Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

In een tijd waarin theaters en middelbare scholen vol goede moed plannen voor theaterbezoek maken, ze bijschaven en bijstellen, rijst de vraag: hoe komt dat theater tóch bij de leerlingen? Aangescherpte maatregelen zorgen voor nieuwe initiatieven, creatieve oplossingen en soms voor een dipdagje. Dramadocent Yvonne Janssen en CKV-docent Cecile Vissers, Jantine Hoekstra, verantwoordelijk voor programmering & educatieprojecten bij Parktheater in Eindhoven, educator/programmeur Gwen Sengers van Theaters Tilburg en accountmanager Marije Kuijs van CJP aan het woord over deze zoektocht in het belang van de theaters, de scholen en vooral: voor de leerlingen.

Geschreven door: Simone Vos

“Voordat de maatregelen halverwege oktober weer strenger werden, hadden we best wat schoolbezoeken. De shows die we programmeerden waren minder groot, het was intiemer, want we mochten minder mensen in de zalen hebben”, vertelt Jantine Hoekstra. “Ik merkte dat leerlingen het heel fijn vonden om elkaar weer te ontmoeten. Scholen waardeerden het theaterbezoek des te meer, doordat het een tijd niet kon. Helaas hebben we door de strengere maatregelen nu veel reserveringen geannuleerd of verzet naar volgend jaar. Dat is voor scholen heftig, maar ook voor ons. Ik wil graag samen plannen maken voor de toekomst, maar we kunnen nu niet zover vooruit kijken.”

Ik merkte dat leerlingen het heel fijn vonden om elkaar weer te ontmoeten. Jantine Hoekstra

Nieuwe energie

Voor Yvonne Janssen, dramadocent en cultuur coördinator op het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven gaf de periode tussen afgelopen juni en half oktober veel nieuwe energie. “We zijn vol goede moed weer gaan plannen. We zijn veerkrachtig en passen er wel een mouw aan. Ik heb nauw contact met Jantine van het Parktheater en zij had ook veel motivatie om een goed programma neer te zetten voor het volgende schooljaar. Gelukkig konden we in 2020 onze theatervoorstellingen nog bezoeken, omdat die tot februari gepland stonden”, aldus Yvonne.

Parktheater Jongerentalkshow

Alternatieven

“We hebben nieuwe voorstellingen in optie geboekt bij het Parktheater, maar wachten nu af hoe alles zich ontwikkelt. We vertrouwen erop dat Jantine hard aan het werk is en zoekt naar alternatieven. Het is voor iedereen een onduidelijk periode”, aldus Yvonne. “Op school hebben we een eigen theatergroep van leerlingen. Die hebben we nu in vier groepen verdeeld, zodat ze één keer in de twee weken kunnen repeteren. We houden rekening met alle opties voor uitvoering: live, met of zonder publiek of de voorstelling filmen.”

“Op school denken we na over alternatieven voor theaterbezoek. Er mogen voorlopig geen externen op school komen, dus een stuk op school laten spelen, kan niet. Ik hoop dat de professionele gezelschappen goede registraties van hun voorstellingen maken, zodat we dat als alternatief kunnen laten zien”, vertelt Yvonne. “Uiteraard is de beleving dan anders, maar toch kan ik daar op educatievlak wel iets mee. Een Q&A met de regisseur daaraan koppelen of met vormgevers online in gesprek gaan. Ik wil leerlingen heel graag theater laten zien, ook al is het videobeeld.”

Leerlingen theater aanbieden

Ook Gwen Sengers van Theaters Tilburg vindt het van belang dat leerlingen in contact blijven komen met theater en cultuur. “We moeten voor ogen houden dat de leerlingen op een bepaalde manier cultuuraanbod krijgen. Als het niet live kan, dan maar op een andere manier”, vertelt ze. “Samen met Cecile zoek ik naar alternatieven en houd ik de vraag scherp: waar is behoefte aan? Niemand zit te wachten op voorbereidingen die uiteindelijk niet doorgaan.”

