Remco Versteden en Kaylee Hotinga maken samen met hun team een vrolijke en educatieve voorstelling over de plastic soup, gebaseerd op het prentenboek van De Klimaatjes. De Klimaatjes is een prentenboekenreeks waarin een groep dieren op aansprekende wijze laat zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden. Remco en Kaylee willen deze avonturen tot leven brengen in interactieve educatieve voorstellingen. Voor de productie van de eerste voorstelling zijn zij een crowdfunding gestart.

Het project

Remco Versteden en Kaylee Hotinga van Create Studios ontwikkelden de afgelopen jaren interactief theater voor jong en oud. Een theaterproject voor jonge kinderen stond nog hoog op hun lijstje. Ze werden geïnspireerd door de prentenboeken van De Klimaatjes en zo onstond het idee om hier een voorstelling van de maken.

De Klimaatjes maken ingewikkelde thema's als klimaatverandering bespreekbaar voor jonge kinderen. Met de voorstelling wil Remco en Kaylee bijdragen aan de belangrijke transities die voor ons liggen, door kinderen op een creatieve wijze hierover te vertellen.

Voor de voorstelling gaan Remco en Kaylee een samenwerking aan met Floor Bazelmans. Zij maakt de muziek bij de voorstelling en speelt er zelf ook in mee, samen met Ramon Chatrer. Daarnaast werken ze samen met de auteurs en illustrators van de prentenboeken van De Klimaatjes:  Judith Koppens, Andy Engel en Nynke Mare Talsma.

bekijk de crowdfunding hier

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden

De eerste voorstelling van De Klimaatjes wordt opgezet door een creatief team van Brabantse makers. Met De Klimaatjes belichten zij een maatschappelijk probleem in de vorm van een interactieve kindervoorstelling. Hopelijk draagt deze eerste productie bij aan een serie van voorstellingen, gebaseerd op de reeds bestaande prentenboeken. Kunstloc Brabant ondersteunt graag dit project dat bijdraagt aan de professionele carriè€res van de betrokken makers.

Rol van Kunstloc Brabant

Ella Kuijpers, adviseur van Kunstloc Brabant heeft Remco Versteden geadviseerd over de subsidieaanvraag.

De volledige aanvraag vind je in het publieke overzicht van aanvragen op onze website: nr. CF/2020/110

dit kan ook met crowdfunding