Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Beeld door Josefina Eikenaar

Nu de musea vanwege het coronavirus hun deuren moeten sluiten, polste MEST hoe het een aantal Brabantse musea tot nu toe vergaat. Hoe zien zij hun rol in deze periode? Welke online alternatieven zijn er? En hoe kijken zij tegen de toekomst aan? “Juist nu biedt onze kunstcollectie troost en afleiding.”

– Geschreven door Rosa Lee Szarzynski 

Kunst van De Pont als troost

Voor medewerkers van De Pont kwam het nieuws dat het museum dicht moest niet volledig uit de lucht vallen. Eerder trof directeur Martijn van Nieuwenhuyzen al maatregelen vanwege het coronavirus om de hygiëne onder het personeel te bevorderen. Zo moesten zij geruime afstand houden van elkaar, extra vaak hun handen wassen en bleven verkouden medewerkers thuis. Omdat er al enigszins rekening werd gehouden met een tijdelijke sluiting, kon De Pont snel schakelen en waren zij één van de eerste musea die direct nadat het nieuws naar buiten werd gebracht op 12 maart online in actie kwamen. Communicator Hedwig Zeedijk vertelt over de keuzes die ze moeten maken.

"Vanuit onze culturele positie proberen we de mensen een hart onder de riem te steken door elke dag één werk uit de collectie met toelichting te posten via Facebook, Instagram en Twitter. Kunst als troost dus. We kiezen bewust voor inhoud en verdieping en willen niet een vluchtige virtuele tour door een leeg museum. Echt kijken naar kunst doe je fysiek, met al je zintuigen."

Vanuit onze culturele positie proberen we de mensen een hart onder de riem te steken door elke dag één werk uit de collectie met toelichting te posten via Facebook, Instagram en Twitter. Kunst als troost dus. Hedwig Zeedijk

Op dit moment kan Zeedijk de precieze schade nog niet overzien. De vele afgelaste rondleidingen, groepsbezoeken en exposities worden zoveel mogelijk verplaatst. Zo is de tentoonstelling van Philippe Parreno en Liam Gillick uitgesteld en is die van Monster Chetwynd verlengd. Ondertussen kijkt de organisatie volop naar alternatieven. Afgelopen weekend was er via een livestream op Facebook een performance van kunstenaar Marijke de Roover te zien, die eerder niet door kon gaan. 

Pictures from another wall, De Pont Museum Tilburg

Zeedijk ziet ook positieve gevolgen van de huidige situatie. De online kanalen van het museum groeien sneller dan ooit. “Onze posts worden heel veel gedeeld, we krijgen dagelijks nieuwe volgers erbij en honderden reacties.” Voor de komende tijd staat er een ‘De Pont-channel’ op de planning. Daar wordt al een tijdje hard aan gewerkt en wordt nu zeker binnenkort gelanceerd. Op het kanaal kunnen bezoekers straks tentoonstellingen uit het verleden bekijken, audiotours beluisteren en een kijkje achter de schermen krijgen. 

Hoe kijkt Zeedijk tegen de toekomst aan? “We hopen dat we net zo door kunnen gaan als in het verleden. Met nog steeds dezelfde aandacht voor kunst, maar wel met een ervaring rijker. We horen om ons heen dat deze crisis bewustwording creëert. Het is nu nodig om even pas op de plaats te maken en de tijd te nemen om alles langzaam binnen te laten komen. Dat doen we nu nog even virtueel met één kunstwerk per dag en straks weer volop in ons museum!” 

Doe–het-zelf workshops bij het Textielmuseum

Ook bij het Textielmuseum is er nu veel aandacht voor online. Directeur Errol van de Werdt: “We gebruiken onze online kanalen om alternatieve programma’s te draaien voor iedereen die thuis ‘vastzit’. Ze zijn bedoeld als afleiding, om mensen op te vrolijken en dingen te doen die ze wellicht nooit hadden gedaan. Dat is nu onze bescheiden bijdrage.” Zo worden er op Instagram en Facebook dagelijks fragmenten geplaatst van luistertours die zijn afgestemd op de tentoonstellingen die normaal gesproken in het TextielMuseum te zien zouden zijn zoals ‘Art of Lace’ en ‘Rode Draden’. De tours komen ook op de website van het museum te staan. Coördinator Marketing & communicatie Femke Vos vertelt over een ander initiatief.

