Wagenbouwersvereniging De Oude Ambachten (DOA) wil een stap voorwaarts maken en een toekomstgerichte investering doen voor hun rijdende theaterdecor tijdens de cultuurhistorische parade van de Brabantsedag, de grootste openlucht theatervoorstelling van het jaar. Voor een nieuwe, mechanische aandrijving voor hun wagen is de vereniging een crowdfunding gestart. 

De Oude Ambachten (DOA) is een wagenbouwersvereniging die ieder jaar een rijdend theaterdecor maakt voor de Brabantsedag. Dit is een cultuurhistorische parade in Heeze waar ieder jaar 16 van dit soort verenigingen aan deelnemen, met in totaal bijna 2000 amateuracteurs. Het trekt jaarlijks meer dan 30.000 toeschouwers en is daarmee de grootste openlucht theatervoorstelling van het jaar.

De wagens bestaan doorgaans uit een stalen frame dat afgebouwd wordt met metaal, hout, gips en kunststoffen. Gemiddeld 50 acteurs op een 8 meter hoog en 13 meter lang decor resulteert in wagens met een flink gewicht. De wagen van DAO wordt steeds zwaarder, inmiddels al meer dan 6000 kilo (!) doordat de vereniging in de loop der jaren is gegroeid in zowel ledenaantal als ambities. 

Om jaarlijks een mooi decor neer te kunnen blijven zetten is een grote investering nodig, namelijk de aanschaf van een mechanische aandrijving voor de wagen (bijv. een mintractor) en een generator op de aftakas.

Crowdfunding

De vereniging is volledig afhankelijk van donaties en sponsoring. Daarnaast bestaat bijna de helft van de geworven middelen uit eigen leden/vrijwilligerscontributie en alle middelen worden jaarlijks geheel in de wagen geïnvesteerd.

Daarom is DOA voor de nieuwe, mechanische aandrijving een crowdfunding gestart! Een (financieel) duwtje in de rug helpt hen enorm om een volgende stap te zetten en de mogelijkheden tot het neerzetten van een uniek theaterkunstwerk in de komende jaren te vergroten. 

Motivatie Kunstloc Brabant

De theaterparade tijdens de Brabantsedag in Heeze is voor de gemeenschap al sinds jaar en dag een verbindende factor voor jong en oud. Zodoende komen de Heezenaren al op jonge leeftijd in aanraking met de Brabantse cultuur & geschiedenis en met theater & dans. Deze crowdfunding van wagenbouwersvereniging De Oude Ambacht is een investering voor de toekomst waarmee zij de mogelijkheden wat betreft decor en spel kunnen uitbreiden. Bovendien stimuleert de campagne de betrokkenheid van leden en sponsoren. Kunstloc Brabant steunt deze crowdfunding van harte!

Dit kan ook met Crowdfunding

Meer weten over Crowdfunding?

Neem contact met mij op.