Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

To be a teacher…is my greatest work of art' in de LocHal in Tilburg is een van de vele tentoonstellingen die niet toegankelijk is op dit moment. Maar de onderwerpen die de kunstenaars – allen werkzaam in het onderwijs - aansnijden zijn ineens pijnlijk actueel. Wat gebeurt er als we het schoolexamen afschaffen? Hoe ziet het klaslokaal van de toekomst eruit?

Wat houdt jou bezig?

We nodigen kunstvakdocenten uit om de dialoog van deze expositie levend te houden. Juist nu we moeten omgaan met onzekerheden, is hun creatieve en onderzoekende houding onmisbaar. Wat houdt jou bezig als het gaat over cultuureducatie in deze tijd? Deel dit met ons in een kunstvorm die bij je past zoals een kort verhaal, beeld of video. Plaats het op kunstvakdocenten.nl, waar kunstvakdocenten voortgezet onderwijs elkaar treffen om kennis en ervaringen te delen. Inspirerende bijdragen delen we ook op ons online platform MEST. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Plaatsing gaat altijd in overleg met jou en de redactie.

 

De kracht van de kunstenaar als kunstvakdocent

Veel kunstvakdocenten zijn opgeleid als kunstenaar. Juist nú is hun creatieve en onderzoekende houding onmisbaar. Om houvast te vinden in het onbekende. Om onzekerheden te omarmen en open te staan voor wat zich aandient. Toen het nog net kon en mocht, sprak MEST hierover met drie kunstvakdocenten die meewerkten aan de expositie.  
Laat je inspireren door dit artikel.

Bezoek de expositie online

Onze expositie is vanwege de maatregelen tot nader order gesloten. Maar de komende weken gaan de kunstenaars jou, middels door henzelf opgenomen filmpjes, meenemen in een online rondleiding door de expositie.

Bezoek de expositie online

De expostie is verlengd t/m 16 augustus 2020.