Jesse van Venrooij start een crowdfunding voor de documentaire Dokter Kees. In deze documentaire volgen we Kees. Hij is arts en onderzoekt of hij bij Willy, een diep dementerende man, euthanasie mag uitvoeren ondanks dat Willy hier nu niet meer om kan vragen. De film gaat over de ethische dillema's van euthanasie bij wilsonbekwaamheid. Maar ook over liefde, verdriet en loslaten van een dierbare en het willen helpen om zijn lijden te laten stoppen. 

Complexe dilemma's voor arts en familie

Euthanasie bij vergevorderde dementie komt in Nederland bijna niet voor. Omdat er aan alle zorvuldigheidseisen van de wet moet worden voldaan is er maar een kleine groep mensen die hiervoor in aanmerking komt, en een nog kleinere groep artsen is bereid om de euthanasie ook daadwerkelijk uit te voeren. Deze documentaire geeft inzicht in de complexiteit van dit dilemma voor zowel arts als familie. 

Als de documentaire klaar is zullen er vertoningen door heel Nederland georganiseerd worden waarbij een zorgvuldig nagesprek wordt gehouden met specialisten over dit onderwerp. Er wordt een educatief pakket ontwikkeld ter ondersteuning bij de film voor zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. Uiteindelijk zal de film ook online beschikbaar komen.

Crowdfunding

Door te crowdfunden hoopt Jesse een groot gedeelte van de financiering bij elkaar te krijgen voor de draaidagen, montage, postproductie en distributie. Daarnaast zal de crowdfunding bijdragen om dit thema meer aandacht te geven.

Motivatie Kunstloc Brabant

Brabantse filmmaker Jesse van Venrooij maakt een documentaire over een actueel maar ook complex onderwerp: euthanasie bij gevorderde dementie. De documentaire brengt nuance in de discussie hierover en maakt het onderwerp bespreekbaar. Jesse deed eerder een succesvolle crowdfundingcampagne voor een documentaire over euthanasie; ’t Is Goed Zo. Kunstloc Brabant steunt hem ook nu graag weer met het vastleggen van dit bijzondere verhaal. 

dit kan ook met crowdfunding

Hazenjacht
Goeikes - Het jaar van Lucas Gassel
Van Houdoe naar How Do...?
An Evening With Knives
Kempenerpop
Daan Manneke 80
Dageraad
Dokter Kees
Mama
Het kleinste kamertje
Family Stranger
Hopsa Heisasa | Vincent van den Ouden
STER | Catherina Iosifidis
Hoi meisje | Jamila Smit
Gebroken | Sjoerd Damen
Echt Hout | Raffi Shahbaz Nazarian
Luka | Roelie Post
Controller | Jesse van der Meulen
Buoyancy
Anamnesis | Caspar Naaijkens
Doloris
De Operateur | Jasper Loos
Ze zien los!
Sexual healing
Het licht & het duister
Scarlet Stories | Necrologies
Vaste locatie The Living Museum
Henny. Ik ben nog niet klaar
Heruitgave Design Works
Debuutalbum Mudita
't Is goed zo
The Mother of Beauty
Opera op de Parade
Alles in Kleur - Sheewawah
Concertvleugel voor Paradox
Een passende entree voor de LocHal
De Oude Ambachten
L.I.F.E.
Op de grens van mijn eiland