Na het afstuderen in 2012 ben ik begonnen aan de studie Docent Muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, met als hoofdmusiceervak piano lichte muziek. Deze opleiding heb ik in 2016 succesvol afgerond. Toen kwam al snel de volgende uitdaging op mijn pad. Ik ben mij meer gaan verdiepen in het acteren en mezelf daarin verder gaan ontwikkelen. Op 15 maart 2017 heb ik officieel mijn eenmanszaak opgericht: Jeannau Kunst en Educatie. Ik werk nu zowel als docent, als uitvoerend artiest op gebied van muziek, dans en theater. ​Kunst is mijn leven. Anderen inspireren geeft mij energie. ​

Mandela Kunta Wee Wee

Freelance acteur, creatief denker en ondernemer

Hallo! Mijn naam is Mandela Kunta Wee Wee, in 1983 geboren in Paramaribo, Suriname en vanaf mijn negende opgegroeid in Tilburg. In 2012 ben ik afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor volgde ik aan de Avans Hogeschool in Breda de opleiding International Business & Management Studies. Mijn eerste podiumervaringen deed ik op als hiphop-danser in wedstrijden, clubs, shows en op festivals. Mijn dansachtergrond en klassieke theateropleiding zijn de basis van de veelzijdigheid van mijn acteerwerk.

Als professioneel acteur deed ik ervaring op in theater, film en televisie. In het theatercircuit speelde ik in kleine en grote zaal producties in binnen- en buitenland. Ook als camera-acteur deed ik de nodige ervaring op door het spelen van kleine en grote rollen in film- en televisieproducties met als recent hoogtepunt, een hoofdrol in de Videoland-serie Mocro Maffia. Binnenkort verschijnt de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam Nr.10, waarin ik mijn meest recente filmrol speel.

Het mooiste aan het acteervak vind ik het voorrecht om menselijk natuur en gedrag te bestuderen en vorm te geven door middel van spel, theater en film. Dat je daarmee mensen kan raken en inspireren, vind ik nog altijd magisch, ook wanneer ik zelf tot het publiek behoor. Nog belangrijker heeft het acteerwerk mij meer begrip, empathie en menselijkheid bijgebracht, voor mijzelf en die van anderen.

fotograaf: Imara Angulo Vidal

Mandela Kunta Wee Wee

Ondanks mijn keuze voor het acteervak volgde ik nog altijd mijn ondernemersgeest en de kennis uit mijn business-opleiding door als freelance acteur te werken. In 2015 begon ik met het geven van workshops en auditie-training, en was ik een aantal keer gast-speldocent op de Amsterdamse Theaterschool. Een voorlopig hoogtepunt is het coachen van afgestudeerde acteurs voor het televisieprogramma #Lichting 2020 van Omroep Human (2021).

Dankzij het acteren in het theater en voor de camera heb ik ook de kunst en de kracht van het máken van verhalen van dichtbij mogen ervaren en bezigen. Deze kwaliteiten wil ik, gecombineerd met mijn kennis, ervaring en netwerk in de cultuursector, bundelen in een productiebedrijf dat verhalen maakt en vertelt via theater, televisie, film en online media. Interessant genoeg wil ik deze volgende stap vanuit Tilburg en Brabant maken, uitgerekend en juist in de streek waar ik ben opgegroeid en gevormd. Hier leven er zoveel waardevolle makers, en menselijke perspectieven en verhalen die meer zichtbaarheid in theater, film en televisie verdienen. Die daar wellicht zelfs nodig zijn.

Ik zou graag als onafhankelijke maker en producent meer zichtbaarheid en ruimte willen creëren met, vanuit en voor deze makers, perspectieven en verhalen. En daarmee hoop ik ook een bescheiden, maar waardevolle bijdrage te leveren aan de verrijking, vernieuwing en verduurzaming van de Tilburgse, Brabantse en Nederlandse cultuursector.

Werkplaats Diversiteit & Inclusie

De werkplaats is de veilige haven waar ervaringen, inzichten en kennis worden gedeeld. Bij de eerste werkplaats op het trappenlandschap in de LocHal namen de verkenners Mandela en Jeannau ons mee op hun reis, en deelden de opgedane kennis en ervaringen.

