Van buiten af kon je al sinds maart naar binnengluren, maar nu is het eindelijk mogelijk om de expositie Wunderkammer te bezoeken. Kunstenaars en verzamelaars Paul Bogaers, Ton de Gouw, en Wijnand van Lieshout hebben ieder een eigen wunderkammer ingericht in de LocHal. De expositie zou tot 31 mei duren, maar is nu verlengd tot 29 augustus. 

Alle informatie over je bezoek aan Wunderkammer

Ieder kunstenaar heeft zijn eigen verzameluniversum, dat normaal alleen door hen zelf wordt betreden. Dat de mogelijkheid om ook een kijkje te nemen keer op keer werd uitgesteld, maakte de nieuwsgierigheid alleen maar groter. Dat blijkt ook uit de media-interesse, met artikelen in Brabants DagbladBrabant Cultureel, MEST, en een serie portretten op Omroep Tilburg.

Omroep Tilburg - CulTuur - Wunderkammer

Kunstloc Exposities

In de expositieruimte in de LocHal wil Kunstloc Brabant de kracht van kunst en cultuur en het belang van verbeelding voor de samenleving zichtbaar maken. Wunderkammer maakt ‘het onzichtbare zichtbaar’ rondom thema’s als bezieling en heling. 

Meer weten over deze expositie?

Neem contact met mij op.

Open Call exposities

Kunstenaars zijn de antennes van de tijdsgeest. Wij roepen makers op een expositievoorstel in te dienen dat raakt aan een maatschappelijk thema.

16 december 2021
Open Call exposities

Wunderkammer eindelijk ontsloten

De expositie in de LocHal, bestaande uit drie kabinetten van Paul Bogaers, Ton de Gouw, en Wijnand van Lieshout, is nu te bezoeken.

1 juni 2021
Wunderkammer eindelijk ontsloten

Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

De vier ontwerpteams van de ontwerpwedstrijd Out of the Box tonen in augustus hun ontwerpen met een reizende expositie.

21 augustus 2020
Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

De expositie to be a teacher is weer te bezoeken

Sinds 2 juni kun je de expositieruimte in de LocHal weer bezoeken.

4 juni 2020
De expositie to be a teacher is weer te bezoeken

Bezoek onze expo online

Vanwege Corona was onze expositie geruime tijd gesloten. Middels door henzelf opgenomen filmpjes namen de kunstenaars je mee in een online rondleiding door de expositie.

30 april 2020
Bezoek onze expo online

Programma exposities 2020 bekend

Met exposities in de LocHal toont Kunstloc Brabant wat de kracht van verbeelding is, door werk van kunstenaars zélf te tonen.

6 februari 2020
Programma exposities 2020 bekend

Blog | Textiel en de Kunst

Textiele materialen en technieken worden eindelijk weer serieus genomen in de kunstwereld. In dit blog vraagt Atty Bax zich af hoe het komt dat textiel en kunst zo’n moeizame verhouding hebben.

5 december 2019
Blog | Textiel en de Kunst

Opening Expositie Unmapped

Atty Bax, de curator van de Kunstloc exposities in de LocHal, opende de expo met deze speech: “Deze expositie gaat over een gebied dat nog niet in kaart is gebracht, over onze waarneming, onze verbeelding en ons perspectief."

11 maart 2019
Opening Expositie Unmapped