In 2021 studeert Maurane Gemmeke af aan AKV|St. Joost in Breda als filmmaker. Haar documentaire 'Conform’ gaat dan ook haar visitekaartje worden in de professionele filmsector. Na haar afstuderen wil Maurane als freelance documentairemaker en fotograaf aan de slag in Breda en omstreken. Om haar documentaire te kunnen produceren, is Maurane een crowdfunding-campagne gestart.

Foto: Maurane Gemmeke

Het project

Mauranes projecten tonen altijd haar interesse in personen die afwijken van de norm en eigen en/of andere regels naleven. Ze gaat daarbij op zoek naar mensen die alternatieve routes zoeken. Hoe leven zij en waarom doen ze dat op die manier?

Met een open blik en zonder oordeel start Maurane haar onderzoek. Met haar documentairefilms die een andere kant van het verhaal laten zien, wil ze laten zien wat er bijzonder is aan deze verschillende manieren van leven en de diversiteit ervan omarmen.

Deze aanpak hanteert Maurane ook bij haar afstudeerfilm. Voor 'Conform' verdiept ze zich in de verschillende perspectieven die mensen hebben op de Corona-crisis. De pandemie zorgt voor grote onzekerheid en de meerdere lockdowns maken dat we in een vreemde tijd leven. Dat brengt verwarring met zich mee, wat zich bijvoorbeeld uit in het ontstaan van complottheorieën. Voor haar documentaire gaat Maurane op zoek naar deze kritische denkers, om ook de andere kant van het verhaal te vertellen.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

In haar projecten schenkt Maurane aandacht aan subculturen of -groepen, om daarmee stigma’s te doorbreken. Met die ambitie maakt zij nu de documentaire ‘Conform’. Kunstloc Brabant ondersteunt graag dit afstudeerproject en daarmee de positionering van Maurane als Brabantse filmmaker.

De volledige aanvraag is terug te vinden in het publieke overzicht van aanvragen, onder nr. CF/2021/118

bekijk hier de crowdfunding

dit kan ook met crowdfunding