Lees het volledige verslagvan de Werkplaats Diversiteit & Inclusie

diversiteit & inclusie

Dans stimuleert beweging, contact en zelfexpressie

Nana van Moergestel en Neel Brans, over de bijzondere werkwijze van Dansnest in het project De Ader.

26 maart 2024
Dans stimuleert beweging, contact en zelfexpressie

Met theater de echte verhalen uit je stad vertellen

Drie Brabantse theatergezelschappen vertellen op welke manier ze inwoners betrekken.

26 februari 2024
Met theater de echte verhalen uit je stad vertellen

Podcast KunstKracht #2 | Cultuur voor iedereen

Een gesprek tussen Saskia van Hulten, statenlid van PvdA in Noord-Brabant en kunstenaar Chilton Galimo.

27 december 2023
Podcast KunstKracht #2 | Cultuur voor iedereen

Iedereen is zanger bij het Participatiekoor

Het Participatiekoor brengt mensen met dementie en mantelzangers samen om te zingen.

19 december 2023
Iedereen is zanger bij het Participatiekoor

Theater De Lievekamp: Er als theater zijn voor je hele stad

Theater De Lievekamp is er vóór en dóór je hele stad!

5 december 2023
Theater De Lievekamp: Er als theater zijn voor je hele stad

Kunst als essentieel onderdeel van ieder mens bij Corpo Máquina

Choreografisch platform Corpo Máquina maakt kunst en dans toegankelijker voor iedereen.

21 november 2023
Kunst als essentieel onderdeel van ieder mens bij Corpo Máquina

Een jaar lang inspiratie: Kunst voor iedereen

Met een kalender zetten we twaalf bevlogen initiatiefnemers in de spotlight die kunst toegankelijk maken voor iedereen.

16 november 2023
Een jaar lang inspiratie: Kunst voor iedereen

Meer dan alleen je beperking bij Speels Collectief

Theatergezelschap Speels Collectief maakt theater toegankelijk voor iedereen.

7 november 2023
Meer dan alleen je beperking bij Speels Collectief

Kunst brengt veiligheid en vrolijkheid in azc’s

Kijk mee met organisatie De Vrolijkheid, wat kunstworkshops betekenen voor kinderen en jongeren in een azc!

17 oktober 2023
Kunst brengt veiligheid en vrolijkheid in azc’s

Kunstenaars breken het Indisch zwijgen en onderzoeken hun identiteit

Lisa Habets onderzoekt het verleden van haar Indische voorouders. Voor MESTmag sprak ze met Kim Pattiruhu, Yda Sinay en Storm Boender.

4 juli 2023
Kunstenaars breken het Indisch zwijgen en onderzoeken hun identiteit

Breken met oude kleding- en rolpatronen

In de tentoonstelling Nieuwe Patronen onderzoeken Paul van de Waterlaat en Haiko Sleumer het spanningsveld tussen kleding en identiteit.

8 juni 2023
Breken met oude kleding- en rolpatronen

Op naar een pluricultureel Brabant

Mounir Samuel schrijft over hoe kunst- en cultuurinstellingen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de grote sociale vraagstukken van deze tijd.

6 juni 2023
Op naar een pluricultureel Brabant

Gehoor vinden bij een doof publiek

Voor doven en slechthorenden zijn er steeds meer initiatieven die (podium)kunsten toegankelijk maken. Vooral bij dans is er nog een wereld te winnen.

28 maart 2023
Gehoor vinden bij een doof publiek

Kunstenaars en nieuwkomers: “We zijn hetzelfde, we hebben alleen allemaal wat anders meegemaakt"

Ons land kent steeds meer nieuwkomers. Hoe is het om een volledig nieuw leven op te moeten bouwen in Nederland? En wat kan kunst hierin betekenen?

24 januari 2023
Kunstenaars en nieuwkomers: “We zijn hetzelfde, we hebben alleen allemaal wat anders meegemaakt"

Bo Diversity, een stichting die strijdt voor diversiteit en inclusie.