Cecile Vissers is CKV-docent bij het Theresialyceum in Tilburg en heeft regelmatig contact met Gwen over het theateraanbod voor haar school. “We zitten met onze klassen vaak bij het reguliere publiek, het belangrijkste is die theaterervaring voor de leerlingen. Een aantal van de leerlingen heeft nog een voorstelling gezien voor de maatregelen strenger werden, maar een deel niet. Die hebben we online verschillende voorstellingen laten bekijken, via een livestream en oude registraties van gezelschappen”, vertelt Cecile.

We moeten voor ogen houden dat de leerlingen op een bepaalde manier cultuuraanbod krijgen. Als het niet live kan, dan maar op een andere manier. Gwen Sengers

Beperkingen en oplossingen

Voor theaters is het niet alleen de beperking in het aantal mensen dat nog mag komen, maar ook of het rendabel is om voor een kleiner publiek een voorstelling door te laten gaan. Daarnaast spelen lang niet alle gezelschappen meer, omdat ze spelers uit het buitenland hebben.

“Stel dat we weer volledig online gaan, dan wil ik graag een kaartje kopen bij een theatergezelschap om een online voorstelling te bekijken. Daar zet ik mijn cultuurbudget graag voor in”, zegt Cecile. Hartverwarmend, vindt Gwen. “Ik vind het heel mooi dat er in het onderwijs het besef is dat als zij zich terugtrekken, ook de gezelschappen een probleem hebben. Met docenten zoeken we naar andere mogelijkheden, dat versterkt de band met de school en ik wil bergen voor ze verzetten”, aldus Gwen.

Cultuurkaart-budget

Marije Kuijs van CJP vertelt: “Middelbare scholen gebruiken de Cultuurkaart, waarmee ze een bepaald budget per jaar vastleggen voor het inkopen van culturele activiteiten. Bijna alle scholen doen daaraan mee, maar we waren bang dat door corona de landelijke deelname zou afnemen. Dat dat ineens niet meer zou gebeuren. Dat zou voor de sector en de leerling een slechte ontwikkeling zijn”, aldus Marije.

“Gelukkig blijkt dat scholen graag weer meedoen. In Brabant is al 80% van de scholen weer aangemeld en besteden ze afgelopen jaar ten opzichte van de rest van Nederland meer van hun Cultuurkaart-budget (67% in Brabant en 62% in de rest van het land). Alle scholen die dit jaar weer meedoen mogen hun Cultuurkaart-budget van afgelopen jaar meenemen naar volgend jaar. Zo komen we ze tegemoet en hebben ze langer de tijd om culturele plannen te maken in corona-tijd”, aldus Marije.

Bijna alle scholen doen daaraan mee, maar we waren bang dat door corona de landelijke deelname zou afnemen. Marije Kuijs

Goede voorbeelden delen

Daarnaast kwam CJP in deze coronatijd in contact met instellingen en scholen, om hun behoeften in kaart te brengen via webinars en andere gesprekken om zo te bemiddelen. “We hebben ook goede praktijkvoorbeelden op een rij gezet voor scholen, zodat ze van elkaar kunnen leren. Een van de verhalen gaat over een theater in Geldrop. In Brabant is het netwerk van scholen sowieso goed georganiseerd. De functie van intermediairs werkt, waardoor veel docenten makkelijk contact leggen met culturele instellingen via de intermediair.”

Via kunst de actualiteit opzoeken

In deze coronatijd is het voor de theaters en scholen zoeken naar mogelijkheden en elkaar. Gwen zegt: “We moeten niet vergeten dat kunst juist in deze tijd een heel mooi middel is om in gesprek te blijven. Juist in CKV-lessen kun je daarop aanhaken; kunst weerspiegelt de wereld en geeft een gevoel weer. Actuele kunstuitingen geven meer stof tot praten en kunst kan ook humor met zich meebrengen. Dat hebben we nu hard nodig. Grip op de wereld en maatschappij krijgen, daar heeft kunst ook een functie in. Dat mogen we zeker inzetten.”

Vragen?

Heb je een vraag over de mogelijkheden van een (online) theaterbezoek met je klas of heb je juist ideeën voor theaters? Neem contact op met het theater in de buurt, de plaatselijke intermediair of met Imke Donkers (adviseur cultuureducatie bij Kunstloc Brabant). Kunstloc Brabant is op de hoogte van Brabantse initiatieven en denkt graag mee over mogelijkheden binnen ons Brabantse netwerk.

Bekijk de website van Kunstloc Brabant

Simone Vos

Freelance journalist & schrijver
+31 6 22 15 14 30

Corona

Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

De theaters kampen met een lagere bezetting dan vóór de pandemie. Geldt dat ook voor de theaters in Brabant? En hoe kijken zij naar de toekomst?

19 mei 2022
Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Drie studenten vertellen over hun opleiding, studeren in tijden van corona, hun afstudeerproject en ambities.

16 mei 2022
Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Hoe vinden jonge talenten de weg naar de spotlights? Het Noordbrabants Museum, Music Hub Brabant en Sarah Neutkens en Jesse Fischer aan het woord.

5 april 2022
Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

De toekomst, voorbij corona. Of een toekomst, met corona. In ieder geval moet de cultuursector het publiek weer terugwinnen. En hoe gaan we dat doen?

20 januari 2022
Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Is de digitale ontwikkeling die de COVID-19 crisis veroorzaakte het begin van een duurzame omgang met digitalisering voor de kunst- en cultuursector?

13 januari 2022
Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Directeur Henri Swinkels over de weerbaarheid van makers, kunstenaars en de gehele culturele sector. Ook benadrukt hij het belang van perspectief.

21 december 2021
Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Corona inspireerde om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan met creativiteit. In de eerste lockdown ontstonden verschillende initiatieven.

6 december 2021
Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Voor Brabantse afstudeerders zag het laatste jaar er wel iets anders uit. Hoe ging dat? Afstuderen in coronatijd? Pien Kuijpers vertelt erover.

7 september 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Voor Brabantse afstudeerders zag afstuderen vanwege de pandemie er dit jaar wat anders uit. Hoe ging dat? En wat zijn de plannen? Pau Li Liem vertelt.

30 augustus 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Museum Jan Cunen, Muziekgebouw Eindhoven, en Kaia Vercammen, danser bij de Stilte, vertellen over de heropening van de culturele sector.

13 juli 2021
Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

Junior conservator bij het Noordbrabants Museum, Charlotte Hoitsma, neemt je mee in het conservatorschap en in hoe ze in coronatijd te werk gaat.

8 juli 2021
Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Festival Cement, STRP, en Boulevard Festival delen hun ervaring met de (on)mogelijkheden van het organiseren van een festival tijdens een pandemie.

6 juli 2021
De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Column: De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Wat is de invloed van de pandemie op het werk van kunstvakdocenten? Docent en onderzoeker Mirjam van Tilburg bespreekt het in haar column.

1 juli 2021
Column:  De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Project Studio Linie is opgezet om de kunst die gemaakt is bij Witte Rook naar de wijk te brengen. Lees in deze blog hoe dat ging in Breda.

15 juni 2021
Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Documentalist Ton van der Linden onderzoekt in deze Stemming de verhouding tussen kunst, culturele instellingen en politieke uitingen.

10 juni 2021
Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Mariëlle en Fides Lapidaire's expo in het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel zien.

8 juni 2021
Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Het belang van cultuureducatie bij het herstel en de ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

26 mei 2021
Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Hoe passen culturele instellingen de stukjes van de programmapuzzel in elkaar? Theater de Kring, Het Noordbrabants Museum en de Effenaar aan het woord over hun programmering.

13 mei 2021
Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Hoe is de kunstbeleving veranderd door deze coronatijd? Documentalist Ton van der Linden ging op onderzoek uit.

11 mei 2021
Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Hoe gaan expositieplekken in Brabant om met deze roerige tijden? En hoe kijken ze terug op afgelopen jaar? Vier culturele hotspots aan het woord.

4 mei 2021
Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Hoe is het om naar een testevenement in coronatijd te gaan? Simone Vos ging met een negatieve coronatest op zak naar Jungle by Night in 013.

28 april 2021
Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Welk effect heeft de coronacrisis op muzikant en visueel artiest Richard van Kruysdijk? Richard over zijn project Dead Lights en meer lichtpuntjes.

16 maart 2021
Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Onderzoek onder culturele instellingen, kunstenaars, makers en cultureel ondernemers en Brabanders.

12 maart 2021
Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

9 maart 2021
Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Hoe maak je een film in coronatijd?

Sex Sells is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector. Hoe was dat?

28 januari 2021
Hoe maak je een film in coronatijd?

Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

Hoe kijken Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) terug op de afgelopen maanden?

20 januari 2021
Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

De opkomst van raamkunst in Brabant

In het Brabantse straatbeeld zie je steeds vaker kunstwerken en volledige exposities in ramen. MEST maakte een tocht langs verschillende initiatieven.

17 december 2020
De opkomst van raamkunst in Brabant

Deel je ervaringen met de coronacrisis

Voor het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis willen we dieper in gesprek met een aantal instellingen, kunstenaars en makers.

15 december 2020
Deel je ervaringen met de coronacrisis

Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

Dirigente, fluitiste en maker Vera Hofman wandelde in augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk.

26 november 2020
Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.

12 november 2020
COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Met een tussentijds onderzoek als aanvulling op de Waarde van cultuur brengen we de gevolgen voor de cultuursector in beeld.

11 november 2020
Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Hoe komt, in een tijd waarin theaters en middelbare scholen plannen voor theaterbezoek maken en bijschaven, theater tóch bij de leerlingen?

10 november 2020
Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Hoe gaan Brabantse makers om met de crisis? Documentalist Ton van der Linden schrijft erover in zijn maandelijkse column.

16 oktober 2020
Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Dit jaar vond Playgrounds The Art Department plaats in hybride setting. Drie sprekers, die er live bij waren in Eindhoven, vertellen hun verhaal.

15 oktober 2020
Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Hoe gaan intermediairs van Cultuurkade Meierijstad om met de gevolgen van de coronacrisis? En hoe zien ze de toekomst van cultuureducatie?

6 oktober 2020
Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Adviseur Atty Bax laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020
Blog | Het gesprek rondom de dood

Crisis en cultureel ondernemerschap

Exposities worden afgelast en galeries sluiten hun deuren. Hoe ga je als kunstenaar te werk in tijden van crisis?

13 augustus 2020
Crisis en cultureel ondernemerschap

Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

4 augustus 2020
Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

28 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

22 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Op Internationale Sekswerkersdag vraagt Human Rights Tattoo aandacht voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

18 juni 2020
Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

De magie van een theaterbezoek behouden én zorgen voor een veilige omgeving; voor die uitdaging staan theaters en andere culturele instellingen.

28 mei 2020
Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Op 1,5 meter afstand van elkaar naar kunst kijken: vanaf 1 juni is dat het ‘nieuwe normaal’ en mogen musea hun deuren weer openen.

22 mei 2020
Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Corona protocollen en maatregelen

Overzicht van de verschillende maatregelen, uitzonderingen, protocollen, aanvullende richtlijnen, handboeken, en tips.

19 mei 2020
Corona protocollen en maatregelen

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020
Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020
Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020
De herontdekking van creativiteit

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020
Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een toegankelijke manier ook thuis cultuur tot je te nemen.

9 april 2020
Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Nu de musea vanwege het coronavirus hun deuren moeten sluiten, polste MEST hoe het een aantal Brabantse musea tot nu toe vergaat.

26 maart 2020
Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020
Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020
Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020
Corona Impactloket

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020
Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

17 maart 2020
Corona steunregelingen

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020
Coronacrisis raakt culturele sector hard

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020
Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast