Broer is het afstudeerproject van Lisanne Sweere. Hiermee hoopt zij het stigma over psychose te verminderen.

Het verhaal

Ivo en Bas zijn broers. Als Ivo merkt dat Bas zich steeds vreemder begint te gedragen, doet hij er alles aan om Bas bij zich te houden en iedereen ervan te overtuigen dat zijn broer niet gek is. Maar als Bas een gevaar dreigt te worden voor zichzelf en zijn omgeving, moet Ivo een lastige keuze maken... Zal hij zijn broer weer terug krijgen?

Persoonlijke motivatie

Het idee voor de film komt uit Lisannes jeugd. Wat moet je doen als er iemand waarvan je houdt worstelt met psychische klachten? Hoe help je diegene het beste?

Ze wil aan de mensen die in eenzelfde situatie zitten laten zien dat ze niet alleen zijn. En van de mensen die het niet herkennen hoopt ze dat ze beter begrip zullen krijgen voor mensen die psychiatrisch ziek zijn. 

Motivatie Kunstloc Brabant

Broer is het regiedebuut van de Brabantse actrice Lisanne Sweere. Daarnaast start zij samen met een collega een nieuw filmproductiebedrijf in Eindhoven. De makers werken samen met diverse partners uit de regio zoals Bioscoop Natlab, Filmplatform BROET en de Film Commission Eindhoven. Lisanne hoopt met de film het stigma rondom psychose en geestelijke problemen te verminderen, Kunstloc Brabant steunt deze boodschap en haar ontwikkeling als filmmaker van harte!

Bekijk dit project op Cinecrowd

dit kan ook met crowdfunding