Eline Kouwenberg is medeorganisator van inclusief Bredaas festival: SameSame.

27 september 2022
Bo Diversity, een stichting die strijdt voor diversiteit en inclusie.

Stemming: Eerst gendergelijk, dan neutraal

Documentalist Ton van der Linden vraagt zich af hoe het staat met de gendergelijkheid in de beeldende kunst en de theatersector.

20 september 2022
Stemming: Eerst gendergelijk, dan neutraal

Brabantse theatermakers maken meer ruimte in hokjes

Theatermakers zijn als geen ander in staat om groepen mensen met elkaar te verbinden. MEST sprak met vier Brabantse theatermakers.

8 juni 2022
Brabantse theatermakers maken meer ruimte in hokjes

De kunstenaar als spiegel van de maatschappij

Een aantal ambitieuze Brabantse kunstenaars vertellen hoe zij een positieve impact maken.

19 mei 2022
De kunstenaar als spiegel van de maatschappij

De kracht van kunst: “Wanneer ik iets moois zie, heb ik de behoefte om dat vast te leggen"

Het vijfde portret in een reeks waarin Brabanders vertellen wat het maken van kunst met ze doet.

17 maart 2022
De kracht van kunst: “Wanneer ik iets moois zie, heb ik de behoefte om dat vast te leggen"

‘Om er voor iedereen te zijn, moeten we zelf ook iedereen zijn’

Willem Twee, poppodium 013, T*Agency en Schouwburg Concertzaal Tilburg over diversiteit en inclusie in de culturele sector. Hoe staat het ervoor?

15 maart 2022
‘Om er voor iedereen te zijn, moeten we zelf ook iedereen zijn’

Blog | En nu actie!

Liesbeth Jans wordt steeds bozer rond 8 maart. Kunstenaars worden uitgenodigd om mee te denken over van alles. En dan?

11 maart 2022
Blog | En nu actie!

Blog | Gemengde salade

Gisèle Mambre was gespreksleider bij het NICE café over kansengelijkheid in cultuureducatie, en schreef daarover deze gastblog.

10 maart 2022
Blog | Gemengde salade

Hoe divers en inclusief is de Brabantse cultuursector?

Tijd voor actie is het allang. Gesprekken en bevindingen van de Werkplaats Op Verkenning.

9 maart 2022
Hoe divers en inclusief is de Brabantse cultuursector?

Blog | Nu! Nu springen!

Adviseur Liesbeth Jans merkt dat de roep om creativiteit en verbeeldingskracht - waar juist de cultuursector in uitblinkt - luider is dan ooit.

25 januari 2022
Blog | Nu! Nu springen!

Blog | Een zoektocht naar antwoorden

Hoe kunnen we werken aan vernieuwing in en met de cultuursector? Adviseur Liesbeth Jans schrijft over deze zoektocht en licht een voorbeeld uit.

9 december 2021
Blog | Een zoektocht naar antwoorden

Stemming: een vrouwelijke blik in de kunst?

Bestaat de vrouwelijke blik in de kunst? Welke positie hadden én hebben vrouwen in de kunstwereld? Een terug-en vooruitblik op gender(on)gelijkheid.

30 november 2021
Stemming: een vrouwelijke blik in de kunst?

Waar is het podium voor onze gevorderde kunstenaars?

Podium en aandacht genoeg voor jong talent in de cultuursector, maar hoe is dat voor de gevorderde makers? Welke ruimte mogen zij innemen?

13 oktober 2021
Waar is het podium voor onze gevorderde kunstenaars?

De verkenners gaan op pad

De eerste verkenners zijn Joy’s van Lieshout, Jacques Jeannau Jean Louis en Mandela Wee Wee en zij starten met het thema Diversiteit & Inclusie.

27 september 2021
De verkenners gaan op pad

Op Verkenning | Diversiteit & inclusie

Hoe kan de cultuursector diverser en inclusiever? Wij vroegen Joy’s van Lieshout, Jacques Jeannau Jean Louis en Mandela Kunta Wee Wee om op pad te gaan met deze vraag.

12 juli 2021
Op Verkenning | Diversiteit & inclusie

De urban scene a man’s world? Of toch niet?

Breaking, popping, hiphop, skaten; de urban culture in Brabant is ‘here to stay’. Drie vrouwen uit de urban scene aan het woord over hun passie.

19 mei 2021
De urban scene a man’s world? Of toch niet?

Musea Bekennen Kleur: hoe gaat het in Brabant?

Musea Bekennen Kleur is een initiatief voor diversiteit en inclusie in de museale wereld. De Pont, Van Abbemuseum en Stedelijk Museum Breda doen mee.

20 april 2021
Musea Bekennen Kleur: hoe gaat het in Brabant?

Culturele pioniers over expressie, innovatie en sociale verbinding

Rinse Staal en Tyrone Tjon a Loi, twee pioniers in de urban scene, vertellen meer over hun boodschap over hoe zij de toekomst zien.

14 januari 2021
Culturele pioniers over expressie, innovatie en sociale verbinding

Stemming: I am deliberate and afraid of nothing

In de maandelijkse column 'Stemming' schrijft Ton van der Linden, documentalist bij Kunstloc Brabant, over diversiteit en inclusie in de cultuursector.

10 december 2020
Stemming: I am deliberate and afraid of nothing

Modellen zélf aan zet in foto-expositie Power to the models

Voor zijn nieuwe expositie Power to the models geeft Jan de fotomodellen de macht in handen.

25 augustus 2020
Modellen zélf aan zet in foto-expositie Power to the models

Brabantse marketeers verleggen hun grenzen

Een stevigere internationale positie op het gebied van kunst en cultuur in Brabant. Hoe pak je dat aan?

14 juli 2020
Brabantse marketeers verleggen hun grenzen

iktoon: Margriet danst door heel Europa

Margriet heeft het syndroom van Down. Ze doet aan moderne dans en wordt door gezelschappen uit heel Europa uitgenodigd om te dansen.

25 juni 2020
iktoon: Margriet danst door heel Europa

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Op Internationale Sekswerkersdag vraagt Human Rights Tattoo aandacht voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

18 juni 2020
Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Nienke Helder strijdt voor de maatschappelijke positie van vrouwen

Met Sexual Healing pakt social designer Nienke Helder het probleem ‘seksuele disfuncties’ aan vanuit haar oogpunt als ervaringsdeskundige..

15 april 2020
Nienke Helder strijdt voor de maatschappelijke positie van vrouwen

Trends in events in festivalprovincie Brabant

Duurzaamheid, inclusiviteit, technologie, purpose-driven en een totaalbeleving zijn de trends in onze snelgroeiende festivalprovincie.

6 februari 2020
Trends in events in festivalprovincie Brabant

Zoektocht naar inclusiviteit en diversiteit bij Parktheater Eindhoven

Inclusiviteit realiseren is een constante zoektocht nodig naar ideeën en inzichten, vooral uit noodzaak om te overleven.

19 september 2019
Zoektocht naar inclusiviteit en diversiteit bij Parktheater Eindhoven

Durf jij je nog bloot te geven?

De Brabantse kunstenaar Charissa van Dijk vond een ingenieuze manier om de censuur op naaktheid online te ondermijnen.

27 augustus 2019
Durf jij je nog bloot te geven?

Wat kun je met impulsgelden? Deel 4

Samen met Het Zuidelijk Toneel onderzoekt New Dutch Connections hoe ze jonge vluchtelingen in Brabant met theater op weg kunnen helpen.

29 mei 2019
Wat kun je met impulsgelden? Deel 4

Succesverhalen als inspiratie voor nieuwe Nederlanders

Zeventien jaar geleden kwam Diana J. Banks vanuit Suriname naar Nederland. Ze wilde graag aan het werk, maar liep tegen talloze obstakels aan.

22 november 2018
Succesverhalen als inspiratie voor nieuwe Nederlanders

Jeugdfonds Cultuur Brabant vergroot kansen voor alle kinderen

Sanne Hans, aka Miss Montreal is de nieuwste ambassadeur van het fonds dat kunst- en sportbeoefening mogelijk maakt kinderen en jongeren uit gezinnen die hiervoor te weinig geld hebben. Want ondanks dat Nederland een van de rijkste landen ter wereld is, toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. We nemen een kijkje bij de jonge Mitchell, die het podium mocht delen met de Nederlandse singer-songwriter.

7 november 2018
Jeugdfonds Cultuur Brabant vergroot kansen voor alle kinderen

Dans met kwetsbare jongeren: vier vragen aan Corpo Máquina

Corpo Máquina brengt kwetsbare jongeren op verschillende vlakken in beweging.

7 november 2018
Dans met kwetsbare jongeren: vier vragen aan Corpo Máquina

More Than Refugees: ‘Vluchteling zijn is niet je identiteit’

'More Than Refugees’ is een organisatie die jonge statushouders uit Den Bosch coacht bij de integratie in de Nederlandse samenleving.

5 oktober 2018
More Than Refugees: ‘Vluchteling zijn is niet je identiteit’

Zijn Brabantse musea toegankelijk genoeg?

Om musea toegankelijker en inclusiever te maken, zijn het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum gestart met het project STUDIO i.

22 maart 2018
Zijn Brabantse musea toegankelijk genoeg?

Geef een Toegift: verzacht armoede met een festivalticket

Podiumkunsten? Daar moet iedereen van kunnen genieten. Ook degenen die geen geld hebben voor een toegangskaartje.

20 maart 2018
Geef een Toegift: verzacht armoede met een festivalticket

Nee, bedankt!

Nadat Mabel Zwaan tijdens een concert werd lastiggevallen en dit deelde op Twitter, haakten binnen mum van tijd vier andere vrouwen uit de muziekindustrie aan en ontstond NO THANKS!

30 januari 2018
Nee, bedankt!

Take Me To The Sea

Vier vluchtelingen uit Syrië en drie uit Eritrea vertellen hun persoonlijke verhaal met behulp van poëtische teksten voor de tentoonstelling Take Me To The Sea in het Stedelijk Museum Breda.

22 januari 2018
Take Me To The Sea

Kunst en de acceptatie van transgenders

Hoe kunnen kunstenaars bijdragen aan de acceptatie van transgenders? In dit artikel zetten we zes voorbeelden op een rij.

21 september 2017
Kunst en de acceptatie van transgenders

De nieuwe Brabander: wegwijs gemaakt door bibliotheken en culturele partijen

Bibliotheken en culturele partijen spelen een belangrijke rol in het wegwijs maken van de 'Nieuwe Brabanders'.

18 mei 2017
De nieuwe Brabander: wegwijs gemaakt door bibliotheken en culturele partijen

Kunst als bindmiddel: culturele initiatieven met vluchtelingen

Nu onze samenleving door het vluchtelingenvraagstuk steeds meer polariseert, blijkt kunst wederom een uitermate geschikt middel om uiteenlopende groepen met elkaar te verbinden.

28 juni 2016
Kunst als bindmiddel: culturele initiatieven met vluchtelingen

10 voorbeelden van hoe culturele instellingen super specifieke doelgroepen bedienen

Er zijn steeds meer culturele instellingen die zich op specifieke doelgroepen richten.

4 februari 2016
10 voorbeelden van hoe culturele instellingen super specifieke doelgroepen bedienen

5 dingen die je moet weten over cultureel Brabant, volgens Marleen Hartjes

Maartje Vos-Swinkels vroeg dit keer Marleen Hartjes naar wat zij heeft geleerd over cultureel Brabant in haar functie als projectleider Special Guests bij het Van Abbemuseum in Eindhoven

30 november 2015
5 dingen die je moet weten over cultureel Brabant, volgens Marleen Hartjes

Expats en cultuur: werk aan de winkel

Welke rol kunnen culturele instellingen spelen om expats zich meer thuis te laten voelen? Deze vraag stelt Parktheater Eindhoven zich.

17 maart 2015
Expats en cultuur: werk aan de winkel

6 inspirerende voorbeelden van social innovation

Kristel en Simon zetten een aantal inspirerende voorbeelden van social innovation op een rij.

13 juni 2014
6 inspirerende voorbeelden van social innovation