"Normaal gesproken kan de bezoeker met behulp van onze workshops en masterclass zelf aan de slag met textiel. Omdat dat nu niet fysiek kan plaatsvinden ontwikkelen we online DIY-workshops. Hierin leren volgers bijvoorbeeld hoe ze hun oude jeans een nieuw leven inblazen. Verder kunnen belangstellenden elke week aan een medewerker, bijvoorbeeld een conservator of textielexpert vragen stellen via Instagram. Naar verwachting groeit het online aanbod van het TextielMuseum de komende tijd verder."

Van de Werdt geeft aan dat de schade waarschijnlijk groot is maar dat ze die zo veel mogelijk willen beperken door te onderzoeken of het mogelijk is om tentoonstellingen te verplaatsen. Hij vervolgt wel dat het moeilijk wordt doordat de kunstsector al moet functioneren met beperkte middelen. “Cultureel ondernemen is een belangrijk onderdeel geworden van de financiering. Instellingen zijn daar afhankelijk van. Als die inkomsten wegvallen heeft dat direct effect op de kwaliteit van de programmering en daarmee ook op de inzet van kunstenaars en ontwerpers en uiteindelijk de consument. Zonder extra overheidssteun wordt het buitengewoon lastig te blijven doen wat we altijd succesvol deden.” Desondanks blijft Van de Werdt hoop houden. “We hebben recent een ambitieus plan ontwikkeld voor de doorontwikkeling van onze instelling en het is nog steeds onze grote droom om dat te realiseren.”

Naar verwachting groeit het online aanbod van het TextielMuseum de komende tijd verder. Femke Vos

Virtuele tours bij het Van Abbemuseum

Ook bij het Van Abbemuseum verkent de organisatie de mogelijkheden. Neeltje van Gool, marketeer bij het Van Abbemuseum vertelt hierover.

"Ook nu onze deuren tijdelijk gesloten zijn, gaat het Van Abbemuseum onverminderd door met het tonen van kunst die tot de verbeeldingskracht spreekt. Zo zijn we hard aan het werk om met collega’s, kunstenaars en andere betrokkenen te kijken hoe de betekenis van kunst ook nu van belang kan zijn. Online speelt daarin zeker een rol."

 
Ook nu onze deuren tijdelijk gesloten zijn, gaat het Van Abbemuseum onverminderd door met het tonen van kunst die tot de verbeeldingskracht spreekt. Neeltje van Gool

Het museum heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in hun online kanalen en dat komt nu mooi van pas. Een voorbeeld hiervan is Google Street View, bezoekers kunnen hierbij virtueel (in 360 graden) door het museum te lopen, zowel langs de vaste collectie als de exposities ‘The Making of Modern Art’ en ‘The Way Beyond Art’. Daarnaast worden er via de Instagram-pagina van het museum videofragmenten gedeeld van kunstenaars die vertellen over huidige en eerdere tentoonstellingen. De hele collectie was al eerder online te zien. De komende tijd wordt er meer speciale content ontwikkeld voor social media en de digitale nieuwsbrief. 

Tentoonstelling 'The Making of Modern Art’ | Van Abbemuseum | foto: ONSITE360 Jos van den Berk

‘Thuiskunst’ bij het Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda toont wekelijks onder de noemer ‘Thuiskunst’ werken uit zowel de vaste collectie als uit de tentoonstelling ‘Ziek en Gezond’. De tentoonstelling van Sef Peters keert niet meer terug, wel komt er een filmische impressie zodat liefhebbers het toch online kunnen bekijken. De foto’s van Martin en Inge Riebeek zijn langer te zien, tot 23 augustus. 

Museum Jan Cunen vlogt

Directeur Herman Tibosch vlogt over ideeën om zelf kunst te maken. Iedere dag wordt een werk uit de collectie uitgelicht en het museum doet Q&A’s met kunstenaars. Ook de virtuele rondleiding van de tentoonstellingen met curator Merel van den Nieuwenhof mag niet missen!

