'Als skiën dansen wordt' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door de moeder van filmmaker Carel van Goch. Net als de hoofdpersoon Eva heeft zij gestreden tegen longkanker. Tijdens dit proces schreef ze veel, zo ook dit verhaal over de wintersportvakantie in Fiss. 

het verhaal

Als Eva te horen krijgt dat ze kanker heeft, stort haar wereld in. Tóch besluit ze om met haar man op wintersportvakantie te gaan in Fiss, Oostenrijk. Daar wil Eva zich bewijzen en laten zien dat ze ondanks alles nog steeds de piste af kan. Daarvoor moet ze de angt voor wat komen gaat zien te overwinnen. 

de crowdfunding

Carel wil met de film het dagelijkse gevecht laten zien dat patiënten, vrienden en familie leveren in het omgaan met de ziekte. Carel heeft toestemming gekregen om in Fiss op de piste te gaan filmen. Om de cast en crew naar Oostenrijk te halen, de apparatuur en eten en drinken voor de crew te financieren is Carel een crowdfunding gestart op Cinecrowd. 

bekijk de crowdfunding hier

2086

Afbeelding Carel van Goch

rol van Kunstloc Brabant

Met de film 'Als skiën dansen wordt' vertelt Carel van Goch een persoonlijk verhaal en heeft daarbij ook een breder maatschappelijk doel: aandacht geven de ziekte kanker en het dagelijkse gevecht dat patiënten, vrienden en familie leveren in het omgaan met de ziekte. Daarnaast is het verfilmen van een bestaand verhaal met een sterke boodschap en gevoelig onderwerp een nieuwe en belangrijke stap in zijn carrière als (Brabantse) filmmaker. Kunstloc Brabant draagt graag bij aan deze ontwikkeling!

Een adviseur van Kunstloc Brabant heeft Reinout geadviseerd voorafgaand aan het indienen van zijn crowdfunding.
 

dit kan ook met crowdfunding