Mooie nieuwe initiatieven dus in Brabant die laten zien dat musea ook buiten hun fysieke muren – juist in deze tijd – troost, vermaak en afleiding kunnen bieden. Wil je graag een initiatief bij jouw Brabantse museum toevoegen aan dit artikel? Laat het ons weten via redactie@mestmag.nl.

Waar vind ik al deze online initiatieven? 

Het TextielMuseum
Website: textielmuseum.nl/
Instagram: instagram.com/textielmuseum/
Facebook: facebook.com/textielmuseum.nl/ 

De Pont
Website: depont.nl/ 
Instagram: instagram.com/de_pont_museum/ 

Facebook: facebook.com/museumdepont/
Twitter: twitter.com/De_Pont 

Van Abbemuseum
Google Street View: vanabbemuseum.nl/en/visit/street-view/
Instagram: instagram.com/vanabbemuseum/ 

Stedelijk Museum Breda
Instagram: www.instagram.com/stedelijk_museum_breda/

Museum Jan Cunen
Instagram: www.instagram.com/museumjancunen/
Facebook: www.facebook.com/museumjancunen/

corona

Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

De theaters kampen met een lagere bezetting dan vóór de pandemie. Geldt dat ook voor de theaters in Brabant? En hoe kijken zij naar de toekomst?

19 mei 2022
Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Drie studenten vertellen over hun opleiding, studeren in tijden van corona, hun afstudeerproject en ambities.

16 mei 2022
Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Hoe vinden jonge talenten de weg naar de spotlights? Het Noordbrabants Museum, Music Hub Brabant en Sarah Neutkens en Jesse Fischer aan het woord.

5 april 2022
Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

De toekomst, voorbij corona. Of een toekomst, met corona. In ieder geval moet de cultuursector het publiek weer terugwinnen. En hoe gaan we dat doen?

20 januari 2022
Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Is de digitale ontwikkeling die de COVID-19 crisis veroorzaakte het begin van een duurzame omgang met digitalisering voor de kunst- en cultuursector?

13 januari 2022
Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Directeur Henri Swinkels over de weerbaarheid van makers, kunstenaars en de gehele culturele sector. Ook benadrukt hij het belang van perspectief.

21 december 2021
Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Corona inspireerde om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan met creativiteit. In de eerste lockdown ontstonden verschillende initiatieven.

6 december 2021
Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Voor Brabantse afstudeerders zag het laatste jaar er wel iets anders uit. Hoe ging dat? Afstuderen in coronatijd? Pien Kuijpers vertelt erover.

7 september 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Voor Brabantse afstudeerders zag afstuderen vanwege de pandemie er dit jaar wat anders uit. Hoe ging dat? En wat zijn de plannen? Pau Li Liem vertelt.

30 augustus 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Museum Jan Cunen, Muziekgebouw Eindhoven, en Kaia Vercammen, danser bij de Stilte, vertellen over de heropening van de culturele sector.

13 juli 2021
Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

Junior conservator bij het Noordbrabants Museum, Charlotte Hoitsma, neemt je mee in het conservatorschap en in hoe ze in coronatijd te werk gaat.

8 juli 2021
Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Festival Cement, STRP, en Boulevard Festival delen hun ervaring met de (on)mogelijkheden van het organiseren van een festival tijdens een pandemie.

6 juli 2021
De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Column: De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Wat is de invloed van de pandemie op het werk van kunstvakdocenten? Docent en onderzoeker Mirjam van Tilburg bespreekt het in haar column.

1 juli 2021
Column:  De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Project Studio Linie is opgezet om de kunst die gemaakt is bij Witte Rook naar de wijk te brengen. Lees in deze blog hoe dat ging in Breda.

15 juni 2021
Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Documentalist Ton van der Linden onderzoekt in deze Stemming de verhouding tussen kunst, culturele instellingen en politieke uitingen.

10 juni 2021
Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Mariëlle en Fides Lapidaire's expo in het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel zien.

8 juni 2021
Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Het belang van cultuureducatie bij het herstel en de ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

26 mei 2021
Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Hoe passen culturele instellingen de stukjes van de programmapuzzel in elkaar? Theater de Kring, Het Noordbrabants Museum en de Effenaar aan het woord over hun programmering.

13 mei 2021
Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Hoe is de kunstbeleving veranderd door deze coronatijd? Documentalist Ton van der Linden ging op onderzoek uit.

11 mei 2021
Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Hoe gaan expositieplekken in Brabant om met deze roerige tijden? En hoe kijken ze terug op afgelopen jaar? Vier culturele hotspots aan het woord.

4 mei 2021
Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Hoe is het om naar een testevenement in coronatijd te gaan? Simone Vos ging met een negatieve coronatest op zak naar Jungle by Night in 013.

28 april 2021
Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Welk effect heeft de coronacrisis op muzikant en visueel artiest Richard van Kruysdijk? Richard over zijn project Dead Lights en meer lichtpuntjes.

16 maart 2021
Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Onderzoek onder culturele instellingen, kunstenaars, makers en cultureel ondernemers en Brabanders.

12 maart 2021
Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

9 maart 2021
Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Hoe maak je een film in coronatijd?

Sex Sells is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector. Hoe was dat?

28 januari 2021
Hoe maak je een film in coronatijd?

Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

Hoe kijken Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) terug op de afgelopen maanden?

20 januari 2021
Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

De opkomst van raamkunst in Brabant

In het Brabantse straatbeeld zie je steeds vaker kunstwerken en volledige exposities in ramen. MEST maakte een tocht langs verschillende initiatieven.

17 december 2020
De opkomst van raamkunst in Brabant

Deel je ervaringen met de coronacrisis

Voor het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis willen we dieper in gesprek met een aantal instellingen, kunstenaars en makers.

15 december 2020
Deel je ervaringen met de coronacrisis

Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

Dirigente, fluitiste en maker Vera Hofman wandelde in augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk.

26 november 2020
Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.

12 november 2020
COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Met een tussentijds onderzoek als aanvulling op de Waarde van cultuur brengen we de gevolgen voor de cultuursector in beeld.

11 november 2020
Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Hoe komt, in een tijd waarin theaters en middelbare scholen plannen voor theaterbezoek maken en bijschaven, theater tóch bij de leerlingen?

10 november 2020
Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Hoe gaan Brabantse makers om met de crisis? Documentalist Ton van der Linden schrijft erover in zijn maandelijkse column.

16 oktober 2020
Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Dit jaar vond Playgrounds The Art Department plaats in hybride setting. Drie sprekers, die er live bij waren in Eindhoven, vertellen hun verhaal.

15 oktober 2020
Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Hoe gaan intermediairs van Cultuurkade Meierijstad om met de gevolgen van de coronacrisis? En hoe zien ze de toekomst van cultuureducatie?

6 oktober 2020
Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Adviseur Atty Bax laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020
Blog | Het gesprek rondom de dood

Crisis en cultureel ondernemerschap

Exposities worden afgelast en galeries sluiten hun deuren. Hoe ga je als kunstenaar te werk in tijden van crisis?

13 augustus 2020
Crisis en cultureel ondernemerschap

Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

4 augustus 2020
Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

28 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

22 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Op Internationale Sekswerkersdag vraagt Human Rights Tattoo aandacht voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

18 juni 2020
Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

De magie van een theaterbezoek behouden én zorgen voor een veilige omgeving; voor die uitdaging staan theaters en andere culturele instellingen.

28 mei 2020
Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Op 1,5 meter afstand van elkaar naar kunst kijken: vanaf 1 juni is dat het ‘nieuwe normaal’ en mogen musea hun deuren weer openen.

22 mei 2020
Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Corona protocollen en maatregelen

Overzicht van de verschillende maatregelen, uitzonderingen, protocollen, aanvullende richtlijnen, handboeken, en tips.

19 mei 2020
Corona protocollen en maatregelen

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020
Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020
Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020
De herontdekking van creativiteit

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020
Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een toegankelijke manier ook thuis cultuur tot je te nemen.

9 april 2020
Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Nu de musea vanwege het coronavirus hun deuren moeten sluiten, polste MEST hoe het een aantal Brabantse musea tot nu toe vergaat.

26 maart 2020
Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020
Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020
Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020
Corona Impactloket

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020
Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

17 maart 2020
Corona steunregelingen

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020
Coronacrisis raakt culturele sector hard

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020
Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast